Er det for tidlig?

Vært kommer julen like brått på, men den starter alt for tidlig i butikkene. Den starter jo allerede i oktober måned (ventet til etter halloween er min mening). Uansett, så finnes det tidlig allerede julebrus, ribbe, medisterpølser, pinnekjøtt og marsipan. Butikkene lager egne hylleplass med nøtter, kokesjokolade etc som det går mest av i bakerens verden. Jeg er ingen baker og kommer heller ikke til å bake noe i år. Hadde jeg hatt barn og et plass nok til å ha julen hos meg kunne jeg vurdert. Mine favoritter er smultringer, kromkaker og sarabernard (usikker på om det handler om jul). Det er mine tre favoritter. Bestemor er flink på sara kakaene og mammas kromkaker er helt nydelige. 

Første desember er allerede på torsdag og første advent er på søndag.I år “mister” vi en søndag i advent på grunn av at julaften havner på fjerde advent. Jeg er så vant til denne advendts tiden. Jeg var i boden og dro fram kassene med pynt i stad. Tenkte egentlig jeg skulle henge opp julegardiner og stjerne. Jeg hadde ikke tent den før torsdag. Jeg har veldig lyst til å få julestemning i hjemmet. Få frem røde duker og den fine pynten min som er oppe vært eneste år. 

Det slo meg en tanke at det kanskje er for tidlig? siden den første desember ikke er før torsdag. Så jeg er så i tvil. Jeg må jo tenke på det jeg føler for best selv. Det er jo veldig deilig å vaske, legge på nye duker, pynte og få det fint hjemme. 

Når jeg var liten pyntet jeg aldri til før Lille julaften. Satte kanskje oppe noe nisser og la på en duk. Men lille julaften hadde jeg og mamma tradisjon. Vi pyntet juletre og satte frem resten av julen den dagen. Har prøvd å holde tradisjonen ved like, men det har sklidd ut årene på grunn av at jeg enten har jobbet eller at hun har vært for ivrig. Mamma er som meg at julen er en koselig høytid. Det må jeg har arvet der i fra, for pappa er ikke slik nemlig. 

Ha en fin kveld. 🙂 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg