Er multitiasking en bra eller dårlig greie?

Jeg multitasker hele tiden for å klare å gjennomføre alle tingene jeg skal i løp av en dag. Nå hørtes det ut som jeg ikke klarte å slappe av i det heletatt, men jeg klarer det altså. Jeg tipper og rein gjetting at så mange som 80% multitasker hele tiden. Vi snakker i telefonen og kjører bil. To fluer i en smekk om er det en viktig samtale eller da slipper du å ringe tilbake. Vi svarer på meldinger når vi går eller på vei ut av døren. Vi snakker i telefonen og er på kontoret samtidig. Vi pusser tenner og kler på oss samtidig. Vi setter på en vaskemaskin mens man ordner seg for å dra. Ufattelig mange driver med multitasking. Det som er mest skremmende er teksting og bilkjøring. Det er som er mest skremmende at vi kan glemme avtaler og hva som blir sagt fordi vi driver med noe annet samtidig.

 

Hva mener du? Er det en bra eller dårlig greie?

 

#Multitasking

Fuck friends er en ny trend

Jeg lurer veldig på hva som skjer med gutter og tror ærlig at jenter ikke er noe bedre. Jeg skjønner virkelig ikke poenget med at folk skal være fuck friend. Jeg ser godene for da får man godene med nærhet, trygghet, kosen og uten forpliktelser. Da får man kjærligheten, men til slutt vil det kanskje ende i en katastrofe med å vippe over kanten til at det kanskje kan bli noe mer. Vi klarer ikke holde følelsene helt unna, uansett hvor hardt vi  prøver.

Det er mange ulemper og fordeler med å være det. Ulempene som er som jeg skrev over at man tilslutt vil sitte med følelser og den andre partnere ikke vil noe mer. Det ender bare i en katastrofe med konflikter. Vanskeligere å slippe den partnere. Det blir vanskelig å finne en man kan sjekke opp og ta en date med fordi man føler at man forholder seg til personen og ikke kan gå videre. Blir redd for sure miner og kanskje ikke får han/hun som fast partner.

Fordelene med å ha en fuck friend er man får det man savner av og til. Nærhet, trygghet, kosen, en bryr seg og viser litt kjærlighet. Kjenne at man blir verdsatt bitte litt. Kan slappe av med en film, mat, kos, hygge, skravle og ha det gøy med partneren uten at det er noen forpliktelser.

Men seriøst: Dette må da ha blitt en ny trend. Det er ingen fortiden som ønsker noe mer en sex. Det er liksom veldig greit å sende en melding eller ringe og be personen kommer over for å slappe av litt og kose seg litt. Bli over natten eller reise samme kvelden. Jeg skjønner ikke helt greia med det. Det må være mye bedre å holde seg i strikken og jeg snakker av erfaring som dere vet, fordi jeg har vært uten for det stupet før og jeg lærte av det. Det fungerer bare en periode, og bing bang så er det et kaos med håp om noe mer. Noe som aldri kommer til å skje. I mine øyne så må det være mye bedre å finne en kjæreste som kan være der hele tiden. En som er trofast, lytter, gir kjærlighet, kan henge med i offentligheten, kan prate med alt om, dele fine minner og ha det bra med. Neida, nå skal vi bare ha en fuck friend for fun og slippe forpliktelsene.

 

Hva tenker du om å ha en fuck friend i stede for en ekte kjæreste?

Dette er bare noe jeg elsker å gjøre.

Reklame | Nelly H&M

Annonse: H&M og Nelly

Tenkt deg at du har hatt en dårlig nattesøvn og var så tung og trøtt i kroppen når klokken ringte. Du klarer å stå opp etter nok slumringer på telefonen og krabber deg ut av sengen. Du får omsider surret deg gjennom klesskapet, inn på badet for å fikse deg og omsider ut av døren. Du rekker ikke så mye mer, pga slumringen til siste stikk.

Idag hadde jeg en sånn dag, kroppen virket, men virket på en måte ikke. Hatt en fantastisk dag på jobb. Vurderte å trene idag, men etter gårsdagens bein økt er jeg støl på fremsiden av lårene så kunne ikke gjort det jeg hadde planer om idag. Jeg ser heller ikke poenget med å trene, når kroppen er ødelagt etter dårlig nattesøvn. Da vil ikke treningen bli opptimal. Den vil bare bli tung og et ork. Slik skal det ikke være fordi jeg skal smile glede meg til trening. Det gjør jeg hele tiden, men idag valgte å høre på kroppen min.

Hva finnes vell ikke bedre å gjøre, når man kommer hjem fra jobb. Jo, nemlig å ligge rett ut i sengen en 30 minutters tid og bare strekke på kroppen og slappe av. Trenger ikke sove eller lukke øynene. Må gjerne likke å surfe på facebook om det er det om å gjøre. Det hjelper så mye nå som ettermiddagen har kommet stormmende på plass. Resten av dagen byr bare på en rolig fredag. Meg, jobbe buksa, hette genser, ta av alt som strammer, serie/film, kanskje rydde litt eller lese litt, eller bare kulen helt på sofaen med teppe i fosterstilling. Perfekt fredag og bare koble litt av. Nå er det HELG!

(Genser fra H&M / Belte fra nelly )

 

Ha en strålende helg 🙂

XoXo

Kroppen min proppes med ekstra tilskudd og det er verdt det.

Reklame | Coop Mega Tights.no Proteinfabrikken.no Gymgrosissten.no

Jeg er så super fitt (not), men jeg er på god vei selv om jeg enda ikke klarer meg på diet kjøret. Jeg har failet mye og jeg har driti meg ut mye når det gjelder trening og kosthold. Nå har jeg endelig funnet noe som virker for meg, selv jeg fremdels er veldig glad i sjokolade. Jeg klarer endelig å beherske meg der også. Før jul lå jeg på en størrelse Medium og nå er jeg på en Small. Jeg er strålende fornøyd. Jeg spiser variert og sunt, men skeier også ut i blant. I tillegg til et variert og sunt kost har noen ekstra tilsettinger i kroppen i løp av dagen. Jeg vet mange er i mote det og skjønner overhode ikke hvorfor. Det er kun hjelpe midler til en bedre kropp, som man skal være stolt av og tørre og vise frem. Jeg vil heller veie 64 kilo og ha en sunn kropp enn å veie det samme og ha en usunn kropp.

 

Cratine er flott for deg som ønsker ekstra energi til musklene under trening. Jeg tar denne hver dag selv om jeg ikke trener fordi jeg om jeg dropper et par dager har jeg ikke samme utbytte på treningen som jeg ellers ville hatt. Kan bestilles her og virkelig å anbefale i hverdagen. Den er ikke den samme som på bildet, men er samme type creatine. Eller du får kjøpt det på coop mega.

 

Jeg er overhode ingen frokost menneske, men denne shaken er perfekt. Erstatter opp til to måltider om dagen, jeg tar den i ny og ned. Ikke hverdag. For har dager hvor jeg spiser vanlig frokost. Den gir det alle næringsstoffene du trenger i en 2-3 dl shake, bare se her og den finnes i sjokolade og vanilje. Begge er like god og best om du bruker melk til å shake den ut.

Denne bruker jeg for å bygge muskler og beholde masse. Tar en shake om dagen. Det er genialet er at du kan tilpasse mengden etter hvor mye trenger. Står på boksen, bare se her og den finnes i ulke smaker. Min favoritt er sjokolade.

 

Purpel burn er for late og tunge dager er hjemme. Den er effektiv, men den skal ikke tas for seint på dagen men kan være som ekstra energi boost til treningen. Denne må du ikke finne på å handle om du ikke tåler mye kaffe, fordi den inneholder mye koffein. Men er du nysgjerrig og ønsker å forbrenne fett kan du ser her. 

 

Avslutter min guide med en sånn dårlig kul og pump bildet av en liten kul. Sånn “Hei, se på meg.”

Kan du bli litt hyggeligere?

Jeg er en person som er opptatt av samfunns problematikk og det som skjer rundt meg. Jeg reflekterer over alt som skjer og hva som kommer til å skje. Det et ufattelig mange mennesker der ute som må rakke ned på andre for å få det bra med seg selv. Alle har forskjellige syn på og ingen er like. Det må vi akseptere. Jeg vil snakke for meg selv nå. Blandt min generasjon og min venne gjeng så blir jeg rakket ned på. Jeg blir hakket på og noen prøver å dra meg med i søla med de. Jeg har også den andre siden som prøver å løfte meg opp og pushe meg videre i livet. Det setter jeg mere pris på.

 

La meg ta mitt aktivitets nivå. For meg er det viktig ha en god helse. Jeg vil heller veie 64 kilo og ha en sunn kropp, enn å veie 67 kilo og ha en usunn kropp. Jeg vil så mye heller orke å gå til et topp punkt enn å slenge meg på sofaen og bli der. Jeg vil heller mester 25 kilo på knebøy i 3 sett en å ha svake bein. For en ting har jeg lært: “Visner beina, dør du.” Det sier vell sitt. Du det hjelper ikke å være sterk i overkropp når bena er svake. Det hjelper ikke å være sterk i armene når ryggen er svak. Vi bruker bena til så mye. Det er ikke ryggen som man løfter med det er beina. Jeg elsker å gå på ski, stå på ski, ut i naturen, gå turer, sykle. Eneste negative er at jeg ikke kan løpe og mye som hindrer meg i hverdagen fordi jeg har to føtter som er platt fot og som jeg må få sjekket.

Jeg elsker å klatre. Utforske nye ting og gjøre noe ting. Men for mange er det galt. Det et galt å ha det bra. Det er galt å legge ut en skryte snapp eller positiv snapp fordi da blir du hengt ut. Jeg får ofte kommentarer som:

“Blitt trenings narkoman?” (Jeg trenger bare 3-4 ganger per uke.)

“At du gidder å gå på ski. Så kjedelig.”

“Hater vinteren. Gjør ikke annet en å måke.” (Se på det som en trim).

“Jeg liker ikke sport.”

“Fortsetter du så kan du slette meg som venn.”

 

Den positive gruppen:

“Tommel opp.”

“Så flink du er.”

“Så deilig å komme seg ut.”

“Det så nydelig ut.”

 

Jeg kan fortsette å remse i vide og brede. Jeg blir dømt fordi jeg har det bra. Jeg blir dømt fordi jeg gjør noe bra for meg selv. Når jeg gjør noe bra for meg selv og er positiv så påvirker det andre rundt meg. Jeg får så lyst til å frese på videre. Bare pushe grensene. Selv om den negative og dømmende gruppen er der er jeg positiv i retur. Jeg bryr meg ikke om hva de sier. Om det hjelper for at dem skal ha dem bra med selv så… keep up the good work!

Jeg lever mitt liv og du lever ditt. Jeg er stolt av hva jeg får til og mestrer.

 

Må ut for å finne energien.

Fanatarisk etter middags tur i halvgrått/regnvær. Jeg er en person som sjelden ligger på sofaene en heldag. Må å bevege seg eller trene for å finne energien. Lå her en halv dag og kroppen ble mere kake av å bare døse på sofaen. Greier ikke å virke. Eneste jeg greide var å kladde innleveringen. Blir bare så tung i hode og slapp. Viktig å komme seg ut. Kan jeg ligge på sofaen med god samvittighet etter på.

 

En brøk del skjønmer ikke at utdanning er viktig

Jeg får ofte høre ordene:  “Hvorfor gidder du å studere, du har jo jobb.” “Det er dyrt å studere.” “Det er kjedelig. Hadde jeg ikke giddi å brukt fritiden min på.”

 

 

Vi lever i 2019. Med jobb markedet idag og mangel på utdanning, så er det utrolig vanskelig å få seg en jobb. Nå må jeg bare understreke med en gang at jeg ikke drar alle under en kam het fordi det det finnes veldig mange grunner til at mange ikke gjør det og ikke kan jobbe.

Jeg er en person som elsker å klatre på karriestigen. Jeg jobber per dags dato som helsefagarbeider. Har full ført fagskole utdanningen i demensomsorgen og alderpsylistrien. Studere nå fagskole utdanning nr to. Helsekoordinator. Det handler om å finne noe man brenner for å i det hele tatt klare å klatre og finne drømme jobben. Det er ikke så mange som skjønner det. Veldig mange dropper ut skolen, vet ikke hva de vil bli og stopper det. Veldig mange låser seg til de enkle jobbene fordi de ikke gidder. Men syter å klager over arbeidsplassen. Det finnes så ufattelig mye gøy å velge i der ute.

Men det handler også å se hva jobbe markedet kan gi det. Er ikke noe vits å studere flyver om det er lite sannsynlig å få jobb etter utdanning liksom. Undersøke og kanskje for handle da. Går an å kombinere turnus og annen jobb f.eks. Det finnes et hav av muligheter og hvordan din arbeidsrelajson kan bygges. Det er nemlig det som gjør det gøy å spennende og studere. Finne noe du liker, undersøke, tenke for og i mot. Tilslutt søke.  Du kan velge så mye innen nettskole også om det vanskelig å dra fysisk på skolen pga hverdagen.

Nå skal jeg bruke resten av søndagen på å kladde en innlevering. Må lese og notere samtidig. Finne riktig fagstoff til tema. Tenkte å skrive og det tro, livssyn i forhold til eldre. Den åndelige biten. Kjempe spennende og et tema jeg sjelden hører om selv om det er en del av et 24-timers menneske.

#LiVET-ER-EN-FEST

 

Ha en super søndag:)

Jeg deler min indre hemmligheter

Fobi er noe merkelig greier. Det finnes ikke en fobi men flere typer forskjellige. Vi alle har fobier,.men noen har det værre en andre. Det er annet ord for frykt.

1. Jeg taklet ikke edekopper. Jeg ringte mamma idag fordi jeg fant en levende edderkopp hjemme. Den var ikke her når hun kom. Da måtte jeg bare finne støvsugeren. Støvsugde alle kriker og kroker. Ristet tilogmed og gikk over hele sengen. Så den ikke hadde klatret opp der, enda hendelsen var på kjøkkenet. De er supre ekle. Jeg husker når jeg ser de og forsvinner fort.

 

2. Høyder. Er jeg virkelig ikke noe glad i. Skjelven i bena av å gå opp en gardintrapp.

 

3. Tunneler. Jeg kan godt sitte på i en tunnel, men ikke kjøre selv. Jeg får angst. Jeg svetter, hjertet dunker og det kjennes ikke ut som får puste. Føles ut som jeg skal snitte bilene/lastebiler i motgående og/eller veggen på høyre siden. Det er mørkt og ekelt, virker trangere en det er og lysa blender meg.

 

4. Mørkredd. Grusomste. Tror alltid det kommer noen etter meg. Må alltid ha lommelykt eller noen går med meg.

 

5. Insekter som biller, veps og homler. Jeg løper vekk.

 

6. Lyn og torden .  Liv redd. Gråter hver gang og må søkte ly hos mamma eller gode venner. Gir et stort ubehag når det setter i gang..

7. Heis. Jeg satt fast i en heis gang. Aldri rørt en heis etter på. Tar heller trappen. Prøvd et par ganger med noen. Må alltid stå inntil veggen og holde meg. Holder pusten og får helt panikk om dørene ikke åpner seg med en gang. Hjertet dunker uten på kroppen.

Er det mest forferdeligste tingene jeg vet om..Jeg aner ikke hvordan jeg skal bli kvitt det. Noen tips tas i mot..Må snart overleve frykten alene. Kan ikke være avhengig av noen bestandig i alle situasjoner. 

 

En siste gang

Er litt trist å tenke på at skituren, kanskje er over for min del. Har den siste tiden sliti skikkelig med vondt under fotbuen. Har sjekket det og begynt med såle, desverre uten effekt. I tillegg var føret skikkelig lubbent. Klister føret. Ordentlig drit å legge på men god gli da.

Sesongen begynner å nærme seg med stormskritt slutten. Det jeg tenker mest på er at jeg må få orden på fotbuen. Kan ikke slutte med det jeg liker aller mest og elsker å gjøre pga smerter der. Det må gjøres noe med.