Tok lang tid å bestemme seg

I fjor en gang fikk jeg melding om jeg var i gruppen for og kunne få HPV-vaksinen. Jeg tenkte at dette er et kjempefint tilbud for oss “unge.”  I sommer bestemte jeg meg for å ta den. Jeg var hos legen først og tok celleprøver for å være sikker på at jeg ikke hadde noe grums i livmoren før jeg bestilt time til vaksine.

HPV-vaksinene er en vaksinene som reduserer risikoen for HPV-smitte, og det utgjør en mindre sannsynlighet for å kunne utvikle livmorhalskreft. I tillegg minsker det også risikoen for å andre HPV-relaterte kreftsykdommer. Men det er fortsatt viktig å være med i livmorhalsprogrammet og fortsatt ta underlivs undersøkelse ved innkalling.

Idag skal jeg sette vaksinen. Jeg velger å gjøre dette siden jeg blant annet er i aldersgruppen for å eventuelt kunne få viruset og det er fint å kunne redusere risikoen.

Er du nysgjerrig så kan du lese mer om dette her.

Jeg råder alle som er 25 år eller eldre til å ta en underlivsundersøkelse hos legen og ta det ved hver innkalling. I tillegg gå i tenke boksen og benytte seg at tilbudet om du kan det. Det varer bare i to år.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg