Dette er tøft, men det går

Jeg har spart kroppen for masse gifte kjemikaler og jeg føler meg lettet. Snus blant annnet inneholder 30 kreftfremkallende stoffer. Det er ganske skremmende og tenke over hvis man tygger litt på den. 

Jeg vet jo at på røykpakkene så er det “skremmende” bilder og “skremmende” tekster. Alt det tar vi dessverre med en klype med salt. Jeg gjorde det selv. Nettopp fordi røykere ser seg blinde på det. Det blir til at man ser at et par svidde lunger og tenker slik ser faktisk mine ut og. Etter hvis så blir det sånn “ja,ja” følelse. På samme på måte som “I dont care.” Vi ser oss “blinde” på de fordi det blir en vane i hverdagen. På snusen pakke står det ikke noe spesielt en at tobakk skader, og det står under boksen. Ikke veldig lett og se. Det skremmes oss ikke noe lenger. 

Det er så stort fokus på røyking at vi blir leie. Ikke røy  på grunn av ditt og datt. De som sitter og skriver dette har peiling, men det blir så mye at vi får nok. Det betyr at man fortsetter å røyke. Jeg vet jo med meg selv også at jeg ble jo dritt lei av å høre at røyke er skadelig. Det står jo over alt så ikke så vanskelig å unngå. Men det skremmer oss ikke nok til å slutte. 

I vårs da jeg prøvd å slutte nest siste gang, før nå. Så jeg en dame på 64-75 år som måtte gå med O2 (oksygen tilførsel) hele døgnet. Hun hadde kols. det var helt grusomt å se og ikke minst høre på. De som ha kols blir slitne av å bare drikke et glass vann. Det er også noe å tygge litt på faktisk. Ganske skremmende. Er ikke kult å kanskje fylle 50 år og ende opp med O2 fordi jeg ikke var smart nok til å slutte med røyken tidligere. 

Idag etter en uke røyk fri og litt over en uke snus fri, så føler jeg letter inn vendig. Jeg føler meg ikke så “møkkete” som jeg gjorde før. Jeg føler meg lettere. 

Det positive er at jeg slipper å planlegge denne forbanna på røyken. Jeg kan dra på butikken som er nå mye billigere en da jeg handlet tobakk. Jeg slipper å passe på at jeg tar med meg tobakk. Jeg slipper å planlegge at jeg må ta en røyk i bilen før jobb, fordi det blir lenge til neste gang. Jeg slipper å stå ute i kulda for å røyke. Ikke minst jeg slipper å lukte som er surt askebeger som har stått i 14 dager minst. 

For vi får en sur ånde, rar kroppslukt, håret lukter rart, gule tenner og blekere hud. 

Alt er bare negativt. 

Poenget med dette innlegget er at det er tøft å slutte selv om jeg bruker champix. Jeg kjenner noe sug i enkelte situasjoner, men jeg klarer å motstå. Selvfølge når jeg ikke har noe å gjøre. Da må jeg bare sysselsette meg selv med noe eller ta en frukt eller drikke litt vann. Jeg drikker mengder med vann om dagen. Frister ikke med brus eller saft. Vann er sunt og godt. Det renser ut kroppen, kan hende det er derfor eller at jeg erstatter røyk med vann. Positivt er det jo uansett. 

Jeg trener for å bli i bedre form og får få vekk tankene på røyk. 40 min til en 1 trening. Så skal jeg dusje og kanskje spise før eller etter. Da er de tanken på røyk borte på for lenge siden og er blir borte i flere timer. Jeg skal jo ikke nekte for at hjernen min sier fortsatt røyk, men det blir borte etter hvert. Jeg har jo røyket i 11 år, så ikke så rart. Det positivet er at det blir enklere og enklere. 

Jeg fikk et spørsmål eller påstand idag: Er kroppen virkelig avhengig av nikotin eller er det psykisk bare?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg