Takk for det gamle

Nå går turen snart ut til mormor, på en deilig kalkun middag. I tillegg så er familien samlet en siste gang for i år. Jeg har faktisk funnet ut av at julen er den høytiden hvor familien er mest samlet i året.

Fin stasen er på. Valgte en herlig jumpsuite. Et mer behagelig plagg skal jeg lete lenge etter. Ingenting so. Strammer noen sted annet en b-h’en under. Nå kan fettet bare velte seg rundt. Haha! Uansett, så har dette vært et år med berg og dalbaner. Et år med mye glede og tårer. Et år med fullførte og tapte mål.

Ønsker jeg alle lesere et stilfullt god nyttår. Kos dere og ha det hyggelig. Vi snakkes neste år 🙂

En vidunder kur som faktisk hjelper

Lenge leve sprengene bihuler, sår hals og en slapp potet sekk av en kropp. Jeg viste jeg hadde ingefær te og når jeg fant ut at jeg hadde honning, så ble jeg glad. Det har seg nemlig slik at ingefær te og honning gjør samme nytta som en dose paracet og ibux.

Til dere som ligger rett ut. Prøv det ut da vell. Vær tolmodig en kopp hjelper ikke. Det må nok noen flere til.

Vi må ikke glemme dyrene på nyttårsaften

På selve nyttårsaften som er siste dagen i året og starten på et nytt år, så må vi tenke oss nøye om når det gjelder rakk skytingen. Det finnes flere tusen dyr som er livredde på denne dagen. Vi som har dyr tar selvsagt forhåndsregler, men ting kan alikevel skje. Jeg skjønner at mange er ivrige etter å skyte opp rakettene. Jeg skjønner at mange skyter opp for at de minste skal få se litt før de legger seg. Jeg skjønner greia.

Det er mange dyr som står ute og som gjerne vil stå ute noen timer før de skal stå inne i mange timer. Som hester, hunder som må luftes, kattens om sikkert gjerne vil ta seg en lufte tur ute før den blir stengt inne for kvelden og natten. 

Jeg som dyre menneske er kan komme med noen råd for at dyrene deres ikke skal bli så redde: 

 • La de få være rundt dere mens dere spiser og har det hyggelig. 
 • Oppfør dere rolig over for dyrene
 • Gjerne legg litt bomull i ørene dems, dette demper lyd nivået fra smellet. 
 • Ha på litt radio eller tv når dere forlater huset. Det demper også lyden på smellet. 
 • Ha på lyset inne og trekk for gardinene. Det demper flimringen ute. 

Jeg ber om at rakettene ikke skytes opp før klokken tolv. Da kan dere skyte til krampen tar dere og vell så det.

Våre kjæledyr er livredde!

Husk på at før den tiden: Mange redde dyr, som ber om at det ikke skytes opp før midnatt. 


(Hentet fra google)

 

En liten pause i hverdagen

Har liggi på sofaen i to døgn fordi jeg har klart å få den forskjølelsen som herjer nå. Det hele startet forige uke. Da måtte jeg reise hjem fra jobb fordi jeg var helt inn sausa i snør og kroppen var slapp som en dau sild. Etter å ha sttesset seg gjennom julen i basselusker, dårlig matlyst og null eksisterende smaksløker til stedet. Har jeg jagge klart å få bihuler som prøver å dunke seg ut av skallen.

Nå dytter jeg skallen full av nesespray og kroppen full av godteri i en form av paracet og Ibux. Mens jeg ligger på sofaen, ser på film og drikker en søt sjokolade blanet ut med vann. Tenker jeg at kroppen min må jo være imun snart og den burde vært frisk forlenge siden.

Det er for mye alkohol blant barn og unge

Denne høytiden er virkelig ikke enkel for barn og unge. Det handle rom at det er alt for mange voksne som drikker seg fulle rundt dem. For mang ehar denne høytiden blitt en ren fest, og det mener jeg her helt feil. Julen handler om først om fremst om jesus og hans fødsel. Det handler om at familien samles og lager en hyggelig tid sammen. Det handler om fred og ro. 

Det er ikke slik for alle. Det er veldig mange barn og unge som gruer seg til alle kveldene gjennom julen på grunn av alkohol. Det er ikke alle som klarer seg med et glass eller, men må ha hele flasken. Som vi alle vet gir store mengder alkohol personlighetsforandringer og dårlig dømmekraft. Dette påvirker barn og unge. De kjenner ikke igjen de voksne fordi de gjør dumme ting og sier dumme ting. Det kan fort bli krangling, kjefting og smelling. Det kan til og med utløse voldt blant de voksne. 

Barn og unge kan få kjeft og en moral preken de overhode ikke trenger. Utfallet er barna blir lei seg og redde. 

Dette sitter utrolig mange redde og engstelige barn rundt forbi som ikke er så begeistret for denne tiden av året. 

Jeg blir så innmari provosert når jeg ser voksne mennesker drikker seg fulle når barna er til stedet. Det har blitt en høydare og drikke julen gjennom. Det er som en stor fest for veldig mange hjem. Det er så synd at et fredfull til på året skal være slik. Mange handler inn alkohol for flere tusen kroner på grunn av julen. Det kunne faktisk være farlig å gå en dag uten alkohol, når det er fri. De voksne blir et dårlig forbildet for barna, fordi barna tror det skal være slik selv om de gruer seg som bare rakkeren. 

Uansett, jeg syns dette skal tenkes litt over nå som en ny fest dag er på vei inn. Nemlig siste dagen i året, nyttårsaften. Da feirer vi at et år godt og vondt år er over. Vi feirer at det nytt og godt år kommer. Vi må ikke glemme barn og unge. Selv om nyttårsaften er fest dag, så ber jeg om at de voksne ikke drikker seg fulle foran barna. Mange barn sitter oppe og mange barn legger seg tidlig for å vekkes igjen når de nærmer seg klokken tolv. Det er for at de skal få med seg fargeklattene på himmelen. Da kan det være mange små fulle foreldre eller brisene foreldre som vekker de. Det er ikke så koselig om det skulle stinke alkohol eller mamma og pappa nettopp har krangla. 

Ta hensyn, for det er ikke sikkert barnet/barna dine tåler de glassene du/dere velger å drikke. 

JUL + ALKOHOL = SANT 

 

Et forvrengt selvbildet

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har brukt filter mye før. Nettopp fordi at da så jeg finere ut enn hva jeg gjorde i real life. Jeg fikk litt mer løft i ansiktet og så ikke ut som en trøtt potet, som var usminket og blek. Jeg kunne stå opp om morgen eller gå usminket hele dagen, men alikevel se bra ut på grunn av filter på snap chatt. Det er jo helt fantastisk. Kan bruke et filter og se fresh ut på hvert eneste bildet. 

Vi er så opptatt av kroppen og utsendet våres. Det store tema hele tiden er kroppspress. Da hjelper det virkelig ikke med disse filterene. Vi er går å er sjalu på forbilde våres eller personen vi så på gaten som var mye finere en hvordan vi så ut. Viser i media og rundt hele dagen om det en perfekte sminken, den perfekte midjen og generelt den perfekte looken. Det er ikke slik det fungerer. Disse filtrene er ikke virkeligheten. Det hjelper ikke på vårt selvbildet og bruke disse filterene.

Nå tenker jeg særlig blant unge mennesker. Barn og ungdom. De tror jeg på dette her ikke sant, men det er ikke slik det er. Det ikke rart denne gruppen får et dårligere selvbildet, fordi klarer aldri  få den looken uansett. Da må dyr sminke til og legge seg under kniven bli en hobby. 

Jeg har gjort et lite forsøk med meg selv idag og får å fremme hvordan forandring filter gir. Jeg har tatt et bildet uten sminke (no sensur) og et bildet med filter, for å se hvor stor forandringen blir. 

Det skremmer meg litt hvor mye filter gjør med et ansikt. Jeg får glød i ansiktet, blir “sminket”, jeg får større øyne, jeg får klarer farge i øynene, jeg får hvitere tenner, jeg får tydeligere kinnben og smalere ansikt. Jeg ser virkelig ikke ut som meg selv, jeg blir så totalt forandret at det er skremmende. Det er virkelig ikke slik jeg ser ut i det hele tatt. Jeg er en person som bruker 10 .15 min på badet om morgen og det inkluderer sminke tiden. Fordi jeg er som jeg er. Jeg ser ut som jeg ser ut. Jeg kommer til å bli som jeg er født og laget i min foreldres gener. 

Dette er en fullstendig redigert virkelighet av oss selv, som ikke bra i lengden og kan ødelegge oss selv psykisk. 

Vi sender ut et budskap og en utgave av oss selv som ikke er verdig, fordi den ikke er ekte.

Nå er det snart tiden for nye muligheter.

 

 

Jeg sitter her hjemme og tenker over året som har vært. Jeg sitter og tenker godt og vondt. Jeg tenker på hva jeg skal bringe videre, og det jeg kan legge igjen i 2017. Jeg tenker på nye muligheter og valg jeg kan ta det neste året. 

Er det noen drømmer jeg kan fylle?
Er det noe skole gang jeg kan søke på ? 
Er det noe andre jobb muligheter?
Er det noen opplevelser jeg burde gjøre ?
Burde jeg bli flinkere til noe?

Spørsmålene er mange og uendelige.

Når jeg ser på året som har gått, så har det skjedd så utrolig mye. 

 •  Jeg fullførte demensomsorgen og alderpsykiatrien via nki sin nettskole. Fikk vitnemålet på det i august og fått bedre lønn. 
 •  Jeg og mamma har prøvd oss på å eie camping vogn. Det var veldig deilig, men jeg hadde ikke ro til å være der. Jeg vil oppleve mer om sommeren og det     vil hun også. 
 •  Jeg har opplevd hat, sinne, frustrasjon, sorg og engstelse. 
 • Jeg har fått nye venner, kvittet meg med dårlig venner og ordnet opp i vennskap som har vært mistet , men savnet.

I 2018 så har jeg en drøm: 

 • *Jeg vil søke på sykepleien via realkompetansen og jeg får en realkompetanse vurdering fra videregående skole. Det er drømmen og kunne gå den linjen. Jeg er virkelig ikke ferdig med utdanning og jeg er heller ikke et menneske som ønsker å jobbe som helsefagarbeider resten av livet. Det blir for ensformig yrket. 
 •  Jeg vil reise litt. Jeg vil prøve å få til noen fine turer i ferien. 
 • *Jeg vil bli gjeldsfri (tar nok 2 år til). Noe jeg er på god vei for å klare. 

Dette syns jeg er helt greie mål. Enten så går det, eller går det ikke. De er helt relevant. 

Jeg kan i med hånde på hjerte si:      Jeg har tjent på å følge min egen drøm og min egen sti, uten å høre på hva alle andre mener. 

Det handler om at jeg er en person som lever litt etter “enten så går det, eller så går det ikke.” Det vet jeg aldri før jeg har prøvd. 

 

 

 

 

 

Husk på barna!

I flere dager har det vært mange spente barn. I går startet det ekstra, når de la seg. I natt har jule nissen vært hos alle barna og lagt gaver under treet. De har tilogme kanskje spist litt julegrøt fra mange barn som satte det ut i går. Noen barn har sovet godt og andre har sovet dårlig. Tenk om de fikk se nissen. Herregud så spente de er. Når barna våknet idag, så er strømpen full, det er siste luke med kalenderen og pakkene er under treet. 

Det hjelper ikke det jeg skrev over hvor perfekt en morgen kan være. Det flere tusen barn som gruer seg til ettermiddagen/kvelden pga alkohol. Det er så mange familier som drikker seg fulle foran barna. De gruer seg fordi julen blir den samme år etter år. De gruer seg til at mamma eller pappa skal bli for fulle. Det er ikke så rart barna gruer seg. Det skal være en koselig familie sammenkomst og julaften først å fremst for barna. Bana skal bygge gode miner og tradisjoner. De skal ikke forbinde julen med alkohol og en full far. 

Det er lov med en øl og/eller akevitt, men det er det. Da burde det stoppe. For den pappaen som blir full forandrer seg. Han kan bli utagerende fordi han ikke tåler store mengder med alkohol. Han kan bli masete, imposliten osv. Han forandrer personlighet og det er ikke gøy for barna.

Det er ikke alle barn som tør å si i fra til sine foreldre eller andre i familien. 

Så tenk dere nøye om før dere tar den slurken! 

 

Ønsker jeg dere en riktig god jul 

 

Har beholdt på tradisjonen

Når en pepperkakebaker baker 
Pepperkakekaker
Tar han før en stekegryte og en kilo margarin.
Oppi gryta smelter smøret,  og det neste han må gjøre 
er å røre sammen smøret og en kilo med farin
– Farin er det samme som sukker!

Og mens smør og sukker skummer tar han åtte eggeplommer
som han rører rundt i gryta med en kilo hvetemjøl.
og til slutt i gryta slepper han en liten teskje pepper
og så rører man omkring og legger deigen på en fjøl !

(Thorbjørn Egner)

Hvert år når jeg var liten bakte jeg pepperkaker. Ente bakte jeg hjemme, barnehagen eller skolen. De siste årene så har det dabbet veldig av. For vi får jo kjøpt ferdig pepperkaker i butikken. 

Hallo! de blir virkelig ikke det samme som å lage de selv. 

I år har jeg laget selv. Skal ha seg slik at jeg har kjøpt ferdig pepperkaker deig. Litt med omhu. For når jeg søkte på hjemmelaget pepperkaker deig , så ble det alt for mange ingredienser for meg altså. Jeg juksa litt der. Uansett så er de hjemme laget. De er både kjevlet ut, trykt ut og stekt hjemme hos meg. For meg er det så godt som hjemmelaget. 

 

En twist i julebaksten

Det er uten jul uten karamellfudge eller risboller. Det er så himmelsk og ha stående til seg selv og gjester. Det er så utrolig enkelt og kjapt å lage. Jeg syns det er så utrolig godt. Både fudgen og risboller smelter på tungen. Nam…

Jeg har laget risboller med mørk kokesjokolade og melkesjokolade. Karamellfudge er laget med lys og mørk kokesjokolade. Nam…

Så nå er kjøleskapet mitt fult. Jeg syns de er best kalde og det holder seg lenger kjølig.