Anbefaler denne turen

I går gikk jeg til en serverdihet. En topp tur her i området. Det var en lang tur, men utrolig verdt det. En fantastisk utsikt. Nemlig “Faro de santa pola.”

Vi gikk i mellom Gran Alacant og Santa Pola. Det gikk en det en sti. Måtte selvsagt følge Google maps fordi ingen kunne veien. Den ville ha oss på stier som var privat området. Turte ikke gå disse. Så vi fant vår egen sti uten om til vi kom inn på rett kjør. Det var ganske deilig med vind og litt skyer på turen. Etter et stykke i skogens varme jeg, så kjentes det ut som føttene skulle brenne opp for det ble varmt. Til slutt kom vi til en asfaltert vei som vi skulle inn på og føle den til enden. Ca 3-4 kilometer. Ikke et eneste hus og se. Kun to biler som kom kjørende. Den virker evig lang den strekningen. Var bare tør jord, busker og ingenting annet å se på. På sidene var det litt grus som kunne gås på fordi asfalten var lagt midt i veien. Minnet meg faktisk om det man ser på film. Midt i ødemarken, nifst og plutselig så skjer det noe (gjorde ikke det), men var som i en film.

Faro de santa pola er et naturområdet. Det et er fyret i Santa pola.  Den nydelige utsikten mot havet. Her kalles det den “ukjente” perlen. Ut i havet kan man se en øye som heter Tabarca. En liten øye som kan besøkes om ønskelig.

Jeg elsker utsikten. Det var virkelig verdt turen. Det blåste kraftig og måtte holde meg fast som jeg ikke blåste over ende. Når jeg skulle ta bilder, måtte jeg holde telefonen med to hender ellers hadde vinden tatt den med seg.

Fant førsten gammel krigs historie på veien  også. Det var kult!

Stod masse forskjellige på veien oppover. På spansk, men virus skjønte jeg.

Dette er øya

Veien hjem gikk litt enklere. Tenkte at det måtte finnes en bedre vei tilbake. Det gjorde det. Fant tur sti skilter og fulgte de. Da ente vi ut en flott tur sti som passer alle og en hver. Hadde det ikke blåste på utsikten, kunne jeg sitti å drømt meg bort lenge.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg