En vond betennelse

God ettermiddag søte lesere. Mørket går nå kommet inn på oss og alle er på vei hjem fra jobb, skole og andre jobber skift. Noen skal lage middag og andre reiser på trening. Noen skal hente barn på SFO og barnehage. Noen er forbanne i rush trafikken gjennom byen og klør seg i hode over trafikk flyten som ikke er til stedet.

Jeg har sliti en måned med bettenelse i den ene fingeren. Har gått på pencelin, prøvd fucidin og grønnsåpe vann. Bedre her det blitt men det er ikke bra. Fortsatt betent og en negl som er porøs og misfarget. Ømt og vondt. Så økt som er fersk operasjonssår. Jeg dro så til min lege. Jeg er litt i tvil på om jeg skal ta nyheten positivt eller negativt. Det har blitt pratet om at hvis den ille blir bra, så må deler av neglen fjernes. Det ble idag henvisning til sykehuset og i påvente av time. Ikke nok med det. Denne jenta har vært dum og sett på YouTube om hvordan det gjøres. Det har med hensikt at jeg liker å vite hva jeg skal gjøre, selv om det ikke kommer til å gjøre godt.

Jeg vet at guleroten i enden er en frisk finger som er uten plaster.

Redd for mine egne drømmer

Nå som kroppen slapper av og jeg kan nyte uken hjemme har det skjedd noe merkelig. Har ikke hatt det slik jeg har det nå på så lenge jeg kan huske. Jeg var begynt å drømme så mye. Jeg drømmer ikke noe positivt. Jeg har heller ikke fortalt om de til noen fordi der er så ille drømmer. Jeg tenkte å skrive om de her.

Jeg brå våkner alltid mellom 5-8 om morgen av en  vond drøm. Når jeg legger meg tenker jeg alltid på fine og positive ting. Jeg legger meg aldri til å sove om jeg har noe form frykt, engstelse, sorg, sove osv inn i meg. Da får jeg ikke sove og det er heller ikke bra.

Jeg har hatt drømmer som handler om at jeg blir kidnappet, blitt voldtatt og at det ble krig. I natt drømte jeg at var hjemme. Pappa ringer over og sier jeg må skru av alt av lys, løse døren og sitte stille. Da løp det en gal mann med hagle i gata. Han banket på alle dører og vi vinduer hos alle. Husker pappa kom seg over til meg for å passe på. Plutselig drev jeg å kastet verdisaker som pc, mobil osv  ut av vinduet til denne mannen. Husker politiet kom å stengte veien. Så brå våknet jeg.

Jeg syns disse drømmene er så skumle og virkelig. Liker ikke underbevistheten min om det er den som prater. Begynner å bli redd for meg selv her. Jeg kan ikke slutte å sove fordi jeg har noen skumle drømmer.

Jeg slapp prosessen hos tannlegen

Tenk å være så glad for at det gikk mindre smertefullt for seg hos tannlegen. Det var jo virkelig ikke planen i det hele tatt. Planen var å fjerne rota for at tannkjøttet skulle heles eller noe. For meg høres dette ut som et døds dom. Det er så ille jeg har det hos tannlegen at jeg trur det er mindre smertefullt og død. Nok det.

Jeg hadde vært hos tannlegen  i fjor og stifta tennene sammen i hverandre. Grunnen til at tennene var mer løse var for at de stiftene hadde knekt eller noe. Tannlegen sjekket festet og la på nye stifter på en annen måte. Fikk jeg gå sånn fra til våren. Det lettet 10 eller 20 kilo på skuldrene mine. Tenner er viktig men så lenge det finnes alternative løsninger er jeg super glad. Alt for å slippe den store operasjonen.

Er det for tidlig?

Vært kommer julen like brått på, men den starter alt for tidlig i butikkene. Den starter jo allerede i oktober måned (ventet til etter halloween er min mening). Uansett, så finnes det tidlig allerede julebrus, ribbe, medisterpølser, pinnekjøtt og marsipan. Butikkene lager egne hylleplass med nøtter, kokesjokolade etc som det går mest av i bakerens verden. Jeg er ingen baker og kommer heller ikke til å bake noe i år. Hadde jeg hatt barn og et plass nok til å ha julen hos meg kunne jeg vurdert. Mine favoritter er smultringer, kromkaker og sarabernard (usikker på om det handler om jul). Det er mine tre favoritter. Bestemor er flink på sara kakaene og mammas kromkaker er helt nydelige. 

Første desember er allerede på torsdag og første advent er på søndag.I år “mister” vi en søndag i advent på grunn av at julaften havner på fjerde advent. Jeg er så vant til denne advendts tiden. Jeg var i boden og dro fram kassene med pynt i stad. Tenkte egentlig jeg skulle henge opp julegardiner og stjerne. Jeg hadde ikke tent den før torsdag. Jeg har veldig lyst til å få julestemning i hjemmet. Få frem røde duker og den fine pynten min som er oppe vært eneste år. 

Det slo meg en tanke at det kanskje er for tidlig? siden den første desember ikke er før torsdag. Så jeg er så i tvil. Jeg må jo tenke på det jeg føler for best selv. Det er jo veldig deilig å vaske, legge på nye duker, pynte og få det fint hjemme. 

Når jeg var liten pyntet jeg aldri til før Lille julaften. Satte kanskje oppe noe nisser og la på en duk. Men lille julaften hadde jeg og mamma tradisjon. Vi pyntet juletre og satte frem resten av julen den dagen. Har prøvd å holde tradisjonen ved like, men det har sklidd ut årene på grunn av at jeg enten har jobbet eller at hun har vært for ivrig. Mamma er som meg at julen er en koselig høytid. Det må jeg har arvet der i fra, for pappa er ikke slik nemlig. 

Ha en fin kveld. 🙂 

Jeg liker ikke skryte av meg selv

Dagene går så sinnsykt for fortiden. Kan snart ikke huske når hvordan det var å røyke. Var innom en kompis etter tannlegen idag.

Han: bli med ut å ta en røyk?
Jeg: Nei, har slutta
Han: hvordan går det?
Jeg: går bra.
Han: Kan jo bli med ut for det ?
Jeg: nei.

Han måtte gå ut alene.

Syntes jeg var flink der, som klarte å stå i mot. Hadde sikkert spydd eller ikke klart å trekke ned uansett. Jeg kjenner fortiden sånn kiling i halsen og jeg har begynt å hoste litt. Jeg leste at det var vanlig fordi flimmer hårene er på vei til å bygge seg opp. De er jo med på å rense inn og ut pust.

Det går ganske bra hittil.

Dette gruer jeg meg mest til i livet

Når jeg tenker tilbake har jeg hatt tannlege skrekk siden barneskolen som jeg kan huske. Jeg har ikke vært barns beste i stolen hos tannlegen. Jeg husker at på det kontoret lukta det ekstra tannleget. Det har en spesiell lukt. Rommet var et lita firkantet et og døren var stor, brun med et lite glass vindu. Stolene jeg skulle sette meg i var grå, smal og med en vond nakke støtte. Det var instrumenter overalt. Foran meg var det værste. Den ekle sprialen som suger opp væske i munnen og ikke minst alt på høyre side. Av borr og slipe maskiner.

Jeg fikk på meg papir med en sølvlenke festet rundt halsen og ble lagt bakover. Tannlegen hadde på seg  munn og så "skal vi se hva vi har her da." Den setningen glemmer jeg aldri.

Jeg kom alltid ut fra tannlegen med en bedøved munn. Enten hadde jeg borret eller trekt tann. Hadde veldig svake tenker som liten. De har ikke blitt noe bedre i voksen alder heller. Når jeg var liten fikk jeg beroligende for å slappe av. Det er uten effekt. Jeg klarte ikke slappe av så det virket aldri før jeg var ferdig. Jeg fikk dobbel bedøvelse en gang når jeg skulle trekke en tann. Jeg har skriki så grusomt at det hørtes ut som jeg skulle bli drept sikkert. Husker alle dørene på tannlegekontoret ble lukket. Det var sikkert med god grunn  for å ikke skremme andre barn.

Jeg har tilogmed at tannlegeregulering. Dette var ikke så grusomt.

Nå i voksen alder så syns jeg tannlegen er like ille enda. Jeg er virkelig ikke komfortable der jeg ligger med tannlegen som forteller "det går bra."

Nå i voksen alder er jeg mer innforstått av hva som foregår. Jeg har funnet en tannlege jeg er veldig fornøyd med og som er flink til å ta vare på pasientene sine. Han er kjempe flink i på å avlede, selv jeg skjønner at han gjør det. Det er bare godt ment. Tannlegen er veldig flink å fortelle hva han gjør. Det gjør meg tryggere.

Jeg hater det store sølv sprøyta som setter bedøvelsen. Jeg ligger å holder pusten i stolen under nesten hele timen. Jeg klarer ikke slappe av i stolen. Jeg kommer meg igjennom.

Denne tannlegen timen jeg har idag er tredje gangen jeg prøver å dra å dit. Jeg gruer meg skikkelig for jeg skal gjennom en prosess som virkelig ikle høres god ut. På sikt er det ikke godt heller trur jeg. Jeg er plager med kronisk tannkjøtt betennelse og tennene mine er ikke så glad i det. Jeg har allerede fått en løs tann og det er ikke bra i en alder av 26 år. Den sitter kun fast i nabo tennene og har ikke noe fester igjen pga betennelsen. Jeg husker det var ei som fikk dunka hode i meg og det var vell da den løsna først (vanskelig å si). Det jeg skal idag er å fjerne roten i håp av tannkjøttet trekker seg sammen og kan heles. Tannen skal bli værende som den er. Trur den skal deles noe. Det skal ikke syns når jeg smiler, ler og prater.

(Er ikke så lett og se på bildet, det er den forfanna til venstre som ikke har festet)

Dette er tøft, men det går

Jeg har spart kroppen for masse gifte kjemikaler og jeg føler meg lettet. Snus blant annnet inneholder 30 kreftfremkallende stoffer. Det er ganske skremmende og tenke over hvis man tygger litt på den. 

Jeg vet jo at på røykpakkene så er det “skremmende” bilder og “skremmende” tekster. Alt det tar vi dessverre med en klype med salt. Jeg gjorde det selv. Nettopp fordi røykere ser seg blinde på det. Det blir til at man ser at et par svidde lunger og tenker slik ser faktisk mine ut og. Etter hvis så blir det sånn “ja,ja” følelse. På samme på måte som “I dont care.” Vi ser oss “blinde” på de fordi det blir en vane i hverdagen. På snusen pakke står det ikke noe spesielt en at tobakk skader, og det står under boksen. Ikke veldig lett og se. Det skremmes oss ikke noe lenger. 

Det er så stort fokus på røyking at vi blir leie. Ikke røy  på grunn av ditt og datt. De som sitter og skriver dette har peiling, men det blir så mye at vi får nok. Det betyr at man fortsetter å røyke. Jeg vet jo med meg selv også at jeg ble jo dritt lei av å høre at røyke er skadelig. Det står jo over alt så ikke så vanskelig å unngå. Men det skremmer oss ikke nok til å slutte. 

I vårs da jeg prøvd å slutte nest siste gang, før nå. Så jeg en dame på 64-75 år som måtte gå med O2 (oksygen tilførsel) hele døgnet. Hun hadde kols. det var helt grusomt å se og ikke minst høre på. De som ha kols blir slitne av å bare drikke et glass vann. Det er også noe å tygge litt på faktisk. Ganske skremmende. Er ikke kult å kanskje fylle 50 år og ende opp med O2 fordi jeg ikke var smart nok til å slutte med røyken tidligere. 

Idag etter en uke røyk fri og litt over en uke snus fri, så føler jeg letter inn vendig. Jeg føler meg ikke så “møkkete” som jeg gjorde før. Jeg føler meg lettere. 

Det positive er at jeg slipper å planlegge denne forbanna på røyken. Jeg kan dra på butikken som er nå mye billigere en da jeg handlet tobakk. Jeg slipper å passe på at jeg tar med meg tobakk. Jeg slipper å planlegge at jeg må ta en røyk i bilen før jobb, fordi det blir lenge til neste gang. Jeg slipper å stå ute i kulda for å røyke. Ikke minst jeg slipper å lukte som er surt askebeger som har stått i 14 dager minst. 

For vi får en sur ånde, rar kroppslukt, håret lukter rart, gule tenner og blekere hud. 

Alt er bare negativt. 

Poenget med dette innlegget er at det er tøft å slutte selv om jeg bruker champix. Jeg kjenner noe sug i enkelte situasjoner, men jeg klarer å motstå. Selvfølge når jeg ikke har noe å gjøre. Da må jeg bare sysselsette meg selv med noe eller ta en frukt eller drikke litt vann. Jeg drikker mengder med vann om dagen. Frister ikke med brus eller saft. Vann er sunt og godt. Det renser ut kroppen, kan hende det er derfor eller at jeg erstatter røyk med vann. Positivt er det jo uansett. 

Jeg trener for å bli i bedre form og får få vekk tankene på røyk. 40 min til en 1 trening. Så skal jeg dusje og kanskje spise før eller etter. Da er de tanken på røyk borte på for lenge siden og er blir borte i flere timer. Jeg skal jo ikke nekte for at hjernen min sier fortsatt røyk, men det blir borte etter hvert. Jeg har jo røyket i 11 år, så ikke så rart. Det positivet er at det blir enklere og enklere. 

Jeg fikk et spørsmål eller påstand idag: Er kroppen virkelig avhengig av nikotin eller er det psykisk bare?

Denne fristelsen

Nå er det fredag!

Jeg merker nok ikke så mye til helgen. Jeg skal jobbe hele helgen og det er helt greit. Syntes faktisk det er koselig å kunne jobbe litt helg. Da er det en helt annen harmoni på jobb. Ting er ikke så hektisk som i uken. Jeg får litt av helgen. Tidlig vakt idag og seint vakt i morgen. Det blir så fint.

Fra og med mandag er det feire!
Det skal bli så utrolig bra. Da skal jeg pynte til advent/jul. Første advent er neste søndag. Uken skal bestå av det og storrengjøring av badet. Da har alle rom fått det i år. Uten om det blir der bare vanlig gulv vask og støvtørking.

Er litt usikker på om jeg skal bare henge opp gardiner og stjerne i år bare, eller om jeg skal sette opp resten fremover. Jeg syntes julen er veldig koselig, men at det begynner å ta av. Da tenker jeg på gaver.

Nå koser jeg meg med de herlige rundstykkene jeg lagde i går til frokost

Dagens lille påfunn

Først og frem vil jeg si at jeg startet dagen  med å stelle meg og steke rundstykker til frokost. Nå klokka var sånn litt før sju gikk jeg ut å startet bilen. Det viste seg at jeg måtte starte dagen med å nesten gå på trynet fordi det var is på trappen (Godt jeg ikke hadde en kaffe kopp i hånden) og jeg måtte måke meg ut. De ha skrapet veien godt og det var is belegg over alt pga regnet i går/natt. Jeg rakk nå jobb med frokosten i henda. Jeg kan jo konkludere med at hvis jeg får barn en gang, så kommer jeg aldri til å rekke jobb fordi jeg er så treg og virkelig ikke flink til å planlegge på morgen. Uansett jeg rakk jobb med 10 minutter ferdig skifta. God tid mener noen, for meg dårlig tid. Liker å slappe av litt før jeg starter.

Etter jobb så dro jeg innom butikken og jeg fant ut jeg skulle lage rundstykker. Hjemmelaget er det beste som finnes. Men lagde stor porsjon slik at jeg fikk fylte horn også. Var så heldig at mamma stod å måkte den tunge kanten for meg. Heldig jeg:) Da fikk hun en kopp varm te etter på som belønning.

Nå har vært på Europris med pappa. Ble en pose smågodt. Fy ! Men det er snart helg.

Ha en fin kveld

Dette være gir meg mareritt

/Inneholder reklame lenker for sportmann

 

God formiddag alle søte blogg lesere. 

Idag våknet jeg opp til et hvit belegg over hele gata. Det hadde kommet 20-30 cm med snø og det snør enda. Leste det skulle snø i hele dag. Gjett om en jente som er glad. For da er det snart ordentlig skiføre. Jeg elsker å gå på ski. 

Det behagelig med å gå på ski er at det bare meg og naturen. Jeg kobler helt av, tar til meg friks luft og får mosjon samtidig i mitt eget tempo. Finnes virkelig ikke noe bedre enn det. Jeg pleier også ha litt behagelig på musikk på ørene. Ikke for høyt for jeg må høre om det kommer andre ski gåere bak meg. Har vært borti det før hvor jeg hadde litt før høy musikk på ørene, så jeg skvatt skikkelig når det var en som passerte meg i full fart. 

Nå har jeg akkurat vært ute å måket eller akkurat og akkurat men for en times tid siden eller noe. Pappa sa jeg fikk ta det siden det var fare for regn så det viktigste var å fjerne brøyte kantene. Men herregud jeg har maks en 5-6 meter bred og 10 meter lang. Så jeg skal virkelig ikke klage på arbeidet. Ta som det trening. Det er faktisk litt kos å måke.

Vinteren i seg selv er ganske koselig. Det blir lysere, finere og renere ute. Du kan velge å være ute eller bare sitte inn med kakao og ved fyring. Apropro kakao, trur jeg skal lage meg det ved siden av litt lunsj. Begynner nemlig å bli sulten etter å bare ha spist en banan i hele dag. 

Sette jeg har på meg er helt fantastisk (genser / her , bukse / her

Ha en strålende snø dag alle sammen 🙂

Smaks fra meg