#NOFILTER

Jeg er så dritt lei alle som skal legge filter over alt de gjør. Alt fra selfie til et bilde av den perfekte maten. Det er så mange bilder som ser “perfekte” ut. Kjøkkenet er alltid ryddig til en hver tid for og værtfall når bildene skal tas. Bade er alltid strøkent for der kan det hende det beste selfie lyset er. Sengen er alltid reid opp fordi bilder av ulike antrekk skal knipses. 

Selfie bildene skal tas i det rettet lyset, med sminke for å fremheve det ene og det andre. Slik kan jeg ikke stå da kommer rynkene frem, står jeg i den vinkelen så kommer dobbelt haken frem, står jeg i den ander vinklene med lyset i feil retning så ser jeg bare rar ut. I en selfie så skal kinnbeina frem, øynene skal fremheves, de fine markeringene i ansiktet og den “naturlige gløden.” 

Nå et helt bilde av seg selv skal knipses så skal det passes på at man ikke ser for høy ut, ikke for lav, står jeg i den posisjonene så får jeg flat rumpe, står jeg i en annen posisjon så kommer valkene frem, står jeg i den tredje posisjonene så ser puppene små ut. 

Når det skal knipses bildet av mat, så må det alltid været perfekte detaljer rundt. Skal være ryddig, riktig dekorert både på talerkenen og rundt, skal ikke ha sølt saus på kanten når bildet skal knipses. 

Treningsbildene skal være perfekte, skal helst ta bildet rett etter trening for da er musklene mest markert, ta bildet når du er ute å løper og må bare stoppet ved det vannet for der var det fint å knipse en selfie av løpe ture, du kan ikke ta bildet etter trening for da kan det hende svetten syns på kroppen i en blank polert panne. Den skal helst tørkes og håret skal ristes oppe igjen i en fin heste hale før bildet kan knipses. 

 

Hallo, dere! Hva er greia liksom. 

For det første er alle naturlige og vi alle er like i bunn og grunn. Vi alle har våre måte å gjøre ting på. Nå mener jeg at ting tar veldig av og spesielt fordi det er sommer. Dette handler om det “perfekte jeg.” Hva er farlig med å la den kethup flekken ligge på benken på mens bildet blir tatt, hva er er farlig med å ta en morgen sefie med panda øyer og rufsete hår. Det ser litt rotet ut på kjøkkenet, rumpen ble litt flat på det bilde, svetten renner, puppene kom ikke tydelig nok frem. Hva så? 

Ingen er så stygge at de ikke kan ta naturlige bildet. Hvorfor skal alt skjermes så forbanna mye og hvorfor skal alt legges filter over?  Jeg bare spør, fordi jeg rett og slett er i mot det. 

Alle har det litt rotet, alle har støv rundt vasken på badet, klær som ligger å flyter, oppvasken som ikke tatt, sengen som ikke er reid opp, barne leker som flyter, unger som har griset på seg selv, sølt en flekk på seg selv, har rufsete hår, panda øyer fordi ikke sminken ble tatt kvelden før, valker, rynker, dobbelt hake, strekkmerker. Vi er ikke perfekte noen av oss. Det finnes ikke et et menneske der ute som er perfekt uansett hvor mye de legger skjul på det. 

 

Det finnes idag filter i hue rævva. Til og me på snapchat er det filter og det som å juge til seg selv at de er pene. Har du virkelig så dårlig selvtilitt at de må brukes, og så dårlig selvtilitt at alt på redigeres for å lure folk til å se opp til deg. Nettopp fordi du er “perfekt.” Vi lurer hverandre hele tiden. 

Det blir slik: “Å, slik vil jeg å ha det” eller “Å, det var fint.” 

Hele filter, legge skjul på ting, redigere bildet osv. Det er blir så falsk. La oss bare være oss selv og drite i hva andre mener. Vi er da gode som vi uten filter og trenger ikke prøve så hardt.

Be yourself without filter!


 

5 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg