En fantastisk feiring

I går var det Norges nasjonaldag. Vi feirer at vi endelig fikk en grunnlov i 1814. Det skal vi være glad for og ikke minst vi skal være stolt av vårt vakre land. Vi er faktisk super heldig som bor i fine Norge.

Jeg feiret 17 mai hjemme. Jeg stod først å så på barne toget som gikk fra skolen oppi gata ved meg. De er jo så flink og fine når de er ute å går i alt fra bunad til pene dresser. Etter på dro jeg opp til mamma og hjalp henne med bunaden, før vi dro og hentet tante og dro til byen. I byen går barne toget fra kirke torvet. Jeg holdte på å le meg i hjel av mamma.  De skyter kanoner 3 × 3. Hun skatt like herlig på vært skudd.  Noen hun aldri har gjort før. Haha! Uansett barne toget for var super fint å se på. Det er en tradisjon å se på toget. Fine og flinke barn. Ikke minst korpsene og lærene.

Etter barne toget så dro vi på peppes Pizza og spiste pizza til lunsj. Det er virkelig lov å kose ekstra denne dagen. Mamma og de skulle avgårde til Siljan, så da dro jeg å møtte miner venner. Jeg og en kompis dro å spiste is og tok en kaffe på peppes før russetoget. Vi møtte en gjeng og stod med de. De feiret skikkelig og hadde kanskje fått i seg litt for mye alkohol. Men som sagt er det lov å kose seg.

Etter å ha brukt tretti minutter på et dårlig fantasi russetog, endte jeg med å dra hjem for å sove.  Da kalte nattvakten på meg.  Det var helt greit å komme hjem og få av seg bunaden.  Positive med russe toget er at de hadde inkludert mange barn og barna elsker jo russetoget i tillegg til kortene.  Alt i alt en virkelig hyggelig 17 mai.

I helgen reiser jeg til nore for å sette opp nytt/brukt fortelt. Det skal virkelig bli godt å reise bort i helgen og lade batteriene. Det beste av alt er at jeg skal fiske. Nå skal jeg sove for har jobbet i natt og skal på en nattvakt til.

Ha en strålende dag 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg