Det er helt frivillig og delta

Reklame | Rødekors

 

Å være frivillig er både nyttig og engasjerende. Du er der for mennesker som ikke har andre. Du kan hjelpe med alt lekser til leting i hjelpekorpset. Røde kors tilbyr så utrolig mye både sosialt og læring fordi de som trenger det. Det er mennesker som trenger å lære, aktiviseres, trenger det sosiale, er redde, engstelige eller kanskje bare lei seg. 

Røde kors er en hjelpeorganisasjon som tilbyr mange mennesker mye etter behovet. De trenger den hjelp. Jeg har som sagt tidligere, at jeg har meldt som frivillig. Dette er ikke noe du må, men det er et stort behov med flere frivillige. Du blir en god ressurs for det du ønsker selv å delta på. Det går av din egen fritid og egen fri vilje. 

For meg som ikke har så mye fritid er så er hjelpe korpset genialt. Da blir jeg utkalt/på ved behov for hjelp i utrykning når nød etatene trenger ekstra hjelp. Det handler om å lete etter savnede personer, ved brann, for å se om trygghetsalarmene i hjemmet til de eldre virker som normalt hvis systemet er nede eller har vært ende etc. Det er utrolige kan skje. Det handler å lete, støtte pårørende på en gode måte i redselen og sjokkfasen etc. 

I forbindelse med det tidligere innlegget jeg skrev fikk jeg god positiv respons fra dere som leser. 

Til dere som har tenkt og har lyst til å gjøre det. Så ville jeg kontaktet røde kors i din omegn og hørt med de hva slags frivlllighetsarbeid de tilbyr. Ta å avtalt et møte og få informasjon. Les på røde kors sine hjemmesider. her Der er det mye nyttig informasjon til deg som ønsker eller bare er nysgjerrig. 

Nattravnene har også firivlllighetsarbeid som er veldig nyttig. De er med på å gjøre byen tryggere og hjelpe i nød om det noe du lurer på eller trenger bistand til. 

Alt i alt, så handler det om å bevare det gode samfunnet vi har. Det handler om tilitt til hverandre. Det handler om å stille opp og være der for hverandre. Handler om ¨være til stedet, når andre trenger deg. 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg