Noe jeg har ventet lenge på

I hele livet mitt har slitet med atopisk eksem. I fjor høst, så startet et mareritt med mer eksem og betene i fingeren. Jeg var først innom legen for å få en ny konseltasjon av eksemen mine og da fikk noe sterkere salve. Den jeg har gått på i hele mitt liv har ikke noe effekt lenger, veldig minimalt. Det klør og klør. Til slutt så er det sår. Det er vondt, det svir i vann, jeg får det av å være i for mye vann, jeg får et når det mye varmt og kaldt om hverandre. Det ikke bare på hendene. Det er i rundt omkring på kroppen og i hodebunnen. Det popper ut på der det føler for det. Som å poppe pocorn i mikrobølgeovnen. 

Jeg har levd med dette er så lengre, at jeg bryr meg ikke noe om det annet enn når det klør. Jeg klør av og til ubevisst. 

I høst/vinter fikk jeg betennelse i fingeren. I neglbåndet og det var ikke bare en finger, men det begynte også på flere etter hvert. Så det så ut som neglene mine råtnet vekk, og det kom ny under. Det var ekkelt. Mister jeg neglene mine tenkte jeg. Gikk til legen, fikk pencelin og fikk prosseydrer jeg skulle følge opp. Gjorde det. Etter en måned var det fortsatt ikke bra. Legen sendte henvisning til sykehuet for å eventuelet skjære bort deler av neglene, for legen mente den grodde skjevt. Etter en måned fikk jeg time på sykehuset Da var fingeren bra. Legen ville ikke gjøre noe med det der. Han syns det grodde fint og så fredfullt ut. Det var veldig greit for meg. Jeg hadde kikket på youtube noe dager i forveien om hvordan det utførtes, noe jeg aldri skulle gjort (haha). Snakk om å skremme seg selv, gruet meg ikke noe mindre av den grunn. Takk gud for at jeg slapp det. 

Dett gikk to måneder så var den betennelsen tilbake i samme finger. Dro igjen til legen og stile spørsmålet om hvorfor det har kommet tilbake. Fikk ny kur, og samme prossedyre nok en gang. Fikk beskjed om å slutte å bite negler. Problemet var jeg ikke beit neglen på den fingere, fordi det var sårt og betent (er jo ikke helt tjukk i hode). Når kuren var ferdig, dro jeg tilbake for var nesten bra. Men ville bare at legen skulle ta en titt etter kuren (normalt det spørre meg). Vi ble enig om jeg skulle slutte å bite negler da ( DET HAR JEG KLART). 

Nå har jeg hatt bitte litt vært i ny og ne rundt neglbåndene, men det tror jeg kommer av eksemen. For har det hele veien opp mot neglbåndet og nedover, rundt leddene. 

Legen sendte i Januar henvisning til hudlegen i byen her. Nå idag fikk jeg time innkalling. Jeg så utrolig glad for at den endelig kom. For jeg vil gjerne få en konsultasjon av eksemen min. Kanskje det er noe gode behandlings måter for å holde det ved like, salver, prossedyrer som kan forebygge tilbakefall hele tiden. Vært så deilig å kunne gå minst en måned uten noe utbrudd på hendene mine. 

Tok 6 måneder å få innkalling. Bedre sent en aldri 🙂 

 

Jeg syns det er litt rart at det ikke er forsket på mye nye salver som kan hjelpe enda beder og forebygge lenger for nye utbrudd. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg