15 år er 3 år for tidlig

Jeg vil dele en historie fra da jeg smakte alkohol for første gang. Jeg smakte alkohol for første gang da jeg var 15 år. Jeg husker jeg og en klasse venninne hadde lyst til å endelig prøve å drikke alkohol. Vi hadde avtalt tidligere at vi skulle sove på garasje løfte og bare kose oss. Vi spilte kort og fortalte historie. I tillegg flørtet vi med guttene. Vi fikk en kompis av meg til å handle rus brus på butikken. Han var den eneste jeg viste om som kunne handle til to 15 år gamle jenter. Jeg husker at jeg måtte ta med alkoholen hjem også opp til venninne min. Fordi hun var så redd for å bli tatt. Jeg var nemlig ikke det. Jeg hadde ett gjemmested ved huset som mamma ikke viste om.

Jeg dro hjem å pakket. Mamma sa hun kunne kjøre meg. Jeg sa jeg kunne sykle. Jeg måtte jo få drikke i baggen. Jeg kunne ikke fortelle mamma at jeg bare skulle hente noe oppe i gata. Da hadde hun blitt mistenksom. Så jeg syklet  en ca 30 minutters lang vei.

Jeg kom opp til venninne. Fikk sniki dette på et vis inn i garasjen. Det klirret jo i sekken så måtte være forsiktig. Hadde foreldrene spurt, kunne jeg selvsagt sagt det var cola i glass flakse. Men hva hadde skjedd om de ville sett i posen. Det kunne jeg ikke risikere. Da hadde de ringt Mamma, vi kunne ikke sovet noe mer på garasjen og tillitten hadde blitt bryti fra alle kanter. Nei, dette kunne jeg ikke risikere.

Men vi drakk, vi koste oss, skravlet, hørte på musikk via boomblasteren. Trur det var cd  eller aux.  Kanskje begge deler. Jeg husker ikke. Litt senere på kvelden fant vi at vi skulle snike oss ut fra garasjen. Vi prøvde å være stille, selv vi var fnisete. Vi kom oss ut. Måtte gå i sokkelessen over grusen for å ikke vekke hennes foreldre som hadde vinduet oppe. Vi snek oss ned til byen hvor vi møtte to kjekke gutter. Vi satt og skravlet å avtalte at vi møtes ved senere anledning. Trur klokken var nærmere fire på morgen før vi var i seng og sov.

Dagen etter på måtte vi rydde. Vi fant en fint gjemmested (trudde vi). I en kommode som foreldrene aldri gikk i. Men det viste seg at de gjorde det og ble ferska. Men jeg skal fortelle dere at det tok en god stund fordi det fant det ut. Da var det slutt på å sove på garasje lofte.

Denne hendelsen var i 2005-2006. Det var sommer men kveldene  og natta bli jo mørkt. Jeg tenker idag at selv om vi var to stykker, møtte disse guttene og ble med disse på en brygge nede i byen i helgene. Hva helst kunne skjedd med oss. Idag er er jo faktisk verden mye værre. Det kan tenkes at det var like ille på den tiden bare at vi har så unge at vi ikke viste noe om det. Herregud , vi var jo tenåringer, ville utforske og teste grensene. Det var alt for å lett å skaffe seg alkohol og ikke minst hjemmebrent. Vi gikk jo med godt mot og stolte på det vi fikk tak i.

Så ser jeg på ungdom idag og media etter på. Det er virkelig en stor risk. I byen observerer jeg ofte mindreårige som drikker med de store gutt. Vet de egentlig hva som kan skje i værste utfall. Jeg vet jo at det ikke er enkelt å få tak i alkohol så de må jo kjenne noe som kan handle fordi. Jeg syntes det er skremmende og se.

Kan godt hende jeg overdriver i dette innlegget. Men jeg kunne ønske jeg ikke testet alkohol før jeg kunne kjøpe det selv  lovlig når jeg ble 18 år. Det angrer jeg på en dag idag, men historien rundt alt jeg har opplevd og vennskap som har kommet å gått er en historie. 

Jeg mener foreldre bør følge litt med. Jeg mener at hvis deres ungdom vil drikke så kjøp alkoholen til dem selv, og kjør de til og fra. Da vet dere hva de får i seg av drikke og at de kommer seg trygt hjem.

(Bildet er fra Syden og ja med en drink jeg aldri drakk opp)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg