Funderer

Siden jeg ikke får sove (noe som er veldig vanlig for meg) så lurer jeg på hvordan dagene skal gå. Jeg er kjempe motivert for å slutte. Men er den morgen rutinen med kaffe og røyk som jeg er veldig glad i. Det blir en stor overgang.

I morgen tidlig er blir morgen rutinen og gå rett på badet. Ikke innom kjøkkenvifta.

Rart å tenkte på at kroppen må læres   nye rutiner og vaner. Tilvenne hjernen slikt.

Jeg blogger videre i morgen (kan tenkes det blir en million blogg innlegge fremover, men det gjør det enklere og skrive ned tankene ) etter jobb:)

Sleep well:)

Jeg er motivert er du ?

Jeg har tenkte lenge og endelig tatt en beslutning. Det passer perfekt nå som det er månedsskifte. I morgen er det allerede 1. November. Jeg har bestemt meg for å slutte å røyke. Jeg har et stort ønske at flere hever seg på lasset, så vi sammen kan klare dette.

Jeg kommer til å poste hele tiden om hvordan jeg har det med selv. I forhold til psykisk og fysisk. Til deg som vil være med på min reise, kan kommentere det som en måtte plage deg i kommentarfeltet i sluttfasen. Det er hardt å slutte å røyke. Jeg har prøvd flere ganger og sprukket. Denne gangen skal jeg klare det. Da tenkte jeg at det er lettere om jeg kan blogge om det. Dele min erfaring om ting og ting. Ingen reagere likt ved røyslutt. Vi mennesker er ulike, men guleroten i enden er bedre helse og en bedre økonomi.

Så nå gjelder det å få fokuset vekk fra røykingen. Finne alternativ behandling for seg selv. Alt sitter i hode våres. Det er kun det psykiske som gjør at vi enda sitter med kreftpinnen i hånden og trekker i den dyre nikotinen og tjæren. Jeg har røyket siden jeg var 16 år gamme. Nå er jeg 26 og det er 10 år for mye. Så problemet burde være enklere for meg, enn for dere om har røyket lenger. Eller vent…slik er det faktisk ikke. Som sagt alt sikker psykisk. det blir like enkelt/vanskelig for meg som for allerede. Det er kommer an på viljestyrken sin.

Vi som røyker kjenner oss igjen veldig mange av disse situasjonene:

– Røyk på morgen for kroppen klarer å fungere (tror vi selv)

-Røyk etter maten (Så godt)

– Røyk til kaffen (himmelsk)

– Røyk i sosiale omgivelser (så koselig)

-Røyk for legge tid (takk for idag)

– Alkohol (enda bedre)

Jeg kan sitte her å remse om mange situasjoner som røyken er “god”. Noe den egentlig ikke er. For nå skal hjernen omstilles til å røyken ikke er god lenger. Jeg kommer til å ha røyk i huset mens jeg slutter. Litt fordi at panikken slår seg inn om den ikke her hus. Den skal gjemmes, jeg skal ikke se den. Men jeg skal vite at jeg har den i hus. Det fungerte en måned sist, helt til jeg dro på fest og sprakk der. Det blir det svakeste leddet, men kommer an på hvor sterk jeg er.

Jeg skal bli sterk, jeg skal si nei, jeg skal slå meg selv på hånda.

Det viktigste nå:

Det er å bare bryte de fastene vannene eller rutinene på røykingen med en gang. Det gjelder fra i morgen tidlig når jeg står opp. Jeg har tyggis og sugedropps som er i vesken. Kan heller patte på det tenker jeg. Føler jeg for en røyk, så må jeg finne på noe annet. Tanken varer sjeldent lenge av gangen.

Jeg har lastet ned appen som heter SLUTTA. Denne viser hvor lenge du har vært røykfri, penger som er smart og helsegevinster.

La oss starte! Jeg er klar, men er du klar?

 

 

Velvære

I går slo jeg på stor trommen. Jeg pleiet meg selv (er ikke ofte jeg gjør det). Jeg tok virkelig en renovering av kroppen. Jeg renset porene mine, shavet legger (noe jeg er sløv på nå om høst/vinter). Jeg skal vell glad jeg har lys hårvekst. Jeg lakket tå neglene mine. Jeg hater tær og da innbiller jeg meg selv at de ikke er så har fulle når jeg kan lakke de.

Nå sitter jeg på kjøkkenbenken og lager egg og jeg kokt tomat suppe. Lenge lenge kveldsvakter. Sparer faktisk ganske mange penger på å lage av det jeg har hjemme. Jeg vet en tendens til å kjøpe en fjordland her og der (for enkelt?)

Ha en fin kveld 🙂

Hvorfor må alt offentliggjøres?

Det er mange ting som provoserer meg i denne verden og ikke minst i ette landet her. Jeg skjønner ikke hvorfor folk ikke kan respektere et privat liv. Et privat liv innebærer alt jeg ikke ønsker å dele med omverden. Jeg sitter med mange ting som jeg ikke en gang deler med mine bestevenner eller familie. Når jeg er inne på det med privatliv så gjelder det også min økonomi. Ingen har noen  ting med hva jeg tjener og jeg driter langt i hva naboen eller kongen tjener. For skattelistene er offentlig. Dette er jeg helt i mot. Min økonomi om hva jeg tjener ønsker jeg virkelig ikke å dele med noen. Nettopp fordi det stort sett blir en negativ sak.  Jeg har ikke topp jobb eller topp lønn. Jeg har så jeg klarer meg og jeg har en fantastisk fin jobb. Hvorfor skal alt ordentlig gjøres ? Er folk virkelig som nysgjerrig ang hva naboen eller kompisen din tjener? Er du redd for at du tjener dårligere eller kan slenge kommentarer som “du tjener dårlig o forhold til jobben du gjør.”

Dette irriterer meg skikkelig at slike ting offentlig gjøres og egentlig at generelt alt skal offentlig gjøres.

Kvelds hygge

Rolige kvelder er jo noe av det beste som finnes. Satt egentlig å så på en serie, men nå står farmen på. Elsker å se på farmen. Etter på er det “Otto har fått nok.” Digger han fyren der. Han er virkelig ikke redd for å si sin mening om ting. Bein tøff type. Mens jeg ser på farmen så leser jeg bok under teppet. Det tilsier at jeg lytter til farmen og ser litt i øye kroken.

Ha en fin kveld:)

Husker du denne?

For en liten stund så kom jeg over noe som virkelig satte barndomsminnene på plass. Jeg husker de var super gode, og det de en dag idag også. Nemlig pålegg sjokolade. De tynne platene som legges på skiven. Knaser i munnen og sjokoladen setter preget i munnen. Jeg har endelig funnet de igjen. Det er ikke alle butikkene som har den. Men Coop ekstra har den. Jeg bruker de ikke på skiven men jeg har ingen problem med å sitte og spise en hel eske for meg selv under TV tittingen. De har vært dypt savnet fra barndommen (kanskje litt og ta i). De er veldig gode!

Anbefaling fra meg til dere

Jeg har nydelig sett en film som jeg har vært på jakt etter å se. Endelig fikk jeg surret meg til å få tak i den. Filmen er er helt fantastisk! Den handler om et ekte par som fant hverandre i 50 årene. Han fikk etter hvert diagnosen Alzheimers. Hun passer på han. Hun gjør alle vanlige ting hjemme og han blir sykere og sykere. Hun drar på jobb, lager middag og prøver å få en så normal hverdag som mulig. Det positive med denne filmen er å se hvordan en som får denne diagnosen klarer seg hjemme med kona. Det handler ikke om når han skal på sykehjem og veien dit.
Filmen har mye kjærlighet og mot i seg. Den viser den sanne side. Personlig ble jeg rørt og syntes filmen er helt fantastisk. Det er nettopp fordi jeg jobber med dette nesten daglig og ser de bare i omsorgsbolig og sykehjem. Jeg fikk et nytt syn på personen med sykdommen.

Anbefaler å se denne filmen. Virkelig fantastisk.

Serie tips

Jeg har et problem når jeg ser på serier. Det er nemlig at jeg aldri husker hvor langt jeg her kommet. Det er ikke alle kontoer som lagrer hva du så sist. Jeg har lagret egen oversikt i egen bok. Eneste du trenger er pen og papir. Jeg bruker en bok, penn og farger. Lager rutene selv og farger etter hver episode jeg har sett. Enklere oversikt finnes ikke. Da har jeg selv stål kontroll over hva jeg har sett og ikke.

Jeg kan like vell gi dere noen tips til noen av  mine favoritter:

– Prision break og Prison break: sequel
– The fosters
– Hart of dixie
– Nashville
– Greys anatomi

Good morning

Tiden min bare renner av sted om dagen føler jeg. Dagene sklir bare inni hverandre. Jeg glemmer bort at jeg at denne utrolige og kjedelige bloggen min. Ikke at jeg er så ivrig. Hver gang jeg tenker å skrive noe så har jeg ikke noe på hjertet. Tror jeg må starte med spontan innlegg. Uansett….

Det regner og det er meldt regn over helgen. Fant ut i går at jeg måtte legge om til vinter hjul på bilen. Så det ble gjort igår. Min største frykt er å våkne en morgen med sommer hjul. Glatt og snø. Broddene møtte på og jeg måtte ut å gå. Frister lite når jeg er trøtt om morgen. Hadde ikke hatt vondt av det sikkert (nå hørtes jeg lat ut). Jeg er ikke så lat altså. Jeg er aktiv flere dager i uke ned ridning.

Idag har jeg planer om å gjøre ferdig resten av husvasken som jeg startet på tidligere i uken. Jeg føler at jeg egentlig kan starte på nytt. Men gulvene må vaskes. Så er jeg asjur tror jeg. I kveld står det mellom pizza og film eller 90s på privat. Fant også ut at det er 80 s på pubben. Det er mye å velge mellom i kveld. Veldig deilig å være sofa slitere også.

Ha en fin dag people:)

Tiden fremover

Hei alle solstråler.

Nå sitter jeg i stua mi og ser på solen som fortsatt titter inn vinduet. Om en times tid er den bak et stort tre som er midt i hagen. Nå det mørkt halv åtte på kvelden. Hvor trist er ikle det ? Dagens blir kortere og kortere. De blir lenger og lenger fordi mørke tiden er så lang. Vi kan jo se det positive er at det er ikke mange månedene til den snur igjen. Da begynner det å bli lysere igjen. Nå går vi en mørk og kald tid i møtet. Vi møter mange store utfordringer i tiden om kommer. Både på godt og vondt. Det er rundt to måneder til jul. Jeg har allerede startet å tenke i julegave baner. Noe med at jeg ikke orker å stå midt i desember i kø for å handle. Så skal ta litt hver måned. Jeg et håp som jeg har verdt år. Det er nemlig å kose deg i før jula og bare nyte tiden. Rett og slett se på alle stresser. Nå er det viktig å snappe opp hva familie og venner ønsker seg eller trenger. Det har jeg gjort. Så gave lista er ferdig. Høres jo ut som galskap men det er veldig deilig å slippe å tenke på jeg skal gi til den og  den.

Nå er det viktig å nyte de få timene med dagslys. Nyte det fine været om dagen. De siste dagene har jeg vært mye ute. Både i stallen og i skogen. I går gikk jeg en nesten tre timer lang tur. Prøvde å finne en høyde topp jeg ville til, men turen var for lang. Hadde ikke trodd den var så lang. Det var bratt stigning hele veien. Kjente syra etter hvert. Når jeg kom ned til bilen så kjentes det ut som bena mine var gele (dårlig trent?). Neida. Er i god form sånn delvis.

Kom dere ut og nyt været!