Noe å tenke på angående russeknutene i fremtiden

Jeg skjønner det er kult å hooke få knute og kondom i lua. Jeg skjønner at det er dritfett å la hooke i rundkjøringa. Men hva med å tenke litt utenfor det seksuelle. Det finnes et hav av knuter som ikke bør omhandle sex. La meg poengtere noen.

Det går ann å ha litt uskyldig morro fordi det handler om rykte ditt senere i livet. Hva med å tenke litt veldedighet. Som å plukke søppel, hjelpe til som frivillig, rulle en appelsin over brua på knærne med nesa, gå til dyrebeskyttelsen og spør om du vil ha hjelp noen timer på dagen. Gjøre noe som betyr noe for menneske og dyreverden.
Eller det syng julesanger midt i gata og lat som du går rundt et jule tre. Hjelp en gammel dame med å pakke varene på butikkene som bruker rullator. Redd en skadet katt.

De som sitter å lager disse knutene bør tenke litt på fremtiden til ungdommen og hvilket rykte det bærer dem videre. De skal leve med de feila de tar. Jeg skal love og skrive under på at det tar mange år og rette opp feila og ikke minst dumheten fra ungdomstiden.

Jeg mener kutt ut og la 80 prosent av knutene omhandle seksualitet. Det er ikke forsvarlig for noen. Det finnes mye annet gøy å gjøre. Bruk fantasien og finn på noe nytt! Jeg har selv vært russ i 2009, men hallo.

Rulle, drikke, sex

«Du er ikke russ uten buss»

 

 

Nå skal ungdommen feire 13 år med skole. De feirer at de er ferdig med 10 år på grunnskolen, de feirer at 3 år videregående er ferdig og, de feirer at de skal inn den “ungvoksen” verden. De har brukt 13 år av livet sitt på å studere, de har skapt minner og venner for livet. Noe skal studere videre og andre går ut i arbeidslivet. Dette skal de feire med å være russ. 

Russe tiden handler for meg om å skaffe en sliten van. Fikse den opp med små pengene man har og ha en sjafør så kjører hos rundt. Når jeg var russ så handlet det om å kjøpe et par sett med klær, drikke og ha det gøy. Russeknutene var selvfølgelig med. Det var stor standar forskjell dag også. Noen kjøpte litt mer andre. Jeg nøyde med en rød bukse, med noen dårlige limte klister merker av strykejernet. Jeg brukte en gamle slitte sko og koste meg i tiden. Satt i parken og drakk alkohol, tok noen få knuter og koste bare hygget meg. Jeg rægga rundt, jeg drakk alkohol og ble dritings. Jeg kom forseint på jobb og skolen var et slit. Jeg spydde og jeg hadde sex. Hva så? Jeg hadde det jo gøy. Jeg klarte å beherske meg i ukene. Vrengingen gjorde jeg i bilen fordi jeg syntes det var flaut og vrenge med de andre. Dødskult at alle gjorde det likt. Hva så om vi så hverandre i hotpants eller g-streng. Jeg brydde meg ikke om det, jeg var bare sjenert. Det er slik jeg alltid har vært. 17 mai drakk jeg meg dritings. Jeg fikk panikk før toget skulle gå og jeg så folke mengden jeg skulle passere. Både kjente, bekjente og ukjente. Husker jeg og ei som er bekjent nå, drakk ned på rein hjemmebrent for å slippe de nervene. Artig var det. Tror mamma har noen kleine bilder av datteren sin i en traktor henger som var full med hjemmebrent flaska. Uansett. 

Tilbake til dagens ungdom. Jeg har lest noen leser innlegg og jeg bli rett å slett flau over hva som blir skrevet. Det er så mange som ser ned på ungdommen og russetiden. De blir dynka i dritt og negativitet. Det går overstokk og steik. Det er i forhold til bruken av penger i russetiden og russeknutene. Altså jeg mener la nå ungdommen få kose seg med de pengene de har spart og blitt sponset til tiden. La de få drite seg og ha det gøy russeknutene. Det er gøy at de tør å dra den helt ut. Det er gøy å se de kose seg og nyte siste tiden av ungdommen før de går inn i “ungvoksen” livet. Vi som står på utsiden har virkelig ikke noe med det. 

Idag ser vi det er mer vanlig å kjøpe buss og kjøre den kul. Det er mer vanlig å samle gjengen i stedet for å splitte den. Dette handler værken om status eller popularitet, men om et minne de skaper for livet. Det er kult at de tør å bruke sparepengen og slippe seg løs. Det er kult at de drar samlet på treffene og fester sammen. Russeknutene er jo bare for gøy, er ikke alle som gjør alle og mange gjør alle. Lest de alle sammen og det er mange bra og morsomme knuter der.

“Rulle” og “hooke” har blitt trenden. Rulle er det samme som å kjøre rundt og “hooke” er det samme som å kline/ha sex. Vi må jo bare forstå at 18 åringene har sex. Det er jo helt normalt. Det er normalt og kjøre rundt og drikke. Som det ble sagt når jeg var på den alderen: “Drekka, pule, spy og sloss.” Det var jo ingen alvorlig greie det. 

Jeg mener at det er dritt kult at russen tør og dra de helt. Men at de drikker med måte og har beskyttende sex. Lev livet mens dere kan og nyt russetiden Denne sjangsen kommer bare en gang. Vi andre rundt må slutte å være så nedlatende og negative til fremtiden. Jeg mener: Se opp og frem. Vær litt kul liksom og tenk at du har jagge vært ungdom en gang du også. 

Mine tips til årets russ: 

Nyt russe tiden (går alt for fort), ha beskyttende sex, drit i hva alle andre sier, drikke med måte og fullfør skolen. 

Så hadde jeg vært 18 år, så hadde jeg levd russe tiden om igjen på samme måte. Nyt tiden!

 

Denne boken er utrolig

Hei.

Jeg har kjøpt ny bok. Den har vært på markedet en stund, men har tenkt at nei..dette er ikke boken for meg. Men den er skrevet ganske bra og det mye jeg ikke vet om skjeden. Jeg er bare 27 år og tenkte at det kan jo være en  ny artig bok i min såkalte “bokhylle.”

Flere som har lest denne boken ?

Setter pris på når kroppen virker

På Torsdag våknet jeg opp når jeg skulle på jobb på morgen med litt sår hals. Jeg kjente nesen hadde endret lukte sanse fordi jeg syns parfymen min luktet rart men det gikk over utover dagen. Dro og trente styrke, 15 min elipse og 2 kilometer jogging. I tillegg til tok jeg sol. Deilig for kropp og sjel. Orker ikke bli like brent som i fjor, så da må jeg starte litt smått med solarium.

Fredag så våknet jeg opp med samme elendige form som dagen før. Jeg tenkte at det går over. Jeg må på jobb. Men utover dagen ble jeg dårligere. Begynte å bli tettere i nesa, vondt i halsen, kvalm av lunsjen og kroppen sviktet mer og mer. Jeg dro hjem før.

Jeg lå rett ut frem til søndag hvor jeg prøvde å jobbe litt. Noe jeg aldri burde. Aldri vært så dårlig som etter jobb. Kjentes ut som jeg hadde bly som lå i brystet. Gjorde skikkelig vondt.

De siste dagene har jeg liggi med følelsen av bly i lungene, feber, slim hoste og kraftløs. Har så vidt fått i meg mat. Kun sovet stort sett hele tiden. På toppen av det hele så har jeg klart å få betennelse i fingeren igjen. Jeg måtte starte på pencelin også.

Jeg blir så fasinert av at det så lite som skal til for å ikke fungere i hverdagen. At en forakjølelse kan knekke et menneske så mye. Kroppen eller hode fungerer ikke overhode. Susete i hode og slapp i kroppen. Det var først i går jeg ikke lå i sengen hele dagen, men faktisk fungerte litt igjen.

Det henger fortsatt litt igjen, men mat lysten er på vei tilbake og energi behovet øker. Jeg tenker det er et godt tegn.

Jeg setter virkelig pris på når kroppen  fungerer. Viktig å ta forhåndsregler i disse forskjølelse tider. Host og nys i albuekroken eller bruk et papir lomme tørkle. Ikke spre det ut i rommet. God håndhygiene er viktig! Hvis du er ekstra nøye så får du kjøpt antibakteriell på apoteket til å ha i lommen eller vesken.
Hold dere friske !

Endelig normal hverdag

Håper alle har kost seg i påsken enten med langfri eller på jobb. Håper dere har fått tatt vare på dere selv, ladet batteriene, tatt vare på venner og familie. Det er virkelig noe som trengs i en høytid.
For min del så har min høytid bestått i å jobbe gjennom hele påsken. Det er helt greit. Personlig er det mer viktig å ha fri i jula og 17 mai. Det er tiden jeg setter pris på fri.

Jeg kjenner at selv om jeg har jobbet så er det godt å kjenne på hverdagen igjen. Det er en annen stemning over alt nå. I ferie tidene er det en mer nedtonet stemning (litt kjedelig).

Dette er jeg klar for

Tidligere i år så surfet jeg litt på utdanninger. Jeg fant en utdanning som kunne passe meg. Jeg gikk litt frem og tilbake. Tenkte både i for og i mot. Ulemper og fordeler. Jeg drøftet med venner og familie. Til slutt bestemte jeg meg for å søke. Jeg har søkt på ny nettskole, som helsekoordinator. For alt virker så spennende og nytt i dette faget. Med tanke på fremtids utsikten, så åpner det seg mange nye dører.

Det er to hovedtemaer. Det ene er; Samhandlingskompetanse og kommunikasjon.
Det andre er; Kompetanse i forvaltning og helsepolitikk.
Under disse to så er det mange små emner.

Hvis jeg klarer dette så blir jeg kvalifisert til å jobbe som faglig ansatt på legekontor, sykehus eller ellers i helsetjenesten.

Jeg tenker at dette må jo bli bra. Jeg har sett litt på pensum og kompetansemålene og det er veldig spennende. Men det er mye tungt også. Jeg har en god følelse på at høst og vår semesteret blir spennende. Kan virkelig ikke vente til jeg starter.

En dårlig blogger

Jeg er ingen født blogger og jeg gir heller ikke alt for å få bloggen til å gå. Det handler om at jeg kan bruke fri tiden min på å skrive her, men det har seg slik at på fritiden velger jeg heller å gjøre alt annet. Nå den siste lange perioden, så har jeg ikke hatt motivasjon, energi eller vist hva jeg skulle skrive. Når det blir så går bloggen i “glemmeboken”. Men den er jo ikke seriøs (hadde vært gøy om den hadde blitt det), så kan ikke for lange så mye.

Det har egentlig skjedd ganske mye fra det siste innlegget jeg skrev. Tiden har forandret seg og jeg har nye planer for min fremtid. Jeg føler at livet mitt er i en konstant forandring. Kan det ha noe med at jeg jeg er 27 og 3 år til 30? Jeg kaller det egentlig for en midtlivs tjue års krise.

Jeg søker inspirasjon fra dere leser o  hva dere ønsker jeg skal skrive om. Alt fra a til å. Spørsmål jeg svare eller etc.