Vi nordmenn er ikke skapt for å takle forandringer

Jeg bor i en passe stor by Kongsberg og det store tema om dagen er bompenger. Det har kommet frem at det skal settes opp bompenger rundt sentrum, Det har seg slik at det bygges en ny vei, for å få trafikken ut av byen og det er greit. Det er bestemt at det skal bli bompenger på kommune grensene og det er greit. Men nå som det skal bli bompenger inn til sentrum er vist ikke det så greit. 

Vis jeg ser andre byer som Oslo, Kristiansand, Bergen etc. Hva må vi passere? Jo, vi må passere bommer. Det er greit for det er en annen by, så det er liksom ikke så farlig det da. Men når det gjelder egen by, så høres det ut som er det et stort nederlag. Skulle nesten tru at krigen var i ferd med å starte. Det tar jo helt av. 

“Nå har jeg ikke råd til å kjøre mer bil”

“Blir for dyrt å ha barna på fritidsaktiviteter”

“Jeg må passere bommer 8 ganger i løp av dagen, for å hente og levere barn i barnehagen/skole. Må passere på vei til jobb igjen. Må passere når jeg skal ha ungene på sine fritidsaktiviteter”

“Nei, nå starter jeg å handle i en annen by, bytter jobb og skoler fordi det blir så dyrt”

Hallo dere! Det har seg slik at kjører du igjennom en bom, så betaler du bare en sum så lenge det er innen for sammen timen. Det går an å skaffe seg autopass brikke, så du får en faktura i måned. Da går det faktisk an å legge av penger til regningen. Passerer du ingen bommer på en måned, så får du heller ingen faktura. Så enkelt er det.
Skal man være så i mot bommer, så kan vi jo ikke dra innover til Oslo eller handle i Sverige. Det blir en dyr tur det. Må jo trossalt igjennom bom. 

Vi skal faktisk være fornøyde og glad vi ikke har fått disse bomringene i byen her enda. Vi skal være fornøyd med at vi kan ferdes uten å tenke over det. Hvis du er så forbanna missfornøyd, så finn alternative løsninger da.  Jeg er verken i for eller mot bompengene, for jeg vet så godt at de kommer for en dag uansett. Jeg må bare tilpasse hverdagen og tilrettlegge de inn som en ekstra faktura i måneden om jeg kjører igjennom bommen. 

Vi vet at vi kan lage grupper på facebook, vi kan sitte å sutre for og i mot, vi kan komme med trusler om ditt og datt. Når politikken har bestemt seg, så driter de totalt i hva vi mener og sier. De skal bare dra inn penger for å financiere prosjektene på en måte. Slik er det og slik for blir det.  Vi lever i 2018, dette er fremtiden! 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg