Halloween VS Jul. På tide og skille disse to!

I dette innlegget jeg skal skrive til dere skal handle om juletiden. Det er stor debatt hvert eneste år med en haug av bekymringer, glede, sorg og stress. Julen har fått et missforstått synspunkt og er årets høydare blitt. Det er i tillegg den tiden hvor det er mest trafikk, folk og ikke minst ulykker. Vi må holde oss til mange regler i forhold til pakke post, tilbud og ønske lister lange som en snor.  

For det første starter julen tidligere og tidligere. Er vell ikke lenge før vi får kjøpt julenisser og ribbe i juli måned. Vært eneste år i Oktober er det en rar blanding av holloween og jul i butikkene. Finner masse rare masker, kostymer, falske edderkopper, organsje lys og gresskar, sammen med jule brus, pepperkaker, marsipan og nisser. Er det er rart et stakkars mennesker blir forvirra. Når skal vi butikkene lære seg at halloween er halloween, og jul er jul. Det er for forskjellige ting det. Burde lært oss å skille de to tingene snart. Gir meg helt over egentlig. Julen burde ikke starte så tidlig som i Oktober. Den burde starte værtfall en måned seinere, for den er jeg med på. Da nærmer deg seg advent tiden. Så den går jeg med på. Men ikke i Oktober. 

Jeg kan faktisk ikke husket at julen startet så tidlig når jeg var liten. Skjønner det er prat om omsettinger, og få høyest mulig score i butikken. Det finnes da en grense, butikkene tjener nok på julen uansett. Det er svidde mastercard og de som vrir på krona for å få økonomien til å gå opp. 

 

 

For meg starter ikke julen før advent eller første desember. Jeg syns ikke ting burde kommet i butikken før det nærmest seg den tiden. Det handler om julens verdighet og ikke julens missbruk. Det kommer stadig nye ting på markedet fordi vi er i utvikling. Julebrusen smaker ikke det samme i oktober som den gjør i desember. Pepperkaker smaker ikke det samme i oktober som den gjør i desember. Julepynten er ikke hyggelig i oktober som den er i desember. Jeg kan bare fortsette og remse opp her. For da hadde det blitt en lang bibel om jeg skulle fortsatt. 

Vet ikke hvem som bestemmer dette her om det er butikk kjedene eller regjeringen, men Julen skal være koselig og det skal ikke være et ork. Blir jo dritt lei julen før den i heletatt har startet. 

 


#jul #halloween #ettskille #tatak #Problem #blanding 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg