Ukens oppdatering

En så dårlig blogger som gir opp å love dere det jeg har lovet. Nemlig å skrive ett innlegg om dagen. Jeg glemmer virkelig bort denne bloggen og ikke minst dere som faktisk gidder å lese den. Beklager så mye og får skikkelig dårlig samvittighet. Jeg sitter da med tankene mine og lurer på hvordan jeg skal klare dette ved siden skolen og jobben til høsten. Vær så snill. smør dere med tolmodighet. Har jeg trofaste lesere, så venter dere virkelig ikke for jeves. Det hadde virkelig hjulpet meg mye om dere kan fortelle hva dere ønsker å lese om. Så har jeg noe å skrive om. 

Nå er sommer temperaturen på høy nivå. Jeg kan virkelig ikke huske en sommer som har vært så varm og så fin. Det er kanskje ikke så rart . Det er 70-72 år siden det var slikt. Jeg ser ute og alt bare visner. Det minner meg om en tidlig høst, men vi er enda i juli. Bøndene våres, vår næringskilde sliter. De har det virkelig ikke bra om dagen. Lurer på om jeg skal komme tilbake til dette i et annet innlegg. 

Den siste tiden har jeg endelig startet ferien forige fredag. Jeg smilte om munnen og dro av gårde. Startet med en liten berg og dalbane tur hos tannlegen. Tannen er enda små vondt. Virkelig slitet med å spiste ordentlig og spist smertestillende så det knaser ut av ørene på meg. 

Jeg har slappet av fordi det har vær så varmt at kroppen ikke har fungert som den burde. Jeg savner å trene og leve litt som “normalt.” Jeg har besøkt venner og bekjente. Jeg har lest litt pensum fordi den ene boken jeg kjøpe er så sykt spennende at jeg nesten ikke klarer å slutte. Tror det blir et bra skole år til høsten, selv om jeg tyv startet litt på pensum. Kan virkelig ikke vente med å komme godt i gang. Sist gang jeg kombinerte skole gang gikk jeg fast nattvakt, så blir spennende og se når jeg jobber dag/kveld. 

Jeg har vært på en liten fiske tur. Ble null fiks, men deilig å bare komme seg ut og nyte naturen. Mye av grunnen til at det ikke biter er fordi det kan være for varmt i vannet for fisken. Det vaket selv sagt noe, men dårlig med bitt. Fersk mark måtte være det beste for en fisk, men ikke den gangen nei. 

Idag har jeg vært på en nydelig tur på stranda ved sjøen i Horten. Ligget der fra 11 tiden til jeg kom hjem i 7 tiden. Har blitt en blanding av brun og rød. Nå  kjennes det ut som kroppen koker over og det brenner i huden. Saltvann og masse sol gjør virkelig susen. Jeg smurte med faktisk med faktor også. Men noen steder på kroppen har jeg fått en fin brun farge. Så bare å smøre så jeg ikke flasser det bort. Da vill jo alle de timene være forgjeves. 

I helgen har jeg ikke de største planene forløbi. Kan ikke skje noe hverdag. Jeg ser rundt meg at jeg har noe forefallende støv tørking etc. Det er meldt regn, så perfekt dag og gjøre det på. I tillegg er det meldt lyn og torden. Noen jeg hater mest i denne verden. Blir livredd. Hvis noen har noe tips til å kurere dette hadde jeg blitt veldig glad. Slitsomt å gå og være redd for noe som ikke så kjempe farlig så lenge jeg ikke er det høyeste punktet når det skal slå ned. 

En liten bilde up date dere: 

Har sommeren vært fin så langt?

Jeg har noe å fortelle deg


#nofilter

 

Nå har jeg faktisk senket skuldrene og tatt ferie. Dagen på jobb i går i gikk litt i “slow moition.” Det kan ha noe med at jeg telte timer til ferie. Jeg hadde planer om å dra hjem, ta meg en dusj, skifte, pakke ut vesken og legge bort jobb stæsh fra vesken i en skuff i tre uker og bare slappe av med beina på bordet. Husker dere for to uker da jeg fortalte om frykten for tannlegen?  Det startet tidligere i uken at jeg begynte å få vondt i tannen igjen, Jeg tenkte at det går nok over med litt paracet og ibux. Jeg husker tannlegen sa, at hun ikke kunne garantere at den midlertidlige fyllingen holdt. Hun borret ganske bra og mye. La på meg fyllingen og jeg dro hjem. Jeg var helt utslått den gangen også. 

I går måtte jeg ringe de igjen. Jeg klarte ikke drikke vann en gang før det gjorde vondt. Det kom kraftig isinger og dunking. Jeg beit i det sure eple etter en god prat med en god kompis. Jeg hadde to valg. Gå slik i to uker til frem til jeg skal dit i august eller gjøre noe med dette nå. Tenkte at nå har jeg vell drøyd dette lenge nok. Jeg tenke også at jeg kan jo bare smertelindre som jeg har gjort tidligere. Jeg tok opp telefonen og ringte. Helt skjelven i kroppen av å bare ringe de og prøve å forklare situasjonen. Jeg sa at jeg tilogme hadde tannlege skrekk og ønsket egentlig ikke noen andre en han faste jeg har. De tok i betraktning. Fikk time til å se over tannen 15.30. Det var fint for da slipper jeg å reise fra jobben pga tannlegen. Jeg og hun i telefonen sa jeg skulle komme til ei annen en sist og jeg tenkte herregud ikke nå igjen. Enda en ny runde med helvette i kroppen min. Hun sa at det var lurt med en røntgen bilde og en vurdering der i fra. Det gikk jeg med på. 

Når jeg dro fra jobben syns jeg det var litt rart at jeg ikke skulle tilbake på tre uker. Satte meg i bilen og smilte for meg selv. Jeg har jo FERIE! Jeg jublet inne i meg, sendte den trendy “Endelig ferie” snappen. Bare for å følge strømmen og være som de andre. Jeg kom meg omsider inn på dette tannlege kontoret. Satt og ventet. Etter 20 minutter forsinkelse så kom jeg inn. Kroppen skalv. Jeg måtte fortelle to ganger hva som var problemet bare fordi at stemmen snakket så fort og skalv i stemmebåndet. Tannlegen lurte på hva som var galt fordi tårene kom. Jeg sa at jeg hadde tannlege skrekk og det gikk fint. Hun sa at han som var inne før deg var også var redd. Jeg tenkte at det skjønte jeg, når jeg satt der å ventet. Han var ikke veldig beroligene der han satt. Han skreik ett par ganger. Det var ikke veldig betryggende å sitte der og vente. 

Hun kjente på tannen og fant tannen som gjorde vondt. Hun sier at her må det rotfylles. Tårene kom igjen. Redd og følte meg som en liten dritt unge der jeg satt. Hun fant frem utstyret, og denne sinnsyke store sprøyten med bedøvelse. Hun la på bedøvelses krem først, for at jeg ikke skulle kjenne stikket. Klapp på skuldrene til hun. Fordi Det hjalp ganske mye at jeg ikke kjente det stikket selv om psyken min sa at dette gjorde vondt. Hun lot meg sitte der en stund for å være sikker på at den virket. Så satte det i gang. Hun borret opp tannen igjen. Hun fortalte hele veien hva hun gjorde. Den lyden av borret er grusom. Graver seg inn i hjernegangen. Mens jeg tenkte på den, så måtte jeg ligge der å gape og passe på at jeg ikke tok tungen bort i borret. Hun var rolig og stoppet flere ganger for å spørre om det gikk fint. Trengte jeg en pause som skulle jeg bare ta hånden opp og da stoppet hun med en gang. 

 


#grøssoggru

Under hele tannlege timen så ligger jeg alltid 20-30 cm over stolen, holder i mine egne hender og sliter med å puste. Tilbake om 14 dager for å åpne på nytt og gjøre ferdig tannen. Hun la noe hvite dotter inni og tett igjen. 

Etter det så dro jeg på taco kveld som noen venner for å senke skuldrene. 

Over til noe positivt. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen. Jeg skal bli student igjen. TIdligere i vinter søkte jeg skole og hjem. Jeg søkte Norges yrkedsakademi. Helsekoordinator. Dette blir kjempe spennende. I går kom de første bøkene jeg har klikket hjem og kan ikke vente med å starte. Tenke å tjuv starte litt i ferien, jeg er så ivrig at det ikke en gang er normalt. Jeg skal i allefall lage meg en oversikt i bøkene og sette meg litt mer inni pensum. Jeg har allerede printet ut anbefalte artikler så jeg har det i egen perm. 


#skolestart

 

Skal du gå noe mer skole?
Har du hatt en fin sommer så langt?

 

Du liker bare ting hvis det er drama

Jeg blir så oppgitt av deg som ikke klarer å sto for det du sier. Du sier du ikke orker drama, gidder ikke, mener folk burde bokse opp og at du selv er for voksen til det. Du sitter å henger deg opp i at folk gidder drama og skjønner ikke hvorfor de skal lage så mye styr av en greie. 

Har du tenkt over hva du gjør selv?

Du sitter hjemme. Du snoker på facebook og instagram. Du spør og graver i alles liv. Du henger deg opp i ting selv og lager styr ut av det selv. Du blir oppgitt når folk ikke gidder noen ting eller ikke vil høre. Du sitter å ler av det. Du rakker ned på andre som prøver å ha det bra og gjøre noe ut av livet sitt. Du sier du prøver å folk til og henge men det enste du klarer å komme med på en melding er “hva skjer?” 

Når du skriver “hva skjer?” på en melding til så forteller jeg hva som skjer og da er vi ferdig med den samtalen. Du blir oppgitt og begynner å lage kvalme. Som at jeg ikke viser interesse for å finne på noe og jeg tydeligvis er for opptatt av å henge med andre venner. Jeg har da for faen meg et annet liv en bare deg i min verden og jeg kan ikke lukte at du vill finne på noe når du skriver “skjer?” Du er så opptatt av å prate direkte, så da klarer du å spørre direkte i stedet for å gå rundt grøten og luske før du klarer å spørre. Det er unødvendig. Det er så enkelt som å skrive “skal vi ta en kaffe?”

Når jeg svarer at jeg ikke gidder det pisset dittt og hvis du har en dårlig så ikke la dette gå utover meg. Jeg gidder ikke dette tullet. Så motsier du deg selv og sier jeg kanskje ikke er vant til å få høre slikt. Du screen shotter en samtale for å ha noe å bruke i mot meg fordi du mener jeg er frekk og spydig. Hallo? Hvor gamle er vi her egentlig. Skjønner at sannheten svir. Det var fra hendelsen tidligere i Juli, som jeg prøvde å få deg til å gjøre bekjentskap over til vennskap. Det var da ikke vondt ment, spydig eller frekt.  

Du drar opp ting fra fortiden som du bruker i mot meg bare for å ha noe å spille i mot, fordi du tror jeg blir såret og irritert. Da tar du feil. Jeg bryr meg ikke. Jeg prøvde å fortelle deg at jeg ikke er interessert i drama og piss. Jeg er for gammel til dette. 

Jeg mener når du er godt voksen, så gjør man ikke dette lenger. Dette drev vi med i fjortis tiden og ikke i moden voksen alder. Det blir for dumt. Dette er kun fordi du ikke har noe å ta meg på. Ikke en dritt. Bare finner på ting for å lage en diskusjon fordi du har det litt dårlig med deg selv. Du klarer ikke stå for det du sier en gang. Hadde stått for at du ikke liker drama, så trenger du heller ikke lage det heller da. Logisk? 
Bare en ting å si: På tide å bli voksen! 

#drama #voksen 

#NOFILTER

Jeg er så dritt lei alle som skal legge filter over alt de gjør. Alt fra selfie til et bilde av den perfekte maten. Det er så mange bilder som ser “perfekte” ut. Kjøkkenet er alltid ryddig til en hver tid for og værtfall når bildene skal tas. Bade er alltid strøkent for der kan det hende det beste selfie lyset er. Sengen er alltid reid opp fordi bilder av ulike antrekk skal knipses. 

Selfie bildene skal tas i det rettet lyset, med sminke for å fremheve det ene og det andre. Slik kan jeg ikke stå da kommer rynkene frem, står jeg i den vinkelen så kommer dobbelt haken frem, står jeg i den ander vinklene med lyset i feil retning så ser jeg bare rar ut. I en selfie så skal kinnbeina frem, øynene skal fremheves, de fine markeringene i ansiktet og den “naturlige gløden.” 

Nå et helt bilde av seg selv skal knipses så skal det passes på at man ikke ser for høy ut, ikke for lav, står jeg i den posisjonene så får jeg flat rumpe, står jeg i en annen posisjon så kommer valkene frem, står jeg i den tredje posisjonene så ser puppene små ut. 

Når det skal knipses bildet av mat, så må det alltid været perfekte detaljer rundt. Skal være ryddig, riktig dekorert både på talerkenen og rundt, skal ikke ha sølt saus på kanten når bildet skal knipses. 

Treningsbildene skal være perfekte, skal helst ta bildet rett etter trening for da er musklene mest markert, ta bildet når du er ute å løper og må bare stoppet ved det vannet for der var det fint å knipse en selfie av løpe ture, du kan ikke ta bildet etter trening for da kan det hende svetten syns på kroppen i en blank polert panne. Den skal helst tørkes og håret skal ristes oppe igjen i en fin heste hale før bildet kan knipses. 

 

Hallo, dere! Hva er greia liksom. 

For det første er alle naturlige og vi alle er like i bunn og grunn. Vi alle har våre måte å gjøre ting på. Nå mener jeg at ting tar veldig av og spesielt fordi det er sommer. Dette handler om det “perfekte jeg.” Hva er farlig med å la den kethup flekken ligge på benken på mens bildet blir tatt, hva er er farlig med å ta en morgen sefie med panda øyer og rufsete hår. Det ser litt rotet ut på kjøkkenet, rumpen ble litt flat på det bilde, svetten renner, puppene kom ikke tydelig nok frem. Hva så? 

Ingen er så stygge at de ikke kan ta naturlige bildet. Hvorfor skal alt skjermes så forbanna mye og hvorfor skal alt legges filter over?  Jeg bare spør, fordi jeg rett og slett er i mot det. 

Alle har det litt rotet, alle har støv rundt vasken på badet, klær som ligger å flyter, oppvasken som ikke tatt, sengen som ikke er reid opp, barne leker som flyter, unger som har griset på seg selv, sølt en flekk på seg selv, har rufsete hår, panda øyer fordi ikke sminken ble tatt kvelden før, valker, rynker, dobbelt hake, strekkmerker. Vi er ikke perfekte noen av oss. Det finnes ikke et et menneske der ute som er perfekt uansett hvor mye de legger skjul på det. 

 

Det finnes idag filter i hue rævva. Til og me på snapchat er det filter og det som å juge til seg selv at de er pene. Har du virkelig så dårlig selvtilitt at de må brukes, og så dårlig selvtilitt at alt på redigeres for å lure folk til å se opp til deg. Nettopp fordi du er “perfekt.” Vi lurer hverandre hele tiden. 

Det blir slik: “Å, slik vil jeg å ha det” eller “Å, det var fint.” 

Hele filter, legge skjul på ting, redigere bildet osv. Det er blir så falsk. La oss bare være oss selv og drite i hva andre mener. Vi er da gode som vi uten filter og trenger ikke prøve så hardt.

Be yourself without filter!


 

Dette viste dere ikke om meg

 

 • Har du førekort? 
  Ja, det har jeg

 

 • Hva jobber du med?
  Jeg jobber som helsefagarbeider med videreutdanning i demensomsorgen og alderspsykiatrien 

 

 • Hva er du redd for ?
  Jeg er redd for homle, veps, edderkopper, høyder, lyn og torden. Jeg er redd for å miste kontrollen

 

 • Hva gjør deg glad?
  Det som jeg gjør meg glad er å se andre har det bra og at de er glade. Jeg blir glad når jeg klarer å mestre nye ting ved meg selv og se andre gjøre det samme. Jeg blir glad hvis noen overasker meg uten at jeg vet noe om det. 

 

 • Hva misliker du?
  Jeg misliker mas. Jeg misliker utroskap, selv gode mennesker, spydige og frekke mennesker. Jeg misliker hvis ting ikke går min vei med en gang. Jeg misliker familie selskaper og min egen bursdag. Jeg misliker mine komplekser som handler små slappe pupper som står hver sin vei og havner på ryggen på når jeg legger meg. Misliker de gamle arrene jeg har etter selvskadingen som jeg har aldri kan få bort. Det er en påminnelse om min fortid hele veien (de kommer synlig frem nå som jeg er litt brun). Jeg misliker å vente. 

 

 • Hva er dine fremtidsplaner?
  Studere et år til, få barn på sikt, få meg en mann (Still singel). 

 

 • Mine forbilder?
  Mamma, Miley cyrus, Beste mor, Janne Formo,… Veit ikke jeg. Værtfall mamma. 

 

 • Mine uvaner?
  Lat og sur, kanskje? Neida, røyker, spiser for mye drit etter min mening (spiser mye sunt også). Biter negler (prøver å slutte), rote kopp og har konstant boma hore hus. 

 

 • Mine sterke side?
  Flink til å si “nei.” Flink praktisk, lærer fort, trener, empatisk og ikke så symptasik. Kommer an på situasjonen (nå prater jeg om mitt privat liv og ikke jobb sammenheng). Jeg er en hard person (tolk det som du vill). Jeg elsker å si min mening og stå for det. 

 

 

 

Tenker dere har savnet meg litt i blant

 

Jeg må flire av meg selv, virkelig. Fordi jeg har skrytet på meg et innlegg om dagen. Det har jeg desverre ikke klart å holde på grunn av hektiske dager. Jeg velger derfor å heller lage en lenger oppdatering et par dager i uken. Jeg håper så inderlig at jeg trofaste lesere, som sitter å venter på neste innlegg. Jeg har heller ikke vist hva jeg skal skrive. Føler at livet går i en reprise på disse innleggene. Jeg er et skikkelig A4 menneske, noe jeg faktisk ikke er. 

Nå sitter jeg å skriver kjapt før legge tid. Siden klokken ringer 06.00 i morgen fordi jeg skal på jobb. Skal i tillegg oppdatere dere på spørsmålene jeg har fått inn. Jeg blir så glad når dere stiller spørsmål, for da har jeg noe å svare på i neste innlegg. Jeg skal gå igjennom kommentarene mine fordi jeg det var noen teamer der jeg gjerne vill fortelle min mening om i fremtiden. Da må jeg ha litt bedre tid til å skrive et innlegg, så jeg ikke bare babbler i vei uten mål og mening. Jeg har alltid en mening og et mål med alt jeg gjør og sier. 

Siden Torsdag har jeg bare jobbet og vært med noen venner. Det tordnet og lynet skikkelig i foriegårs og det er jeg liv redd. Jeg liker verken buldringene, men det er lynet som er værst. Den blinkingen over hele himmelen. Denne gange så jeg de sikk sakkene. De er veldig kule og se på for det om jeg er redd, men jeg tryggere med noen andre. Jeg er aldri alene i slikt vær- I en alder av 27 år, så ringer jeg mamma midt på natta og spør om å komme. Da forteller hun at hun regna med at jeg kom (blir som et barn igjen). 

Veit dere hva? Nå er det bare 4 vakter igjen til FERIE! Jeg skal jobbe i morgen, fri mandag og tirsdag, jobbe onsdag til og med fredag. Da tar denne jenta tre uker uker ferie. Aner dere hvor deilig det skal bli eller. Fantastisk!  

Har dere noen ferie planer da? 

Noe dere ønsker jeg skal skrive ?

Enklere å være oppdatert

Nå dere. Nå har jeg endelig lastet ned appen på telefon. Dette gjør det enklere for meg å oppdatere dere igjen. Siden jeg er så mye på farten om dagen, så fant jeg ut at jeg måtte installere denne på telefonen. Det er jo helt genialt. Jeg kan blogge hvor jeg vill og når jeg vill.

Jeg kan sitte hos venner, familie, cafe, buss, bilen etc. Det tar ikke veldig lang tid å poste ett innlegg for dere i ny og ne. Den mer avanserte delen med ordentlige bilder og diverse får jeg gjøre når jeg har tid hjemme.

For meg er det utrolig viktig å kunne holde dere oppdatert. Jeg vil så klart fortsette å ha leserne jeg har, og ikke minst kjempe en kamp i toppen. Jeg gir meg ikke før jeg er på topp. Det har jeg aldri gjort.

Har det skjedd noe gøy siden sist?

Fokus på meg selv

Hei på dere søte lesere. 

Beklager dårlig oppdatering. Spesielt når dere er vant med 1-3 innlegg om dagen. Den siste uken har jeg rett og slett ikke orket. Jeg har ikke vist hva jeg skal skrive om, jeg har ikke tid eller energi i hverdagen min. Jeg har valgt å fokusere på på jobb, venner og familie. Ta litt vare på meg selv og ikke stresse med noe. Jeg har vært på jazzfestivalen, trent, badet, solet meg, jobbet og besøkt venner jeg ikke har sett på lenge. Ikke veldig spennende uke, men jeg trengte det. Jeg har vært kjempesløv på å ta bilder. Jeg har valgt å suse på i min egen lilleverden og ikke fokusere på norges bloggverden. 

Jeg vet jeg har satt i gang spørsmålsrunde, jeg fortsetter den litt til. Jeg har ikke rekki og sett igjennom kommentarene deres. Håper dere har hatt en fin uke og jeg kan ikke love 3 innlegg om dagen, men jeg kan love værtfall et til dere. 

Legger ved et lite bildedryss av deg jeg har fra denne uken. 

Helstrøm hadde ikke likt dette!

Når jeg lager mat, så gjør det veldig enkelt. Det er aldri noe fra bunnen laget her hjemme. Det tar for lang tid. Gidder da ikke stå på et kjøkken i 2-3 timer for å få meg en middag. Lapskaus kjøper jeg på boks, joikaboller, spaghettig ala capri, ferdig gilde kjøttkater, ferdig pose saus og jeg kjøper fjordland. Hvorfor skal jeg gjøre det vanskelig for meg selv. 

La meg ta dere igjennom min matlaging med pasta og kjøtteig


Karbonadedeig som er ting på svak varme i pannen og freser opp så det blir ferdig når den er delt opp. Fullkorn pasta i en kjele med en lite dash smør. 

Selvsagt ferdig tomat saus på glass. Like godt det. 

I tillegg ferdig salat på pose. Kjekke greier og smaker godt. 


Brødet er heller ikke nybakt, men fersk fra butikken. 

Enkelt og det blir middag.