Kjærlighet

Du er som en drøm som bare dukket opp i mitt liv.
Du er som vind som hentet frem sola.
Du er som magi som gjør at jeg føler meg magisk med deg.
Du er som en fugl som jeg kan fly med.
Du er som en drøm.

Dette var bare noen jeg diktet opp i mitt hode i forhold til de tankene som svirrer rundt.  Det har vært sant, men nå følte jeg de ordene ble ironiske overfor følelsene mine. De er jo ikke reelle slik jeg hadde ønsket. Det er jo ofte slik. Kjærlighet er ikke lett å forstå seg på. Kjærlighet er så sterkt at ikke en gang jeg klarer å beskrive de ordene. Det må bare følelse.  Jeg mener skal jeg sitte her og fortelle om kjærlighet, så må jeg treffe dere. Jeg er ikke der enda i min skrive verden.

Kjærlig er fint.
Kjærlighet er vakkert
Men.. kjærlighet kan også lage et kaos.

Det er det jeg klarer å beskrive kjærlighet og følelser. (Jeg er virkelig ikke flink til å vise følelser)

Kjærligheten skal vokse og den skal vokse lenge.

Helt magisk

I går kveld bestemte jeg meg for å reise litt bort i helgen. Jeg dro til et sted som jeg liker veldig godt og kan slappe helt av. Her er det en helt rolig og behagelig atmosfære.

Tenk dere en helg uten problemer og ta det når man er hjemme igjen.  Hvor fantastisk er ikke det? Det er helt nydelig.  Bare pakke og reise. Det kaller jeg magisk.  Fiske, ligger å høre med på regnet, stille, rolig og minst ta dagen som den kommer. Tiden eksisterer virkelig ikke her oppe.

God helg:)

På usikker grunn

Jeg sitter å lurer på om jeg skal ikke skal begynne dele innlegge mine selv via for eksempel facebook eller instagram. Jeg tenker litt på hva folk vil tenke og skrive av kommentarer.  Jeg leser utallige blogger hverdag og jeg ser jo all kritikken og motstanden mange for bare for sin egen mening. Ikke minst dere tanker om temaet. Ingen mennesker et like og jeg kan jo bare skru av kommentarfeltet, men tenker at det blir litt feigt. Når ett innlegg blir postet, så må man forvente ulike reaksjoner. Ikke at jeg poster så forbanna mye som er så farlig akuratt nå. Det er vurdering jeg har i hode mitt at jeg vil begynne å komme med mine syns punkter på ting. Samtidig syntes jeg det er veldig godt å bare skrive og være i liten boble med få lesere daglig.

Personlig tenker jeg at jeg blir i denne boblen litt til. Jeg vil jo bevare et godt rykte og få noe positivt ut av innleggene. Jeg er jo ingen mester på dette. Tiden vil vise hva som skjer. Målet mitt er jo ikke å bli noe topp blogger, men dele litt innimellom.

Enkleste er ofte det beste.

Det merkes at det Torsdag og snart helg. Kroppen begynner å sette seg inni helg modus. Det betyr at jeg gleder meg til uken er ferdig. Jeg har hatt en fantastisk arbeidsuke så langt, men det virkelig bli godt med en god helg. Jeg har ingen planer i helgen, annet å kanskje sette opp teltet på vogna. Jeg ser frem til at camping sesongen skal starte. Da er det sommer og mindre jobbing.

En annen ting er at det er to måneder igjen i praksis perioden. Det skal bli godt. Jeg har snart att en videre utdanningen. Tiden kjennes virkelig lang ut i disse dager, men det er sikkert fordi de nærmere seg skole slutt og at det går mot sommer. Har kun to eksamener igjen. En til våren og en fordypningsoppgave igjen i september. Jeg kan allerede starte på den nå snart, men kan ikke melde meg opp før i september siden det bare er to ukers oppmeldings frist. Klarer jeg disse to, er det en videreutdanning innen for demensomsorg og alderspsykiatri.

Det enkleste er ofte det beste. I dag blei det rett og slett en pytti panne til middag. Det enkleste er faktisk veldig godt også. Bare hive det i pannen og steke det. Vips så er det ferdig. Etter middagen ble det en Power napp på sofaen, som er så fryktelig deilig innimellom. Nå skal resten av kvelden bare nytes godt under tepper og se på tv før jeg skal legge meg. Blir virkelig ikke seint i dag. Jeg syntes det er så deilig å legge seg mellom ni og ti på kvelden.

 

To kjempe gode bakster

Grove rundstykker

1 pose tørr gjær

1 god ss med smeltet margarin

3 dl melk ( evt mer )

2 dl hvetemel

3 dl havre gryn

1 egg

litt salt.

Fremgangsmåte

Smelt mør

Bland alt det tørre sammen

Hell i melk og smør. Kan hende du må bruke mer melk. Deigen skal bli litt klissete.

Sett ovnen på 200 grader.

La deigen hvile i 30 minutter.

Bruk olje når du ruller bollene, da slipper du å pensle.

Steikes i 7-10 minutter. ( Kommer an på ovnen din )

Fylte horn

4 dl hvetemel

5 dl havre gryn

Litt salt

1 egg

3 melk eller mer.

En god ss smør som er smeltet

1 pakke gjør

Ost og skinke eller salami.

Fremgangsmåte

Samme som rund stykkene. Ligger et bilde under av hvordan jeg har delt det opp. Deigen skal være litt klissete.

 

Så lenge siden

Dette kan jeg med hånden på hjertet virkelig si er lenge siden jeg har gjort.  Det er nemlig å stå opp tidlig.  Hørtes ut som en stor greie, men gud så tungt det virkelig er her.  Haha. Det er en virkelig god følelse også. Stå opp, lage niste, spise frokost, ordne seg og pakke ned tingene som skal bli med til jobb. I mitt tilfelle står det klart fra i går kveld for da stupte jeg rett i seng. En ting er sikkert at det er ikke hverdagskost at jeg er så rutinert på morgen. Det skjer en sjelden gang. Jeg kikket på vær meldingen i skrivende stund og det er meldt dårlig vær. Vært bortskjemte med 3 dager med sol for i hode mitt hørtes dårlig vær ut som en skikkelig ned tur.

Uansett så er det bare å dra på smilet og godt humør. Da blir dagen så veldig mye enklere og andre smiler tilbake.  “Smil og vær glad for hverdag som går, så skal du se hvor mange venner du får,” noe jeg lærte i barne hagen eller på barne skolen en gang i tiden.

Uansett ha en strålende dag hva en dagen måtte bringe.

PS. Oppskriftene på fylte horn og rundstykker kommer senere idag.

At noe så lite kan gjøre så forbanna vondt

 

 

I flere dager, snakker rundt en ukes tid så har jeg gått med tannverk. Det er ei visdomstann som har sprengt seg ut og ga seg ikke med det. Klarte virkelig ikke pusse tennene baki gommen ordentlig, så måtte kjøpe meg en liten tannbørste for barn. haha! I helgen har jeg på smertestillende, heldigvis i dag fikk jeg time til tannlegen,

Jeg kan med hånden på hjerte si at tannlegen er det mest grusomste jeg veit på denne jord. Det ordentlig fryktelig å gå dit. Lukta, alle lydene og alt som blir brukt i kjeften på en der jeg ligger. Tannlegen jeg har er veldig hyggelig og forståelsesfull. Setter pris på det. Jeg prøve å bytte tannlege her også, veldig impuls, men gikk tilbake. Pris går virkelig ikke foran alt. Tryggheten først!

Jeg kom meg om sider inn på tannlege kontoret, tredde på meg noen blå overtrekk til skoene og satt å ventet. Nervene steg seg sagte men sikkert til hudens overflate. Forferdelig greier. Det er ikke noe bedre når navnet mitt blir ropt opp. Inn på et lite avlukket rom, masse instrumenter foran deg. Tannlegen tar frem røntgen bildene og  på tanna. Jeg må gape, der sier han at det er betent. Han kom med to forslag.  Det ene var å bare rense godt og satse på det blir bedre. Det andre var å trekke den. Etter en lite prat, så bestemte jeg meg for å trekke denne tanna for orka ikke gå å ha mer vondt. Da kom den lange ekle sprøyta med bedøvelsen. Fysja meg! Etter noen minutter så begynner han å trekke. Noe så jævlig! Vrei meg i stolen der og trur ikke jeg pusta en gang. etter 3 pauser så var tanna endelig ute. For den knasingen er virkelig ikke noe hyggelig lyd, kjennes ut som hele kjeven blir med på lasset når tanna blir tatt med ut.

Uansett! Her sitter jeg nå å blogger om en liten tannlege skrekk som jeg mener er ganske stor. Fordi jeg jeg syntes det er helt forferdelig. Jeg sitter her med en tann mindre, med en bomullsdott som jeg har bytta to ganger fordi det blør så innmari mye. I tillegg skal jeg snart på jobb. Fikk med beskjed om å ta det med ro, men det kan jeg virkelig ikke, siden det er studiene jeg skal dekke opp. Jeg kan sitte med noe så kjedelig eller spennende teori.

Akkurat nå veit jeg ikke hva som er verst av å gå med en vondt tann eller kjenne smerten etter tann trekkingen.

Med det ønsker jeg dere en sol rik dag!

 

Tilfredsstillende og produktiv

Ikke for å klage men idag har vært oppe siden halv åtte og jeg må virkelig si det var hardt. Er ikke vant til det siden jeg bare jobber natt. Uansett en veldig produktiv dag har det vært idag. Startet dagen med å lese litt i en bok, deretter lage grove rundstykker og fylte horn i en egen vri på oppskriften. De blei fantastisk gode. Om noen vil ha oppskrift, så kan jeg lage et innlegg med det.

Etter på dro jeg til en kompis hvor solveggen var helt nydelig. Blei skikkelig heit og sløv. Døsig. Så har det vært en praksis ettermiddag/kveld i forhold til studiet. Alt i alt har det vært en problem fri dag. Det er jo helt utrolig og veldig behagelig.

Good night People!

La oss snakke om noe annet en været

Når jeg våknet i dag, så lurte jeg litt på om vær meldingen stemte. Jeg tenkte at jeg fikk stå opp å se, eller vent jeg fant ut at jeg kan jo bare sjekke snapp chatt. Det er fordi at når det først er fint vært, så legger alle ut været og gradene på my story. Hjelpes liksom! Uansett, da fant jeg ut at var kjempe varmt og jeg kanskje burde stå opp. Hadde ikke før stått opp, så ringte telefonen. Når jeg tok andre enden, så var det snakk om været der og. Jeg skjønner at det har vært en lang vinter og det var varmt, men hallo. Typisk oss nordmenn når det gjelder små snakk og de det er nemlig vært.

Jeg vurderte lenge hva jeg skulle gjøre på denne dagen. Det var jo søndag og sol er sol. Hadde sett for meg en dag i eget selskap på sofaen med en god film. Jeg er ganske sosial ellers i uka, så en søndag i fred og ro er ganske godt. Tilslutt tok jeg tak i meg selv og kom meg ut  i solen. Jeg fant nemlig ut at jeg skulle opp til noen venner, for der kunne jeg sitte på verandaen i sola og bare sløve. De drev med hagearbeid, så jeg var moralsk støtte på side linjen. Veldig hyggelig å se på andre jobbe! Nei, nå hørtes jeg ondskapsfull ut. HAHA!  Jeg satt vel der oppe til kvelden og det begynte å bli kjølig vind. Den vinden er fortsatt veldig skarp selv om det er varm i sol veggen. STEIKENE VARMT!

 


(
Sjekk de solbleike pipestilkene. haha! Nesten flaut å legge ut. haha! )

 

Når jeg kom hjem, så måtte jeg lage noe middag. Jeg kunne jo selvsagt bare latt være, fordi det går veldig mye brødmat her. Det hadde virkelig ikke sjokkert om jeg ikke gadd å lage noe. I dag blei det seibiff, løk, brokkoli og hjemmelaget potetmos.

Det er veldig enkelt å lage. ( Kan jo nevne litt om det)

Seibiffen stekes på svak varme til den er gjennom stekt og gylden brun på begge sider.

Jeg syntes alltid det følger med for lite løk i den pakken. Jeg hakker alltid opp en halv løk ekstra og steker den i pannen til slutt.

Til potetmosen så trenger du poteter, melk, salt og pepper. Kok opp potene ( Jeg brukte mandel poteter ) når de nesten er ferdig kokt, hell av vannet, mos potene i kjelen, spe i med melk etter ønsket tykkelse selv å smak til med salt og pepper.

Spar penger og lag like god kaffe hjemme.

Jeg har funnet en ny løsning på å spare penger på bensin stasjonen. Før drev jeg stadig vekk å kjøpe kaffe ute for å ta med meg. Eneste grunnen til at jeg faktisk gjorde det var fordi cafe latte fikk jeg ikke hjemme og sirupen er skinnsyk god. Jeg gikk rett og slett i tenke boksen og begynte å bestille kaffen hjem i posten. Jeg elsker jo klikk og hent. Jeg går ikke på senteret før jeg absolutt må. Alt jeg kan bestille hjem er helt genialt. Jeg har drevet å tatt med mine egne kaffe kopper ut i bilen. Hva skjer da ? Jo, de blir liggende i en evighet fordi nettopp jeg glemmer å ta de med inn igjen. Jeg har som sagt funnet en løsning på dette for meg selv, som jeg personlig syntes er helt genial.

Jeg fant kaffe kopper med lokk på clash olson eller det går ann å kjøpe de på europris også. ( Jeg vet jeg får kjøpt Thermo kopp, men som sagt, veldig dårlig på å få det med meg inn igjen. Dårlig vane!) Jeg har brukt tassimo kaffe maskin i alle år. Syntes det er mye bedre enn traktet kaffe.


( Hasselnøtt, caramel, kaffe )  

I denne koppen hadde jeg kapslene vist på bildet over og en god skvett med caramell. Jeg bare elsker aromaen og smaken det gir til kaffen. Ikke minst ved å gjøre dette hjemme, så sparer jeg jo en hel haug med kroner og jeg slipper å kjøpe kaffe ute. 25 kr her og det, er faktisk mye penger spart.