Frykt for tannlegen

Denne dagen startet tidlig. 06.30. Våknet at jeg var så varm og hostet på grunn av varmen. Så jeg valgte å reise å trene klokken 9.20 på zumba. Elsker de timene. De er så fengene de timene. Aldri hatt så fine hofte bevegelser etter jeg startet på det. haha. Dro innom en kompis for en kaffe kopp på veien hjem. Kom jeg dro i dusjen og ordnet meg, 

 

I flere uker har jeg slitet med en tann. Men har ikke så nøye over den for har tenkt det kan være tannkjøtt betennelsen som spilte inn. Har bare tatt en smertestillende nå og da. Det har holdt. Helt til IDAG! Skulle pusse tennene og der iset der skikkelig grusomt vondt. Klarte ikke ta tannbørsten borti tannen. Nå måtte det gjøres noe. Ringte i går og sa at det ikke var så akutt, så hadde egentlig ikke time før mandag. Jeg innså at jeg ikke kunne vente til over helgen. Jeg hater tannlegen, jeg er så redd hver gang jeg skal dit og drøyer alltid i lengste laget. Redselen tar meg. Jeg vet at de bare vil meg og tenna vell, men det er mye som spiller inn. Lukt, lyder,  den grusomme sprøyten og den stolen. Hele scenen er grusom. Den faste tannlegen min bar på ferie og det gjorde ting være idag. Jeg skulle til en dame jeg ikke hadde vært hos før. Det var helt grusomt. Jeg har ikke gråti og vært så redd på flere år, men idag gråt jeg og tror ikke jeg trakk pusten en eneste gang. Føltes i allfall slik. 

Jeg måtte selvsagt borre. Det ble sprøyte, lyder, sugeren og masse annet. Hadde jeg drøyd det lenger, så hadde jeg mått rotfylle. Det kunne hende jeg måtte det på sikt uansett, hvis ikke denne fyllingen lindret smertene til over sommeren og lenger. Jeg satser på at dette hoder, så jeg slipper enda en scene og vondter i den stolen. Jeg bruker så mye energi på å sitte i den stolen, at jeg må nesten ha en fridag. Idag var jeg på kveldsvakt og det gikk fint. 

Jeg manner meg alltid lenge opp før jeg skal til tannlegen. Idag gikk jeg rundt i byen og kikket for å tå tiden til å gå. Da slapp jeg å tenke tanken, men ventet på at klokka skulle bli tre. Følte meg som en slag pasient når jeg var ferdig. For når jeg smilte så fikk jeg ikke med meg den ene siden. Så grusom og ikke ha følelse i halve kjeven. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg