Velkommen til vanskelige Norge

Jeg vet ikke helt om jeg skal le eller grine for i mitt hode er jo dette helt på jorde. Mamma er født i Sverige, men oppvokst i Norge. Hun er svenskstatsborger og det er en greit. Vi skal reise til Spania i september og hun må fornye passet sitt. I Oslo ligger den svenskeambassaden. Hun dro dit for å fornye passet sitt, siden hun har bestilt pass der tidligere. Det var en bomtur, for hun måtte på politi stasjonen i strømstad for å ordne det. Det ble en tur Sverige for å fikse passet. Hun ringte å forhørte seg før hun dro, så det ikke ble bomtur. I Sverige fikk hun heller ikke fornyet passet sitt. Hun hadde meg seg papirer, gamle passet, bankkort, førekort og alt for å være på den sikre siden.  De sa at de ikke kunne lage pass. Hun måtte ha meg seg enten ektefelle, mor, far, søster, bror eller barn. I tillegg kan de ikke sende passet hjem i posten. Det må hentes enten i Strømstad eller på ambassaden i Oslo. 

Dette blir jo veldig tungtvindt for mange personer av ulike årsaker.  Da ser jeg heller ingen hensikt med ambassaden i ladet her heller, hvis du ikke kan for nye passet ditt, men må til hjemlandet ditt for å ordne det. Det er vell en grunn til av vi ambassaden her i landet. For å sette det litt på spissen da. Hva de de som for eksempel er fra Frankrike. Passet har gått og de må fornye det. De får samme beskjeden om å reise til hjemlandet for å fikse det. Det betyr at de må påkoste nødpass for å få et gyldigpass som ikke kan ordnes der de er. 

Det positive er at da får jeg og mamma en hyggelig tur til uken. Det er lenge siden sist, så det blir bra. Får skravlet, shoppet litt, spist litt god mat og gjort alt det vi ikke har gjort på lenge. 
 

Det er ikke enkelt å leve i dette landet her, når alt skal være så tungvindt og vanskelig. Velkommen til Norge.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg