Jeg har noe å fortelle deg


#nofilter

 

Nå har jeg faktisk senket skuldrene og tatt ferie. Dagen på jobb i går i gikk litt i “slow moition.” Det kan ha noe med at jeg telte timer til ferie. Jeg hadde planer om å dra hjem, ta meg en dusj, skifte, pakke ut vesken og legge bort jobb stæsh fra vesken i en skuff i tre uker og bare slappe av med beina på bordet. Husker dere for to uker da jeg fortalte om frykten for tannlegen?  Det startet tidligere i uken at jeg begynte å få vondt i tannen igjen, Jeg tenkte at det går nok over med litt paracet og ibux. Jeg husker tannlegen sa, at hun ikke kunne garantere at den midlertidlige fyllingen holdt. Hun borret ganske bra og mye. La på meg fyllingen og jeg dro hjem. Jeg var helt utslått den gangen også. 

I går måtte jeg ringe de igjen. Jeg klarte ikke drikke vann en gang før det gjorde vondt. Det kom kraftig isinger og dunking. Jeg beit i det sure eple etter en god prat med en god kompis. Jeg hadde to valg. Gå slik i to uker til frem til jeg skal dit i august eller gjøre noe med dette nå. Tenkte at nå har jeg vell drøyd dette lenge nok. Jeg tenke også at jeg kan jo bare smertelindre som jeg har gjort tidligere. Jeg tok opp telefonen og ringte. Helt skjelven i kroppen av å bare ringe de og prøve å forklare situasjonen. Jeg sa at jeg tilogme hadde tannlege skrekk og ønsket egentlig ikke noen andre en han faste jeg har. De tok i betraktning. Fikk time til å se over tannen 15.30. Det var fint for da slipper jeg å reise fra jobben pga tannlegen. Jeg og hun i telefonen sa jeg skulle komme til ei annen en sist og jeg tenkte herregud ikke nå igjen. Enda en ny runde med helvette i kroppen min. Hun sa at det var lurt med en røntgen bilde og en vurdering der i fra. Det gikk jeg med på. 

Når jeg dro fra jobben syns jeg det var litt rart at jeg ikke skulle tilbake på tre uker. Satte meg i bilen og smilte for meg selv. Jeg har jo FERIE! Jeg jublet inne i meg, sendte den trendy “Endelig ferie” snappen. Bare for å følge strømmen og være som de andre. Jeg kom meg omsider inn på dette tannlege kontoret. Satt og ventet. Etter 20 minutter forsinkelse så kom jeg inn. Kroppen skalv. Jeg måtte fortelle to ganger hva som var problemet bare fordi at stemmen snakket så fort og skalv i stemmebåndet. Tannlegen lurte på hva som var galt fordi tårene kom. Jeg sa at jeg hadde tannlege skrekk og det gikk fint. Hun sa at han som var inne før deg var også var redd. Jeg tenkte at det skjønte jeg, når jeg satt der å ventet. Han var ikke veldig beroligene der han satt. Han skreik ett par ganger. Det var ikke veldig betryggende å sitte der og vente. 

Hun kjente på tannen og fant tannen som gjorde vondt. Hun sier at her må det rotfylles. Tårene kom igjen. Redd og følte meg som en liten dritt unge der jeg satt. Hun fant frem utstyret, og denne sinnsyke store sprøyten med bedøvelse. Hun la på bedøvelses krem først, for at jeg ikke skulle kjenne stikket. Klapp på skuldrene til hun. Fordi Det hjalp ganske mye at jeg ikke kjente det stikket selv om psyken min sa at dette gjorde vondt. Hun lot meg sitte der en stund for å være sikker på at den virket. Så satte det i gang. Hun borret opp tannen igjen. Hun fortalte hele veien hva hun gjorde. Den lyden av borret er grusom. Graver seg inn i hjernegangen. Mens jeg tenkte på den, så måtte jeg ligge der å gape og passe på at jeg ikke tok tungen bort i borret. Hun var rolig og stoppet flere ganger for å spørre om det gikk fint. Trengte jeg en pause som skulle jeg bare ta hånden opp og da stoppet hun med en gang. 

 


#grøssoggru

Under hele tannlege timen så ligger jeg alltid 20-30 cm over stolen, holder i mine egne hender og sliter med å puste. Tilbake om 14 dager for å åpne på nytt og gjøre ferdig tannen. Hun la noe hvite dotter inni og tett igjen. 

Etter det så dro jeg på taco kveld som noen venner for å senke skuldrene. 

Over til noe positivt. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen. Jeg skal bli student igjen. TIdligere i vinter søkte jeg skole og hjem. Jeg søkte Norges yrkedsakademi. Helsekoordinator. Dette blir kjempe spennende. I går kom de første bøkene jeg har klikket hjem og kan ikke vente med å starte. Tenke å tjuv starte litt i ferien, jeg er så ivrig at det ikke en gang er normalt. Jeg skal i allefall lage meg en oversikt i bøkene og sette meg litt mer inni pensum. Jeg har allerede printet ut anbefalte artikler så jeg har det i egen perm. 


#skolestart

 

Skal du gå noe mer skole?
Har du hatt en fin sommer så langt?

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg