Det er for mye alkohol blant barn og unge

Denne høytiden er virkelig ikke enkel for barn og unge. Det handle rom at det er alt for mange voksne som drikker seg fulle rundt dem. For mang ehar denne høytiden blitt en ren fest, og det mener jeg her helt feil. Julen handler om først om fremst om jesus og hans fødsel. Det handler om at familien samles og lager en hyggelig tid sammen. Det handler om fred og ro. 

Det er ikke slik for alle. Det er veldig mange barn og unge som gruer seg til alle kveldene gjennom julen på grunn av alkohol. Det er ikke alle som klarer seg med et glass eller, men må ha hele flasken. Som vi alle vet gir store mengder alkohol personlighetsforandringer og dårlig dømmekraft. Dette påvirker barn og unge. De kjenner ikke igjen de voksne fordi de gjør dumme ting og sier dumme ting. Det kan fort bli krangling, kjefting og smelling. Det kan til og med utløse voldt blant de voksne. 

Barn og unge kan få kjeft og en moral preken de overhode ikke trenger. Utfallet er barna blir lei seg og redde. 

Dette sitter utrolig mange redde og engstelige barn rundt forbi som ikke er så begeistret for denne tiden av året. 

Jeg blir så innmari provosert når jeg ser voksne mennesker drikker seg fulle når barna er til stedet. Det har blitt en høydare og drikke julen gjennom. Det er som en stor fest for veldig mange hjem. Det er så synd at et fredfull til på året skal være slik. Mange handler inn alkohol for flere tusen kroner på grunn av julen. Det kunne faktisk være farlig å gå en dag uten alkohol, når det er fri. De voksne blir et dårlig forbildet for barna, fordi barna tror det skal være slik selv om de gruer seg som bare rakkeren. 

Uansett, jeg syns dette skal tenkes litt over nå som en ny fest dag er på vei inn. Nemlig siste dagen i året, nyttårsaften. Da feirer vi at et år godt og vondt år er over. Vi feirer at det nytt og godt år kommer. Vi må ikke glemme barn og unge. Selv om nyttårsaften er fest dag, så ber jeg om at de voksne ikke drikker seg fulle foran barna. Mange barn sitter oppe og mange barn legger seg tidlig for å vekkes igjen når de nærmer seg klokken tolv. Det er for at de skal få med seg fargeklattene på himmelen. Da kan det være mange små fulle foreldre eller brisene foreldre som vekker de. Det er ikke så koselig om det skulle stinke alkohol eller mamma og pappa nettopp har krangla. 

Ta hensyn, for det er ikke sikkert barnet/barna dine tåler de glassene du/dere velger å drikke. 

JUL + ALKOHOL = SANT 

 

1 kommentar
  1. 200.000 barn som gruer seg til jul på grunn av foreldrenes alkoholmisbruk, i følge Statens Institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/1nVxJ/Odelagt-jul
   Fyll bør forbys på offentlige steder. Det er det mest samfunnsskadelige vi har, og alkohol er den største årsaken til ulykker, vold, kriminalitet, samlivsbrudd, husbrann, etc. Samfunnskostnadene er enormet.
   FYLL OG BRÅK OVER HELE LANDE NATT TIL ANDRE JULEDAG – Slåssing med glass og flasker, skalling og biting. Det har vært travelt i flere politidistrikt natt til andre juledag. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/politi/fyll-og-braak-over-hele-landet-natt-til-andre-juledag/a/24218207/
   Hus rasert av 80 ungdommer VG 27.12.17
   Så var det den absurde russefeiringen og mye mer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg