Et forvrengt selvbildet

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har brukt filter mye før. Nettopp fordi at da så jeg finere ut enn hva jeg gjorde i real life. Jeg fikk litt mer løft i ansiktet og så ikke ut som en trøtt potet, som var usminket og blek. Jeg kunne stå opp om morgen eller gå usminket hele dagen, men alikevel se bra ut på grunn av filter på snap chatt. Det er jo helt fantastisk. Kan bruke et filter og se fresh ut på hvert eneste bildet. 

Vi er så opptatt av kroppen og utsendet våres. Det store tema hele tiden er kroppspress. Da hjelper det virkelig ikke med disse filterene. Vi er går å er sjalu på forbilde våres eller personen vi så på gaten som var mye finere en hvordan vi så ut. Viser i media og rundt hele dagen om det en perfekte sminken, den perfekte midjen og generelt den perfekte looken. Det er ikke slik det fungerer. Disse filtrene er ikke virkeligheten. Det hjelper ikke på vårt selvbildet og bruke disse filterene.

Nå tenker jeg særlig blant unge mennesker. Barn og ungdom. De tror jeg på dette her ikke sant, men det er ikke slik det er. Det ikke rart denne gruppen får et dårligere selvbildet, fordi klarer aldri  få den looken uansett. Da må dyr sminke til og legge seg under kniven bli en hobby. 

Jeg har gjort et lite forsøk med meg selv idag og får å fremme hvordan forandring filter gir. Jeg har tatt et bildet uten sminke (no sensur) og et bildet med filter, for å se hvor stor forandringen blir. 

Det skremmer meg litt hvor mye filter gjør med et ansikt. Jeg får glød i ansiktet, blir “sminket”, jeg får større øyne, jeg får klarer farge i øynene, jeg får hvitere tenner, jeg får tydeligere kinnben og smalere ansikt. Jeg ser virkelig ikke ut som meg selv, jeg blir så totalt forandret at det er skremmende. Det er virkelig ikke slik jeg ser ut i det hele tatt. Jeg er en person som bruker 10 .15 min på badet om morgen og det inkluderer sminke tiden. Fordi jeg er som jeg er. Jeg ser ut som jeg ser ut. Jeg kommer til å bli som jeg er født og laget i min foreldres gener. 

Dette er en fullstendig redigert virkelighet av oss selv, som ikke bra i lengden og kan ødelegge oss selv psykisk. 

Vi sender ut et budskap og en utgave av oss selv som ikke er verdig, fordi den ikke er ekte.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg