Fantastisk å være turist i egen by

Kongsberg har en unik historie. Byen er kjent for sølv, sølvverk og gruvene. Idag tok jeg turen sølvgruvene i Sagrenda, det er ikke bare der det et bygget gruver, men det er det vi kan dra inni. Går man videre oppover knuten, sachsen og videre rundt forbi der, så finner jeg masse gjerder og innen fordi gjerdene er det gruver. Nå skal jeg fortelle historien jeg har lært idag. 

 

Idag har jeg vært i Kongens Gruve. Det var en spennende omvisning på 342 meter under overflaten og jeg var 2300 meter inn i fjellet. Guiden fortalte at det var to gjetere som var ute og gikk. De fant en stein og tok med den hjem til faren. Faren så på steinen og tenkte at han kunne bli rik. Det var sølv de to gjeterene hadde funnet. I følge det jeg har lært på skolen het disse to Helga og Jakob. Den steinen de fant i den historien jeg har lært var en okse sto å stanget i den steinene som ble tatt meg hjem (det var et skuespill på skolen). Uansett. Jeg fikk se Kongens gruve hodvedsjakt, Fahrkunsten fra 1881, strosse som er et stor bergrom og Christian 7 stoll. 

Tog turen tok tilsammen 25 minutter tur/retur. Omvisningen tok rundt 65 minutter og var 800 meter lang. Jeg gikk opp trapper tilsvarende fem etasjer (16 meter). En spiral trapp, som går rundt og rundt. Følte meg i grunn veldig svimmel da jeg kom halvveis. Det som ble forklart i bunnen av den trappen var det var her de fant mest sølv. Jeg kunne se en hvit strek fjellet og det var den gruve arbeiderne gikk ut i fra når de hakket ut sølv. 

 


Jeg skal love dere at det var sånn passe varmt å ta på bukse, litt tykke sokker, fleece jakke og annen jakken uten på midt i sola. Inne i gruva var det rundt 6 grader bare, så måtte kle seg godt. Var litt små kjølig enkelte ganger på hendene, men ellers hadde jeg kledd meg godt. Det var ganske mange som ikke shorts, tynn genser, kjole etc. Vil kanskje tippe det var litt kaldere for dem enn for meg som faktisk kledde på meg. Sier selv at det ikke varmt i fjellet som er under bakken. Når jeg gikk forbi åpningen kom det en kald guff, så skjønte det var kaldt der. 

Åpningen inn i fjellet. 1782, ble den laget. Ser på skinnen at de er ganske gamle. 

En liten vogn plass til 8 personen pr vogn. Ukomfertable setter og døren er bare låst på en kjetting. På vei inn og ut igjen, så tenkte jeg på hvordan de hadde det sittende i disse vognene på vei til og fra jobb. Når de endelig fikk tok inn i gruvene, det var ganske mange år før dem kom. Jeg sitter å tenker at vi har det luksus idag med tanke på arbeidsforholdene før. Det bråkte, ristet og skikkelig ukomfertabelt egentlig. På den ene side veggene var bare dekt igjen med noe strie opplegg for det var nødutgangen. Det var ganske trangt innover. Gruvetoget fra 3 cm fra veggen bare og det er ikke mye. Tett inn på fjellet på veien ut og inn. Det er ingen lys på veien innover. De har montert lys inne på omvisning runden bare. 


Påbudt meg hjelm inne i gruven. Når jeg gikk så var det enkelte steder jeg måtte gå litt bøyd fordi det var så lavt under taket. 


Kart over gruven. Fra bunn til topp (skjønte ikke så mye av det, men kult at det er laget). 


Ikke så lett å se, men her ligger det treplanker. Dette var enden for vi gikk rundt og tilbake på en måte. Her kom det hester inn og hentet personer som var skadet blant annet. Siden det var enden på gruven så måtte hesten rygge og snu på et hvis. Det var litt en prosjekt ble det fortalt. Det ble også fortalt at når for å komme seg lenger inn i gruven var det fyrsetting. På en måned kom de ca 2 lenger inn i fjellet bare. De måtte vente til bålet hadde slokna før de kunne gå inn og hugge og sette ny fyrsetting. Var litt av prosjekt disse gruvearbeiderne hadde. Det var ingen enkel jobb. Da snakker vi hardt arbeidende. 

Bildedryss: 

 

Er du i distriktet, så er der verdt å ta turen innom vårt flotte sølvverk altså. 

Har en vanskelig avgjørelse å ta

Tidligere har jeg gått nattvakt fast, det var den første stillingen jeg fikk fast. Jeg gikk litt over et år før kroppen sa stopp. Kroppen fungerte ikke lenger. Når jeg gikk av vakt og skulle sove hjemme, så ikke gikk det. Kroppen bare skvatt til i innsovningsfasen. Uansett, så fikk jeg vikariat som jeg har gått frem til nå har ut August. Jeg har har vært i kontakt med personal avdelingen her hjemme, så jeg står på en liste om det skulle dukke opp noe som kan være aktuelt for meg. 

I går fikk jeg telefon om en stilling i hvittingfoss. Hjemmesykepleien. Jeg er veldig usikker, fordi jeg har levert turnus ønsker med legeattest om omgjøring av min stilling til dag/kveld. I tillegg er det pendling 20-30 min når jeg skal på jobb. Jeg har ikke så mange valgene. 

1. Takke, Ja

2. Vente og se om det dukker opp noe annet over sommeren/høsten

3. Satse på at stillingen min blir omgjort, og håpe på noe midlertidlig i mellomtiden

4. Rett og slett ha litt is i magen og bare håpe. 

Jeg skal i tillegg på skolen til høsten, deltid nettbasert skole. Det krever jo sitt i tillegg med tanke på at jeg må lese mer på egenhånd. Det er ingen tavle undervisning. Det er også innleveringer som skal lever, og tre dagers hjemmeeksamen til våren. 

Det er heller ikke flust av stillinger som helsefagarbeidere ute å går for tiden. Alt blir omgjort eller så er det regne pyramiden av vikariater. Jeg er virkelig ikke tenkeboksen i helgen, for jeg må levere svar på Mandag. 

Men idag dere, så skal jeg ikke tenke så mye over. Jeg skal utforske min egen by og serverdigheter. For i Kongsberg har vi en flott historie om gruvetiden og sølvverket. Jeg skal nemlig på gruve tur, inni sølvgruvene. Der har jeg ikke vært siden jeg var med skolen, og jeg var ikke så veldig engasjert den gangen. Var vell bare glad for å slippe å være på skolen og unngå kjedelig almen undervisning. Bare å finne fleece genseren for inni gruven er det bare en 4-6 grader.. Brrr.. 

Gårsdagen er historie

Er det ikke litt rart å tenke på at gårsdagen er historie, det som skjedde i dag tidlig er historie, det som skjedde for en time siden er historie, det som skjedde for 1 minutt siden er historie og det skjedde for et sekund siden er historie. Alt vi gjør er historie hele tiden. Så fort det er gjort, spist, sagt eller hørt så er det fortiden og historie. Når jeg har postet dette innlegget her, så er det jagge historie det også. Fortid og Nåtid. Vi lever hele tiden i Nåtiden. Fortiden er bare historien av det som er gjort og sagt. 

I går gjorde jeg litt forskjellige, det er historie men skal likevell fortelle fordi jeg syns det var spennende. Tenker at dere kanskje syns den er like spennende. Jeg nevnte jo litt at om tannlegen i en haste situasjon, som endte i en dyr regning som lommeboken min ikke er så glad i. Forresten noen som har hørt om tannlege forsikring og vet hvordan det virker? (er så usikker på om det er verdt å opprettet). 

Jeg har allerede fortalt jeg trente på morgen kl 9.20 på zumba. Shake it! Ble jagge svett og passe sliten. My hips dont lie. 


#nofilter

Etter trening dro jeg innom bestevenn, ringte å sa jeg ville ha kaffe før han dro til Oslo på Pride,  #værelsket
Han er like sleip som alltid og bare “jammen, da kan jo du kjøre meg på stasjonen etter på da. Busse går klokken 12.” Jeg var snill å gjorde det. Var jo der som gadd jo ikke være rasshøl og si nei. Da hadde jeg vært en dårlig venn da. haha! 

Dro hjem, tok meg lang og varm dusj. Var like svett når jeg var ferdig på bade, så stod å tenke om det var hensiktsmessig, men greit å få bort noe av svettelukten. Lurte et lite sekund på om jeg skulle introdusert parfymen ala Lisa, slik som jeg lukter etter trening. Det vil si en blanding av nivea deodorant, min parfyme og svettelukt (blitt den yeack parafymen). Dro til tannlegen som dere allerede veit. Dro å luftet hundene og ga hester lunsj fordi hun som eier de var så snill og spurte. Da var jeg snill og sa ja til det. 

Etter tannlegen var det kveldsvakt og ryggen streika. Dritt deilig når du kan sitte litt, gå litt, stå litt og kombinere alt dette på en gang før da gjør det ikke vondt. Blir det for lenge av alt så er det vondt da au. Nå ligger jeg rett ut på sofaen, oppe og går litt innimellom. Prøver å finne en stilling som ikke er vond. Kjenner jeg lever! Men alright. Det går over.

 

 

Velkommen til vanskelige Norge

Jeg vet ikke helt om jeg skal le eller grine for i mitt hode er jo dette helt på jorde. Mamma er født i Sverige, men oppvokst i Norge. Hun er svenskstatsborger og det er en greit. Vi skal reise til Spania i september og hun må fornye passet sitt. I Oslo ligger den svenskeambassaden. Hun dro dit for å fornye passet sitt, siden hun har bestilt pass der tidligere. Det var en bomtur, for hun måtte på politi stasjonen i strømstad for å ordne det. Det ble en tur Sverige for å fikse passet. Hun ringte å forhørte seg før hun dro, så det ikke ble bomtur. I Sverige fikk hun heller ikke fornyet passet sitt. Hun hadde meg seg papirer, gamle passet, bankkort, førekort og alt for å være på den sikre siden.  De sa at de ikke kunne lage pass. Hun måtte ha meg seg enten ektefelle, mor, far, søster, bror eller barn. I tillegg kan de ikke sende passet hjem i posten. Det må hentes enten i Strømstad eller på ambassaden i Oslo. 

Dette blir jo veldig tungtvindt for mange personer av ulike årsaker.  Da ser jeg heller ingen hensikt med ambassaden i ladet her heller, hvis du ikke kan for nye passet ditt, men må til hjemlandet ditt for å ordne det. Det er vell en grunn til av vi ambassaden her i landet. For å sette det litt på spissen da. Hva de de som for eksempel er fra Frankrike. Passet har gått og de må fornye det. De får samme beskjeden om å reise til hjemlandet for å fikse det. Det betyr at de må påkoste nødpass for å få et gyldigpass som ikke kan ordnes der de er. 

Det positive er at da får jeg og mamma en hyggelig tur til uken. Det er lenge siden sist, så det blir bra. Får skravlet, shoppet litt, spist litt god mat og gjort alt det vi ikke har gjort på lenge. 
 

Det er ikke enkelt å leve i dette landet her, når alt skal være så tungvindt og vanskelig. Velkommen til Norge.

 

 

Frykt for tannlegen

Denne dagen startet tidlig. 06.30. Våknet at jeg var så varm og hostet på grunn av varmen. Så jeg valgte å reise å trene klokken 9.20 på zumba. Elsker de timene. De er så fengene de timene. Aldri hatt så fine hofte bevegelser etter jeg startet på det. haha. Dro innom en kompis for en kaffe kopp på veien hjem. Kom jeg dro i dusjen og ordnet meg, 

 

I flere uker har jeg slitet med en tann. Men har ikke så nøye over den for har tenkt det kan være tannkjøtt betennelsen som spilte inn. Har bare tatt en smertestillende nå og da. Det har holdt. Helt til IDAG! Skulle pusse tennene og der iset der skikkelig grusomt vondt. Klarte ikke ta tannbørsten borti tannen. Nå måtte det gjøres noe. Ringte i går og sa at det ikke var så akutt, så hadde egentlig ikke time før mandag. Jeg innså at jeg ikke kunne vente til over helgen. Jeg hater tannlegen, jeg er så redd hver gang jeg skal dit og drøyer alltid i lengste laget. Redselen tar meg. Jeg vet at de bare vil meg og tenna vell, men det er mye som spiller inn. Lukt, lyder,  den grusomme sprøyten og den stolen. Hele scenen er grusom. Den faste tannlegen min bar på ferie og det gjorde ting være idag. Jeg skulle til en dame jeg ikke hadde vært hos før. Det var helt grusomt. Jeg har ikke gråti og vært så redd på flere år, men idag gråt jeg og tror ikke jeg trakk pusten en eneste gang. Føltes i allfall slik. 

Jeg måtte selvsagt borre. Det ble sprøyte, lyder, sugeren og masse annet. Hadde jeg drøyd det lenger, så hadde jeg mått rotfylle. Det kunne hende jeg måtte det på sikt uansett, hvis ikke denne fyllingen lindret smertene til over sommeren og lenger. Jeg satser på at dette hoder, så jeg slipper enda en scene og vondter i den stolen. Jeg bruker så mye energi på å sitte i den stolen, at jeg må nesten ha en fridag. Idag var jeg på kveldsvakt og det gikk fint. 

Jeg manner meg alltid lenge opp før jeg skal til tannlegen. Idag gikk jeg rundt i byen og kikket for å tå tiden til å gå. Da slapp jeg å tenke tanken, men ventet på at klokka skulle bli tre. Følte meg som en slag pasient når jeg var ferdig. For når jeg smilte så fikk jeg ikke med meg den ene siden. Så grusom og ikke ha følelse i halve kjeven. 

En liten gjerrigknark

Når det kommer til enkelte ting er jeg en gjerrig sjel. Jeg gidde rikke kjøpe dyre ansiktservitter når first price fungerer like bra. Jeg gidder ikke bruke flere hundre kroner på shampo når sunsilk fungere like fint, håndkrem fra biltema fungerer like bra som en dyr. Altså slike små ting i hverdagen er jeg veldig gjerrig på. Spesielt når det gjelder all teknologien. 

I fjor vinter, altså da snakker jeg kom ny året i fjor. Klikket min telefon. Den ble svart, men skrudde seg aldri av fordi den ble bare varmere og varmere. Jeg puttet den bare inni orginal laderen og da fungerte den kjempe fin etter en dag med hvile. I noen måneder bare selvklart. Det sist året har det blitt tregere, skjermen er litt knust, beskyttelsene på kamera er knust, telefonen henger seg, touhen fungerer ikke som den skal og det er ikke alltid jeg hører folk  andre enden. Denne telefonen har jeg ni holdt på siden i fjor. Jeg har tenkt siden Mars at jeg burde ha ny, men det har ikke skjedd. 

Telefonen trenger man i hverdagen idag for å klare å kommunisere og de kommer i ulike prisklasser. De er så dyre at jeg må jobbe både 2-3-4 månder for å ha råd til en slik dyr fin iphone til 15 tusen kroner. NEI TAKK! Jeg googler alltid og sammenligner priser. Følger lenge med på markedet før jeg tar en avgjørelse på telefon. 

Idag tok en jeg avgjørelse, ville ha iphone 6. Dro i butikken og sa at den skal jeg ha fordi den er billig, den fungerer til mitt bruk. Han sa “Hvorfor den?” og jeg “Hvorfor ikke?” 

Han fant frem en side og sa den ville bare ha leve tid maks et år til før den ikke fungerte noe mer. Den taklet ikke oppdateringene eller vipps for mye. Det var en 2014 modell og det betyr at den er fire år gammel. Iphone 6s levde bare år lenger. Javel tenkte jeg (burde hatt noen med meg som hadde litt mer peiling en meg selv). 
Så spurte jeg etter samsung og det gjorde jeg lurt i fordi da fikk jeg fikk Samsung Galaxy A6 til 3290 kr, 2018 modell og det i stedet for iphone 6, 2014 modell, leve tid ca et år til 3500kr. 

Jeg syns dette er dyrt, liker ikke bruke penger på dette, men jeg må. Men jeg jeg fikk en bedre telefon, lenger leve tid, ny modell og ikke en gammel en. I tillegg sparte jeg 200kr som jeg kan bruke på deksel i  morgen. Lønner seg og følge med på prisene og spørre i butikken etter noe annet.

Jeg er smart og gjør alltid det, fordi jeg er gjerrig på teknologien som er alt for dyr! 

Nå så du ut som et redneck

Hode mitt er som en slowmotion fra ville helvette. Klarer virkelig ikke tenke klart idag. For det første har det vær så pyton varm i natt og jeg sliter virkelig med å få det kjølig inne. I natt sov jeg vell kanskje fire timer før jeg skulle opp igjen. Var drit trøtt, varm og kroppen var så døsig av varmen at den kunne bare ligget resten av dagen. Følte meg dehydrert og bare helt svimeslått idag morges. Det hjalp etter en kopp kaffe og litt frokost. Skal love deg at det var en drøm å komme ut og kjenne på den svaleluften (vurderte en tynn jakke faktisk) men jeg lot det være. 

Det har ikke vært noe bedre på jobb idag heller. For disse uniformene puster jo så fantastisk bra (imponert). Var gjennom våt på ryggen til lunsj idag, enda jeg gikk med sandaler var sokkene klamme av svette. Følte meg virkelig helt tom i hode på jobb også. Følte jeg ikke klarte å tenke i det hele tatt, bare helt fjern. haha! Etter jobb ble det en powernapp på sofaen. Kom litt sval bris fra vinduet over sengen. Der sovnet jeg en times tid. 

Etter skjønnhets søvnen, dro jeg på ridetur. Er alt for varmt på dag tid.. Lenger ut på kvelden det stod bedre. Når jeg kom opp der hjalp jeg med å bære inn litt nytt høy som hun hadde kjøpt inn til høsten, så deretter ut på ridetur. Jeg rei unghesten på 4 år. Dette er en pøbel. Han har funnet at å legge seg ned med rytter på ryggen er veldig gøy. Han syns det og stoppe opp, og ikke flytte seg av flekken er super gøy og han elsker å erte, teste rytteren. Kom kanskje 500 meter inni skogen, han stoppet opp, trodde han skulle drite neida, den kødden var på vei ned. Jeg av og fikk jaget han opp igjen og forbanna jeg var. Skulle til å sette meg opp, da bestemte han seg for snu seg rundt en 3.4 ganger for så å rygge litt. Jeg tenkte at vil du rygge skal du få lov, så jeg skøyv han bakover og da ville han ikke det mer. Prøvde så å gå opp igjen, samme leksa på nytt. Jeg måtte gå opp bakkekulen, hun jeg rei med måtte holde hesten og da gikk det. 

Litt lenger opp i skogen, et godt stykke, der stod vi midt i bakken da og skulle ikke gå mer (pause). Jeg hevet stemme leie og han gikk. Gikk fint noen 100 meter til og da skulle ha legge seg igjen. Det fikk jeg av verget fortere en svinet. Jeg hadde jobbet med han hele veien, for å distrahere og for at han skulle skjønne at rytteren ikke satt å sov. Han stoppet opp, kjente bena hans stelte seg til rettet og jeg skyver han frem med en liten dask på rumpen. Da gikk resten av de 30 minuttene strålene den turen. Jeg må lå av hesten for han er virkelig i test humør om dagen og tester alt mulig rart for tiden. Plutselig kan han finne på å stelle seg  en busk eller begynne å klø seg innatt et tre. Må være våken med han hele veien. Ikke noe sove timer der, nei. 

Ned grusbakken på veien nedover, så måtte jeg gå litt for ryggen var ikke helt med meg. Jeg rusla nedover bakken, fyrte en røyk og snur meg rundt. Der kom det en bil, veldig snill sjafør. Jeg hadde noen slitte hvite jogge sko på meg, joggebuksa bretta oppover leggen, jakken halvveis igjen, hesten i den ene siden og røyken i den andre. Men nå skjønner dere. Jeg må få denne hesten inn til siden, men det gikk ikke fort kan jeg si dere for han var sliten. Jeg tok røyken i kjeften, tøylene i den ene hånden og hendene på hesten og skøy han inn til siden. Så sikkert kjempe bra ut. Hun som jeg var på tur hun bare “Nå ser du ut som skikkelig redneck der du holder på med røyken i kjeften og bonde antrekket.” Jeg holdt på å dø av latter for å si det slik og følte meg drit kul, men den tålmodige bilføreren ventet tålmodig. Han kjørte forbi, jeg nikket og hilste med røyken i kjeften. Burde vært filmet. haha!

Beste bilde jeg fikk til av hendelsen ;O

 


#Sommeridyllmedhest

Nå er jeg endelig hjemme, kroppen er slapp og sliten. Ryggen verker, dusjen er inntatt, bena i sofaen og kveldsmaten spist. Nå er det vell bare toppers for idag!

 

Har du hatt en fin dag?<3

 

Rumpe som kardashian

Jeg har alltid drømt å få slik rumpe som kardashians. Er ikke det alle jenters drøm? Stor rumpe som er proppet med silikon. Den er ikke selv laget for å si det slik. For å få en slik rumpe koster jo bare litt penger det. Ikke noe stress. Idag gjøres alt kirurgisk. Hadde jo vært kult og sexy å fulle rumpen litt da. 

Nei takke meg vell. Da bygger jeg heller rumpen min egenhånd med trening og kosthold. Gidder virkelig ikke bruke penger litt fett suging på innsiden av lårene og fylle rumpeballene med silikon. Bedre å være stolt av denne har jeg bygget selv, enn å skryte av silikon. Look at my new azz, liksom. 

Bare å trene og rumpe blir større av muskler og ikke silikon! 

ELSKER MIN RUMPE! 

Vurderer telt i natt

Først så skal jeg gjøre noe jeg hater å det er å klage. Må sette pris på de små gledene, men denne varmen og denne sola dreper meg nesten. Det har vært grusomt varmt idag. Vet ikke om det har vært best her eller der. Varmen har slått i mot meg hver gang jeg har gått ut en dør. 

Idag hadde jeg min eneste fri dag hele uken. Eller fri og fri. Jeg måtte kurs. Er med på Demensomsorgens ABC. Møtes vi i en gruppe en gang i måneden og drøfter det vi har lest. Diskuterer, kommer caser, problemstillinger etc. Kjempe gøy og få høres andre erfaringer og meninger. Vi lærer jo masse av hverandre. Før jeg dro på kurset var det eneste jeg rakk og sette på en klesvask og gå med søppla. ar ordentlig sommlete idag. Deilig å gå i pysjen til klokken 14. ca. Er ikke hverdag det skjer. Ordentlig lat formiddag. Det er faktisk ganske godt av og til. 


Dette jeg styrer med i pysjen. 

Etter de to timene med kurs, dro jeg å trente. Hadde litt god tid så tok litt elipse før gruppe timene. Jeg skulle nemlig aerobic høy puls og tabata (styrke) etter på. Var en effetiv økt. Bedre der inn enn ute faktisk. Når jeg kom ut slo varmen i mot, så vurderte å gå inni igjen. 

Liten oppvarming før timene. Ble 30 + 25 + 17 

Etter trening dro jeg innom butikken og oppom jobben til ei vennine for jeg viste hun var ferdig klokken 20.00 og tok en røyk før jeg dro hjem. Der stod gubben og vesla. Vesla er så søt hver gang hun ser meg “tante lisa” roper hun og gir meg en god klem. Gøy å være fille tante da. 

Så spennende handle vogn har jeg ikke sett på lenge 😛 

Kom hjem, dusjet og dro på fisketur med mamma. Orket rett slett ikke være her hjemme, så grusomt varmt. Bedre ute, en inne. Ble like svett når jeg var ferdig i dusjen, som jeg var før jeg gikk inn (lite ålreit den følelsen). 

Temperaturen inne tilsier at telt eller veranda soving hadde vært best i natt. Det fært å klage, men når varmen ødelegger natten søvnen er det like ålreit. Vekker klokke ringer 06.00 i morgen tidlig!

Jeg har vifter på fullt og vinduene pipp oppe!

Gud hjelpe meg.

 

Flere som sliter i varmen eller det bare meg?

 

Noe jeg har ventet lenge på

I hele livet mitt har slitet med atopisk eksem. I fjor høst, så startet et mareritt med mer eksem og betene i fingeren. Jeg var først innom legen for å få en ny konseltasjon av eksemen mine og da fikk noe sterkere salve. Den jeg har gått på i hele mitt liv har ikke noe effekt lenger, veldig minimalt. Det klør og klør. Til slutt så er det sår. Det er vondt, det svir i vann, jeg får det av å være i for mye vann, jeg får et når det mye varmt og kaldt om hverandre. Det ikke bare på hendene. Det er i rundt omkring på kroppen og i hodebunnen. Det popper ut på der det føler for det. Som å poppe pocorn i mikrobølgeovnen. 

Jeg har levd med dette er så lengre, at jeg bryr meg ikke noe om det annet enn når det klør. Jeg klør av og til ubevisst. 

I høst/vinter fikk jeg betennelse i fingeren. I neglbåndet og det var ikke bare en finger, men det begynte også på flere etter hvert. Så det så ut som neglene mine råtnet vekk, og det kom ny under. Det var ekkelt. Mister jeg neglene mine tenkte jeg. Gikk til legen, fikk pencelin og fikk prosseydrer jeg skulle følge opp. Gjorde det. Etter en måned var det fortsatt ikke bra. Legen sendte henvisning til sykehuet for å eventuelet skjære bort deler av neglene, for legen mente den grodde skjevt. Etter en måned fikk jeg time på sykehuset Da var fingeren bra. Legen ville ikke gjøre noe med det der. Han syns det grodde fint og så fredfullt ut. Det var veldig greit for meg. Jeg hadde kikket på youtube noe dager i forveien om hvordan det utførtes, noe jeg aldri skulle gjort (haha). Snakk om å skremme seg selv, gruet meg ikke noe mindre av den grunn. Takk gud for at jeg slapp det. 

Dett gikk to måneder så var den betennelsen tilbake i samme finger. Dro igjen til legen og stile spørsmålet om hvorfor det har kommet tilbake. Fikk ny kur, og samme prossedyre nok en gang. Fikk beskjed om å slutte å bite negler. Problemet var jeg ikke beit neglen på den fingere, fordi det var sårt og betent (er jo ikke helt tjukk i hode). Når kuren var ferdig, dro jeg tilbake for var nesten bra. Men ville bare at legen skulle ta en titt etter kuren (normalt det spørre meg). Vi ble enig om jeg skulle slutte å bite negler da ( DET HAR JEG KLART). 

Nå har jeg hatt bitte litt vært i ny og ne rundt neglbåndene, men det tror jeg kommer av eksemen. For har det hele veien opp mot neglbåndet og nedover, rundt leddene. 

Legen sendte i Januar henvisning til hudlegen i byen her. Nå idag fikk jeg time innkalling. Jeg så utrolig glad for at den endelig kom. For jeg vil gjerne få en konsultasjon av eksemen min. Kanskje det er noe gode behandlings måter for å holde det ved like, salver, prossedyrer som kan forebygge tilbakefall hele tiden. Vært så deilig å kunne gå minst en måned uten noe utbrudd på hendene mine. 

Tok 6 måneder å få innkalling. Bedre sent en aldri 🙂 

 

Jeg syns det er litt rart at det ikke er forsket på mye nye salver som kan hjelpe enda beder og forebygge lenger for nye utbrudd.