En liten gjerrigknark

Når det kommer til enkelte ting er jeg en gjerrig sjel. Jeg gidde rikke kjøpe dyre ansiktservitter når first price fungerer like bra. Jeg gidder ikke bruke flere hundre kroner på shampo når sunsilk fungere like fint, håndkrem fra biltema fungerer like bra som en dyr. Altså slike små ting i hverdagen er jeg veldig gjerrig på. Spesielt når det gjelder all teknologien. 

I fjor vinter, altså da snakker jeg kom ny året i fjor. Klikket min telefon. Den ble svart, men skrudde seg aldri av fordi den ble bare varmere og varmere. Jeg puttet den bare inni orginal laderen og da fungerte den kjempe fin etter en dag med hvile. I noen måneder bare selvklart. Det sist året har det blitt tregere, skjermen er litt knust, beskyttelsene på kamera er knust, telefonen henger seg, touhen fungerer ikke som den skal og det er ikke alltid jeg hører folk  andre enden. Denne telefonen har jeg ni holdt på siden i fjor. Jeg har tenkt siden Mars at jeg burde ha ny, men det har ikke skjedd. 

Telefonen trenger man i hverdagen idag for å klare å kommunisere og de kommer i ulike prisklasser. De er så dyre at jeg må jobbe både 2-3-4 månder for å ha råd til en slik dyr fin iphone til 15 tusen kroner. NEI TAKK! Jeg googler alltid og sammenligner priser. Følger lenge med på markedet før jeg tar en avgjørelse på telefon. 

Idag tok en jeg avgjørelse, ville ha iphone 6. Dro i butikken og sa at den skal jeg ha fordi den er billig, den fungerer til mitt bruk. Han sa “Hvorfor den?” og jeg “Hvorfor ikke?” 

Han fant frem en side og sa den ville bare ha leve tid maks et år til før den ikke fungerte noe mer. Den taklet ikke oppdateringene eller vipps for mye. Det var en 2014 modell og det betyr at den er fire år gammel. Iphone 6s levde bare år lenger. Javel tenkte jeg (burde hatt noen med meg som hadde litt mer peiling en meg selv). 
Så spurte jeg etter samsung og det gjorde jeg lurt i fordi da fikk jeg fikk Samsung Galaxy A6 til 3290 kr, 2018 modell og det i stedet for iphone 6, 2014 modell, leve tid ca et år til 3500kr. 

Jeg syns dette er dyrt, liker ikke bruke penger på dette, men jeg må. Men jeg jeg fikk en bedre telefon, lenger leve tid, ny modell og ikke en gammel en. I tillegg sparte jeg 200kr som jeg kan bruke på deksel i  morgen. Lønner seg og følge med på prisene og spørre i butikken etter noe annet.

Jeg er smart og gjør alltid det, fordi jeg er gjerrig på teknologien som er alt for dyr! 

2 kommentarer
  1. Kjenner til et tilfelle hvor en dumtelefon fra Clas Ohlson varte i ca. 10 år, men da kan du ikke bruke fancy apper.
   Teknologi er dyrt, og det hadde vært greit om de bare hadde laget ting som varer i minst 5 år. Tenker på alle de bortkastede ressursene, alt metallet som brukes i produksjonen av elendige produkter.
   Du er en smarting! c:

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg