En hver jente som er gravid skal være stolt og vite at valget sitt er riktig uansett om barnet blir beholdt eller fjernet. Enten det er før uke 12 eller før uke 22. Abortloven er klar på at før uke 12, så trenger vi ikke abort nemnda, men får en tablett også er det over på noen dager. Etter uke 12 må det et abortnemnda til og en medisinsk grunn til. Vi har valg frem til det. Jeg setter pris på at de rettighetene har blitt til og det har blitt kjempet så hardt for å i det hele tatt få lov til å kunne ta en abort. Det er ingen som har noe med aborten, men jeg føler at dette temaet er så oppjaget og mange usaklige mennesker som sitter å forsvarer at kvinnen skal beholde barnet. Det handler om et liv og barnet blir drept.

Det handler overhode ikke om å drepe barnet på noen som helst måte, det kan være mange grunner til abort finner sted. Vi er får få jenter som tør å stå frem om det. Det er et skjerma tema fordi det blir så blusset opp når det først inntreffer. Det blir bannelyst med en gang av negative mennesker som kritiserer denne loven og muligheten. Det handler ikke bare om menn, men også jenter kritiserer denne loven om det er å ta et liv.

Ja, det er et hjertet som slår og det er kropp som blir produsert. Det er barn og det er greit. Det er barn man får tilknytning til i magen. Det er barn som skal vokse og utvikle seg i magen. Men det er ikke et barn man kjenner annet livet vi kjenner i magen og det er heller ikke et barn som har lært å kjenne verden. Det er barn som sover og sprekker i magen og blir matet via navlestrengen. Det er barn som ikke fullt utviklet og det er ingen barn som overlever før uke 22. Det er ingen god følelse og skulle ta den avgjørelsen uansett uke. Det er ditt eget barn som du skal bli en mamma til. Det er et barn som vi skal mate, se sitt første smil, høre den første latteren, se de første skrittene, høre latter og gråting. Når det ikke egner seg å sette barnet til livet så er det veldig fint å ha en abortlov som står for rettighetene våres og sier hva som er lov.

Det er på mange måter at litt rart at vi blir styrt av en lov for å ta abort, men samtidig bra på mange måter. Det tilsier at vi har en mulighet. Hadde ikke loven vært der, så kanskje det ikke hadde vært muligheter for å ha det valget.

Når deg gjelder åpenhet om abort og valget. Jeg skjønner at det er temaet som er vanskelig å akseptere. Det er vanskelig å prate om og dele sine historier. Det er fordi det er noe nært og kjært som er fjernet. Det er noe vi kanskje har begynt å glede oss til, men før uke 12 så er man litt mer kald og ikke så mange følelser rundt barnet enda.

Vi skal ikke angre etter abort, men vi skal akseptere at det er greit å gråte, smile og le. Prate om det og akseptere at det er mange følelser rundt dette for den som har gått gravid.

Jeg er en person som støtter abort fult ut om en person ønsker eller må ta det bort av ulike årsaker. Jeg oppfordrer ingen til å ta abort, men syns det er viktig at det kommer frem at det handler ikke om å drepe et barn på noen som helst måte, men det handler situasjonen vi jenter havner i. Det er ikke alltid det er forsvarlig å sette et barn til liver som skrevet tidligere. Det er så mye hat rundt at, jeg syns nå det er på sin plass og dele mine meninger, og tanker rundt temaet.

Det er små fotspor som vi velger å rive vekk og små fotspor setter store spor. Uansett hva en fremtidig mor velger å gjøre uansett årsak, så er det riktig og vi skal ikke ha dårlig samvittighet for valget i etter tid. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg