5 TING DU MÅ HUSKE SELVE JULAFTEN

Jeg skal nå fortelle deg om noen punkter som må huskes på i julen, og særlig om det er barn i bilde. Det er kun 4 dager igjen av juleforberedelsene og du stresser sikkert rundt i butikkene for å gjøre ferdig siste julehandel, hjemme er det fult kjør av 7 slag som skal bakes, treet som skal pyntes, middagsbordet som dekkes og en gubbe som garantert begynner å bli sur fordi han blir maset på. Midt opp i det hele er det barn som venter i spenning frem til julaften (jeg har glemt følelsen).

  1. Ro deg helt ned og nyt før juletiden. Alt blir ferdig uansett i tide. Det blir mer kaos av stress. 
  2. Alt trenger ikke være perfekt, så lenge familien er samlet. Hygge er det viktigste. 
  3. ikke gå amok på polet før jul, skåna barna. Barn skal ikke oppleve mamma/pappa/tante/bestemor fulle eller drikke store mengde alkohol. En akevitt og øl er lov, men det stopper det. 
  4. Ikke kjeft på barna eller tving de til å spise opp julematen. De er fulle av sommerfugler i magen og ønsker å sitte vindu for å vente på nissen.
  5. Syng sanger, prat hyggelig, unngå krangling. 

 

HUSK Å MINNES ALLE DE SOM IKKE ER TIL STEDET, SOM VI SKULLE ØNSKET VAR TILSTEDE. 

Det handler ikke om penger. Det handler om glede!

Voi, voi og det butikkene renner ut med tilbud. Det masse mennesker som stresser de siste 13 dagene til jul. Vi har IKKE dårlig tid. Julen er bare stress om få den perfekte julen. Kan love dere at ingen har den perfekte julen. Men julen blir perfekt for DEG. Bloggere poster om jul, jul og atter jul. Butikken reklamerer for å at vi skal bruke mest mulig penger og gi størst mulig verdi i gave. Når det gjelder gaver så har det blitt at vi tenker om det vi har kjøpt om det er bra nok, er for lite eller for mye, sikker for lite og må kjøpe en ting til. Der må vi stoppe og tenke oss om. Den tingen som er kjøpt holder i massevis. Det gjelder om det er et pledd eller flaske vin fra polet.

Vi har for høye krav til julen. Vi har for høye krav til gavene fordi forventningene blir større og større for hvert år. Da er det ingen som godtar det som er lite og meningsfylt.

Jeg personlig er en vanlig jente i gaten, med en helt vanlig lommebok. Jeg har ikke råd til å kjøpe gaver til flere tusen kroner. De nære i familien får bli fornøyd med det de får og det har de alltid blitt. De forventer ingen dyre gaver, men gaver som er praktiske og gir mening. Eller en gave som betyr noe. Det må ikke være stort og flott. Det må ikke være iphone you name til mange flere tusen kroner.

Hva de menneskene som flommer i ønsker og ser i reklamene, tenker dette har ikke jeg råd til, men skulle gjerne hatt råd. Drømmer seg noen få sekunder fordi de kanskje ønsker seg det nye kari traa undertøyet som de ikke har råd til og aldri får råd til. Det er så mange som sitter med dårlig råd i julen. Dem tenker vi ikke på. Julen handler om penger for mange og status. Jeg skrev ordet status. Jo, finere og mer elegant det er, jo mer status blir det.

Det er dette som irriterer meg grønt. For julen handler ikke penger, verdi eller status. Julen handler å gi, skape glede og hygge. Familien samles, spiser god mat og skravler om alt mulig. Spente barn som venter på nissen mens barne tv på går i bakgrunn. Siste luka i adventskalenderen på barne tv.

Vi glemmer det viktigste fordi vi skaper så kaos rundt om kring.

Lag julen hyggelig og glem verdi og status.

Jeg gir deg en utfordring i julen: Stopp i hverdagen to minutter og se deg om. Se hvor mange som faktisk går å grubler og tenker. Hvor mange som tar opp lommeboken og teller penger, teller på fingrene hvor mye de har brukt. Observer hva folk sier. Det er mange som sier at denne var fin, men er for dyr.

Bruk fornuft i jule tiden og tenk heller GLEDE!