In the air

Når jeg ankommer flyplassen  ser jeg  masse taxi, biler og busser. Det mennesker som drar og ankommer.

Jeg får inn igjennom  den runde døren som går rundt og rundt. Mennesker pressens seg på. Går gjerne fort og tett på glass døren i håp om at den går raskere. Det ikke skjønner at da går den tregere og stoppet gjerne opp.

Jeg kommer inni ankomsthallen. Lokalisere hvor jeg skal. Mens jeg gjør det ser jeg mennesker som går rolig avgårde, ser mennesker som forter seg av gårde, ser de som står å skravler, de klør seg i hode fordi de ikke vet hvor de skal og jeg ser mennesker som har satt seg rolig ned en kaffe og venter til innsjekk.

Jeg finner frem dit jeg skal sjekke inn bagasjen. Det er selv skanning og koselig betjening som svarer på spørsmål eller hjelper deg med det. Det er kvinner i sort skjørt, svarete litt høy hælte sko, pen skjorte, sort dress jakke og et skilt som viser at de er ansatt.

Jeg sjekker inn. Taster alt på maskinen, fester lappen på bagasjen, legger den på båndet, skanner og går videre. Bak meg står mennesker som tripper, ler, smiler og noen tar livet med ro.

Jeg går å finner min gate. Ser fortsatt samme menneske flokken står å ser på tavlen, løper rundt, har dårlig tid og de som står å skravler.

Jeg går til min gate. På veien er taxfreen. Alle skal handle det de skal ha med. De fyller kvoten. Noen bruker tid til å se, lukte på parfymen, studere, snakke med betjeningen, snakker med hverandre om hva som kanskje er best av bamsemums og M&M. Kommer meg omsider ut av taxfreen med tobakk og noe snæks til flyet.

Finner en cafe i nærheten av min gate. Det er det kø. Nå kan alle endelig slappe av etter å ha kommet seg igjennom innsjekk av bagasje og sikkerhetskontrollen. De nyter et lite måltid eller bare noe å drikke. Jeg bestiller en kaffe og setter med rolig ned ved gaten.

Mens jeg sitter der ser jeg alle mulig folke slag med alt mulig av stiler, om de har hast verk eller god tid. Rundt meg sitter alle glade og sende fordi de skal på en liten ferie. Noen skravler, andre ler og noen leser en avis. Ved siden  av meg sitter en som trenger rulle stol for å komme seg på flyet. Betjeningen er så veldig koselig og behjelpelige ved det.

Når gaten åpner spretter alle opp og stiller seg i kø. Forter seg nærmest. Som at flyet skulle lette fortere. De er gjennom gaten, inn på flyet og for å sette seg. Alle som stopper opp i korridoren for å legge håndbagasjen i hylla. På veien sitter noen å jobber, leser bok, skravler, drikker vin, som er et bedre måltid.

Når flyet lander reiser alle seg for å stekke seg til håndbagasjen for komme seg ut fort. Alle står å tripper for at døra på flyet skal åpne slik at de kommer seg ut. Ser da noen som er oppgitte, slitne, står å tripper for å komme seg ut å ta tak i sin bagasje og de som sitter stille og rolig til det værste er over.

Kommer for å plukke opp bagasjen. Ser noen som går rundt, står å klør seg i fingrene, tripper, slapper og noen skravler til de får sin bagasje. Så for de har fått sin baggasje løper de om trent for å få best mulig utbytte av dagen og slappe av.

(Jeg elsker å filosofere over slike ting som oppstår I hverdagen)

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg