Rulle, drikke, sex

«Du er ikke russ uten buss»

 

 

Nå skal ungdommen feire 13 år med skole. De feirer at de er ferdig med 10 år på grunnskolen, de feirer at 3 år videregående er ferdig og, de feirer at de skal inn den “ungvoksen” verden. De har brukt 13 år av livet sitt på å studere, de har skapt minner og venner for livet. Noe skal studere videre og andre går ut i arbeidslivet. Dette skal de feire med å være russ. 

Russe tiden handler for meg om å skaffe en sliten van. Fikse den opp med små pengene man har og ha en sjafør så kjører hos rundt. Når jeg var russ så handlet det om å kjøpe et par sett med klær, drikke og ha det gøy. Russeknutene var selvfølgelig med. Det var stor standar forskjell dag også. Noen kjøpte litt mer andre. Jeg nøyde med en rød bukse, med noen dårlige limte klister merker av strykejernet. Jeg brukte en gamle slitte sko og koste meg i tiden. Satt i parken og drakk alkohol, tok noen få knuter og koste bare hygget meg. Jeg rægga rundt, jeg drakk alkohol og ble dritings. Jeg kom forseint på jobb og skolen var et slit. Jeg spydde og jeg hadde sex. Hva så? Jeg hadde det jo gøy. Jeg klarte å beherske meg i ukene. Vrengingen gjorde jeg i bilen fordi jeg syntes det var flaut og vrenge med de andre. Dødskult at alle gjorde det likt. Hva så om vi så hverandre i hotpants eller g-streng. Jeg brydde meg ikke om det, jeg var bare sjenert. Det er slik jeg alltid har vært. 17 mai drakk jeg meg dritings. Jeg fikk panikk før toget skulle gå og jeg så folke mengden jeg skulle passere. Både kjente, bekjente og ukjente. Husker jeg og ei som er bekjent nå, drakk ned på rein hjemmebrent for å slippe de nervene. Artig var det. Tror mamma har noen kleine bilder av datteren sin i en traktor henger som var full med hjemmebrent flaska. Uansett. 

Tilbake til dagens ungdom. Jeg har lest noen leser innlegg og jeg bli rett å slett flau over hva som blir skrevet. Det er så mange som ser ned på ungdommen og russetiden. De blir dynka i dritt og negativitet. Det går overstokk og steik. Det er i forhold til bruken av penger i russetiden og russeknutene. Altså jeg mener la nå ungdommen få kose seg med de pengene de har spart og blitt sponset til tiden. La de få drite seg og ha det gøy russeknutene. Det er gøy at de tør å dra den helt ut. Det er gøy å se de kose seg og nyte siste tiden av ungdommen før de går inn i “ungvoksen” livet. Vi som står på utsiden har virkelig ikke noe med det. 

Idag ser vi det er mer vanlig å kjøpe buss og kjøre den kul. Det er mer vanlig å samle gjengen i stedet for å splitte den. Dette handler værken om status eller popularitet, men om et minne de skaper for livet. Det er kult at de tør å bruke sparepengen og slippe seg løs. Det er kult at de drar samlet på treffene og fester sammen. Russeknutene er jo bare for gøy, er ikke alle som gjør alle og mange gjør alle. Lest de alle sammen og det er mange bra og morsomme knuter der.

“Rulle” og “hooke” har blitt trenden. Rulle er det samme som å kjøre rundt og “hooke” er det samme som å kline/ha sex. Vi må jo bare forstå at 18 åringene har sex. Det er jo helt normalt. Det er normalt og kjøre rundt og drikke. Som det ble sagt når jeg var på den alderen: “Drekka, pule, spy og sloss.” Det var jo ingen alvorlig greie det. 

Jeg mener at det er dritt kult at russen tør og dra de helt. Men at de drikker med måte og har beskyttende sex. Lev livet mens dere kan og nyt russetiden Denne sjangsen kommer bare en gang. Vi andre rundt må slutte å være så nedlatende og negative til fremtiden. Jeg mener: Se opp og frem. Vær litt kul liksom og tenk at du har jagge vært ungdom en gang du også. 

Mine tips til årets russ: 

Nyt russe tiden (går alt for fort), ha beskyttende sex, drit i hva alle andre sier, drikke med måte og fullfør skolen. 

Så hadde jeg vært 18 år, så hadde jeg levd russe tiden om igjen på samme måte. Nyt tiden!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg