The sun is up anywhere

Sol ute eller sol inne spiller ingen rolle. Solarium er fantastisk det også. Det har jo vært en god stund med så rævva vær at jeg må jo finne sola selv. Godt Sun 2 har oppe hver eneste dag. Jeg tar ikke sol hverdag, men er så deilig å bare ligge der å slappe av innimellom

Mitt motto: Bedre med 20-30 min på hele kroppen enn å få skiller og være lik blei store deler av kroppen.

Så usexy liksom!

 

 

 

Jeg er lettet

Jeg har fått resultatet på eksamen. Jeg veit. Det gikk bare to dager fra jeg til eksamen. Det er jo verdens beste følelse og slippe å vente i flere uker på resultatet.  Store deler av eksamen var flere caser og omvendt psykologi. Jeg skulle svare på hva som IKKE var rett. Jeg klapper meg selv på skuldrene og er fornøyd. Innen høsten så skal fordypningsoppgaven være ferdig. Når den er god kjent av sensor så har jeg enda en tittel å putte på CV og flere mål å jobbe mot. Det blir et fri år eller to nå. (Om jeg ikke skulle finne på noe spennende)

Sliten og usikker kropp

I går var jeg utrolig sliten etter lang dag. Først eksamen  og deretter på kurs i Demensomsorgens ABC. Eksamen følte jeg gikk rett vest. Jeg valgte og stole veldig på mage følelsen på mange av spørsmålene. Det var mye jeg ikke var forberedt på i det hele tatt selv om jeg hadde lest og kunne ha med hjelpemidler.

Jeg var så utkjørt at jeg tilogmed sovna på sofaen og det er noe jeg aldri bruker å gjøre.

Jeg har forresten startet med et nytt prosjekt. Jeg forteller om det senere.

The big day

 

God Morgen alle sammen.

Nå er det en time til jeg får eksamen på mail. Jeg skal EN times eksamen i emne Pasient og Samfunn. Det  inneholder blant annet lovverk, etikk, miljø, tilrettelegging, pårørende osv. Jeg har egentlig ikke lest så alt for mye, men jeg har lest igjennom pensum og det må jo holde tenker jeg. Det jeg ikke har fått til å sitte til nå, vil virkelig ikke feste seg i siste i sekund. Uansett, hjelpemidler er lov. Men siden det bare en times eksamen, så er det begrenset på hva du rekker å slå opp om du lurer på noe. Husker når jeg hadde samme eksamen i emne demensomsorg, jeg rakk virkelig ikke slå opp noe, men jeg klarte eksamen for det.

Jeg er nok virkelig ikke den eneste som sitter å skal ha eksamen nå i disse dager. Når jeg er ferdig klokken elve, kan jeg virkelig senke skuldrene for sommeren. Må tru om jeg gleder meg! Endelig kan jeg virkelig kjenne på sommer følelsen.

Ha en fin dag så lenge 🙂

Nattens dronning med eksamens nerver

Helgen er snart over og mange har hatt lang helg. Jeg derimot har ikke hatt lang helg. Jeg har kun jobbet, som dere har fått med dere. Når jeg kjenner etter så har det vært helt greit, selv om det ikke har vært en så produktiv helg som jeg håpet på. Jeg hadde virkelig planer mellom soving og jobb. Det utgikk skikkelig.

Jeg har prøvd hele helgen å lese til eksamen, noe jeg overhode ikke har fått til. Rett og slett fordi jeg føler at kroppen ikke virker når jeg har jobbet natt. Jeg har jobben netter siden september og hadde mange ekstra vakter på natt før det. Enda har jeg ikke lært kroppen å kjenne, når jeg snur døgnet til natt.

Er det virkelig slik kroppen er, at den ikke fungerer som normalt etter å ha sovet på morgen ? Er det fordi jeg ikke kjenner kroppen godt nok til å vite når den fungerer best ? Spørsmålene er mange. Jeg kan jo bli gul og grønn i hode om jeg skal tenke på alle de.

Jeg har prøvd å lese litt i natt, men jeg får det ikke til. Hode klarer ikke fokusere på fagstoffet på natt. Jeg føler jeg har et problem, siden eksamen er nå på tirsdag. Jeg vet med selv at jeg må lese i morgen, men vil det virkelig sette seg i hode til dagen etter.

Jeg kjenner jeg gruer meg litt til denne eksamen. Nettopp fordi det omhandler så mye om lover og regler. Samtykkekompetent, ikke samtykkekompetent. Pasientrettighetsloven kapitel 4A, brukerettihetsloven § et eller annet. Osv. osv.

En ting til som stresser meg litt. Det er at det KUN er EN times hjemme eksamen. Jeg skal ikke skrive noe som helst for hadde jeg kunnet brukt en helg dag på, så hadde det vær enklere. Men så enkelt er det ikke. Hele eksamen er Spørsmål med tre eller fire alternativer, svar og klikk send. Jeg skal love deg at den timen går så utrolig fort. Hadde samme type eksamens i emne demensomsorgen. Jeg rakk å levere akkurat på minuttet. Flaks!

Planen min er å gjøre som sist. Lese kjapt i mellom, svare på deg jeg 100% sikker på og heller bruke par minutter ekstra på det jeg må tenke litt på før jeg svarer. Viktig å stole på magefølelsen sin. Det er ikke alltid den er riktig, men stort sett er den riktig.

 

 

Godt i gang

Helgen er godt i gang. Virkelig lang helg for mange. Jeg har derimot ikke lang helg og jobber i stedet. Å jobbe natt er i grunn helt greit, men av og til kan det bli tungt. Jeg kjenner det virkelig er godt å ha med seg pensum så jeg kan lese litt til eksamen. Har faktisk merket at det er begrenset lesing tid på jobb. For etter ca 02, så går det virkelig ikke an å studere. Kjennes ut som hode er helt melete. Da har kan jeg sitte å jobbe med Forever Living om jeg ønsker det. Det er så utrolig kjekt at den jobben er på data eller telefonen. Kan ta bare klikke det frem, når jeg selv ønsker.

Ikke nok med det, jeg virkelig blitt avhengig av serien Prison break. Til dere som ikke har sett den, er den virkelig å anbefale. Totalt 4 sesonger på Netflix i alle fall, så da er det bare å spille an den på en “dårlig” søndag.

Jeg har funnet i dag, at jeg må lese på mandag trur jeg. Da har jeg hele formiddagen og ettermiddagen fri. Eksamen er allerede på tirsdag klokken 10! Det går så utrolig fort.

Håper dere får en fortsatt god pinse helg og lang helgen 🙂

 

Det var den fridagen

I dag hadde jeg en fri dag, som jeg virkelig har nytet for fult. Jeg startet dagen tidlig i dag, fordi jeg skulle på kurs. Jeg valgte å sykle de få kilometerne. Kondisen og styrken i beina er virkelig ikke på topp merker jeg. Det er virkelig deilig å nyte det fine været for fullt.

Når jeg kom hjem fra kurset, så satt jeg å jobbet litt med Forever, før jeg tok med hunden til pappa og mamma en tur i skogen. Det var helt nydelig å gå en tur. Det lukter jo så godt i skogen nå for tiden og litt kjøligere der enn midt i byen.

Litt senere så tok jeg fatt på eksamens lesingen. Ikke misforstå meg, fordi jeg syntes demensomsorgen og alderpsykiatrien er kjempe spennende. Men å lese lovverket er så tungt at motivasjonen min nesten faller. Jeg gir virkelig ikke opp nå. Jeg så nærmet målet mitt.

 

Etter en nydelig fridag, så kan jeg virkelig se på tv med god samvittighet. Nyte resten av kvelden, og bare kulen fordi i helgen er nemlig klar for arbeidshelg.

Håper nettopp du har hatt en fin dag og nytet fin været 🙂

 

En fridag

Idag hadde jeg sett for meg å nyte en fridag før arbeidshelg, men så kom jeg på i går kveld at idag er det kurs. Lite oppfriskningskurs innen medikamenter. Det er jo bare snakk om to timer og i hode mitt hørtes deg ut som om at hele fridagen gikk til spill.

Etter kurset så må jeg ta meg sammen og lese til eksamen. Jeg har vært strukturer til og nå kan jeg ikke gi meg. Det er sol og sommer. Fristelsen ligger i å gjøre mye annet, men jeg må bare si til meg selv at det kan jeg ikke. Siste stå på vilje før sommeren nå. Eksmane er allerede på tirsdag. Syntes virkelig ikke det er lenge siden jeg er meldte meg opp.

Ha en fin  dag alle fine 🙂