SÅ TYNN DU HAR BLITT, BLIR DET SAGT

Gjennom mitt liv, så har jeg fått ofte høre “så tynn du er,” så tynn du har blitt” eller “du burde legge på deg.”

Slike kommentarer er både godt å vondt og få. Egentlig mest vondt, fordi jeg er ikke så opptatt av hvor stor jeg er, men å holde meg i form er viktig. Jeg er en person som har et aktivt liv med aktiv jobb og trener ved siden av. Jeg sitter ikke så veldig mye på latsiden. Det er ikke sånn at jeg sitter å spiser lavkarbo for og holde vekten nede. Jeg er ha en kropp som tåler en sjokolade om dagen, brus og usunn mat uten at jeg legger så mye på meg. Om det er bra eller dårlig er det ingen fasit på.

Jeg kan ikke noe for at jeg er naturlig tynn og høy forbrenning. Jeg kan ikke noe for at jeg kan spise hva jeg vil og det uten at det har noen betydning for vekta.

Jeg syns man skal akseptere andre sine kropper slik dem er. Vi har alle flotte kropper om du er jente eller mann. Tynn eller tykk. Har henge hud eller six pack.

Trenigsklær

Kroppen min er ikke proppa full med giftstoffer fordi jeg syns der unødvendig. Jeg syns det er fint når man eldres og ser at man har levd. En rynke for latter, en rynke for sinne, en rynke for gråt. Strekk merker på grunn av fødsel eller klar å gå ned 30 kilo uten operasjon. Huden er resultat av hvordan vi har levd og hva vi har opplevd.

Jeg sitter ikke her å skal bestemme hva noen skal gjøre, for mange gjør det for velvære og selvbilde, men de som reklamerer for det er helt idioti. Selge et vrangbilde til følgerene sine.

Hva er finest av en naturlig kropp og uekte kropp? Hvordan ville vi sett ut om alle var like? Hadde kanskje ikke blitt så spennende.

Jeg syns vi kan gi mer komplimenter om hvor fin kroppen er i stedet for “så tynn du har blitt.” Vi kan heller si “så bra du ser ut eller nå ser du godt ut.”

 

 

 

 

BURDE VÆRT BEDRE LIKESTILLING OG IKKE DETTE TULLET

Reklame | Nrk.no

Vurderer trening

Hei, hvor det går i dette landet. Jeg kjenner jeg blir ikke overasket, men mer sjokkert over en ting. Jeg leste i nyhetene i går. Der stod det at det var en prest som vurderer å slutte dersom han blir tvunget til å jobbe med kvinnelige kolleger.

Jeg kjenner at dette provoserer meg, fordi det jobbes så hardt for likestilling. Det arbeids for at kvinner og menn skal kunne ta like yrker, og gjøre det samme tingene.

Se på disse utdragene:

«Den norske kyrkja «legitimerer kvinnediskriminering» ved å halde oppe strukturar som gjør det mogeleg å reservere seg mot å samarbeide med kvinnelege prestar.»

«Praksisen er uhaldbar moralsk og teologisk», skriv han, og etterlyser ei prinsipiell klargjering frå Den norske kyrkja.»

Nå er vi slutten av 2020 og enda så er denne type diskusjon oppe. Det er så irriterende og vi burde ha kommet lenger.

Det er så mange ting som har blitt endret på for å jevne ut likestillingen. Helsesøster heter ikke helsesøster lenger, men helsesykepleier. Helse og omsorg har blitt mer jevna ut, men føler fortsatt at det blir sett på som kvinne yrke. Alle kan bli alt og menn skal samarbeide med kvinner uansett yrke eller aktivitet. Se på sporten yrket. Cecilie Brækhus fikk frem et annet syn på det. Hun vil kvinne boksen til å se bra ut og fremstille at kvinner kan gjøre det og ikke bare menn.

Men så kommer det en prest, som skal nekte å jobbe med kvinner. Altså.

«Når det har eksistert kvinnelege prestar i 60 år, så er det nær 2000 år der det ikkje har vore kvinnelege prestar, seier han»

«Likestillingslova opnar for det vi kallar sakleg diskriminering i nokon tilfelle. Dette handlar ikkje om kvinnesyn, men det handlar om det vi kallar embetsteologi. Altså teologien om kven som kan vere prest utifrå dei kriteria som bibelen gir.»

Kanskje denne presten burde finne seg et annet yrket og likestillingens loven bør gjøre noen endringer?

Les nyheten

 

DET ER FREDAG- DAGENS AKTIVITET

Ekte skjønnhet
Morgen skjønnhet

Denne dagen har i grunn stormet i et sett. Jeg sto opp ca 09.30 og fikk på meg klær, tok en liten telefon fordi jeg var sjeleglad etter en e-post jeg hadde fått. Jeg sendte e-post til karrièreveileder i byen her og lurte litt på fag jeg trengte for å komme inn på sykepleie via realkompetanse. Enste jeg trengte var matematikk 2p og norsk hovedmål, sidemål og muntlig. Minimum karakter 3. Hovedmål har jeg for det har tatt før og har karakteren 3 der. Da mangler jeg bare matte, sidemål og muntlig. Nå må jeg sette meg noen mål og klare de innen rimelighetens grenser. Hadde vært deilig å være ferdig med alt og bestått alt nest jul, så jeg kan søke i 2022.

Jeg har vært en liten tur i byen med mamsen og innom hun en tur. Så har jeg rydde ute i hagen etter tre fellingen. Måtte rake og rette ut litt. Tror jeg må fylle på litt jord kanskje i de verste gropene. Se på det neste år på våren.

Lågen hjemme
Sol i øye

Nå skal jeg jeg bare få unna noe klesvask, spise og kose sofaen. Stille og rolig fredag. Er litt godt det også.

SKJEDD NOE NYTT I HAGEN SOM ER DRIT TØFT

Denne dagen her har gått i ett fra morgen. Var først på jobb, så dro jeg hjem og hadde planer om å slappe av. Da satte motorsaga i gang i hagen som var planlagt. Det skulle felles et tre idag. Som jeg har venta på i flere år.

Dette treet fikk hvile i fred idag. Stort på kanskje 10-20 meter. Grovt, stort dritt tre. Tar all næring i gresset mitt, skygger for sola og skaper ubekvem utsikt for meg og andre naboer. Så det var en gledes dag når mannskapet stilte opp med sine ressurser. Deilig å få den vekk. Den er jevnet med jorda og jeg har fått perfekt utsikt.
Så nå kan jeg fiske uten å sette meg i treet og lage meg en fin ute plass på sikt det treet stod.

Utsikten fra pappa

Så det ble det en liten middag hos pappa og slappe av på sofaen der litt.

Dobbelt haka er på plass. haha

Nå venter jeg egentlig bare på å legge meg. Vært så mye folk og styr idag. Nå er det snart senga. Håper du har hatt en fin fin dag.

VI MÅ SLUTTE Å VÆRE MENNESKE HATER

MIN MOTE
Sommer outfit

Det er så mye som skjer i verden nå og det er helt forferdelig. Bare se på statene. Dette fikk meg til å tenke at norske er ikke bedre, men bare at det aldri blir snakket høyt om. Vi er tøffe bak skjermen men å stå frem muntlig er vanskelig.

Jeg bare skjønner ikke hvorfor veldig mange skal hate eller mislike mørkhuda mennesker. Eneste forskjellen er kultur, religion og hudfarge.

Tenk om alle skulle mislike oss fordi vi er hvite ? Det går ikke.

Det har en tendens til å bli tenkt at hver gang det skjer noe kriminelt så er det en så kalt “utlending.” Det er ikke alltid. Husker du 22 juli? Han var norsk og ikke utlending.

Jeg kan skjønne at mye handler om språk og “ta seg til rette.” Vet vi egentlig bakgrunnen demmes? Mange har vært flykninger på grunn av krig. Det har ikke vært krig i Norge siden 2.verdenskrig. Vi kan ikke forestille oss hvordan mange av det flerkulturelle samfunnet har det.

Det er ikke det at jeg sier at vi skal like alle, men ikke bruke orde hatet og dømme fordi de har lave språk kunnskaper.

Jeg håper en dag om en av mine kan få vokse opp uten at dette er et tema og at annen hudfarge er greit og vakkert.

MITT TRENINGSPROGRAM DELER JEG MED DEG

Gomle, gomle ny stekte rundstykker med nøkkel ost, snø frisk og kalkun krydderskinke. Kjempe deilig. Jeg har vært på butikken og rukket og trent.

SKjønnhet
Morgen sveis og pådratt rynke smil

Idag ble det en kjempe deilig trenings økt og jeg presset meg selv uten for komfort sonen på en øvelse. Jeg har et fokus når jeg er trener og det er at jeg egentlig må trene rett på grunn av ryggen, så ikke alle øvelser jeg kan ta for da glepper korsryggen fordi den er skeiv.

Jeg kjørte bein, rumpe og litt mage. Godt å kjenne det skjelver og musklene bygger syre. Det er da det begynner å gjøre vondt. Alt før det skjer er bare easy. Dagens motivasjon til deg er følgende.

Abductor som tar innside lår: 25 x5, 30 x15 og 30×14

Adductor som tar setet og utvendig lår: 25 x 15, 30 x 15 og 35 x 15

Leg extension et bein av gangen: 10 x 10, 15 x 8 og 15 x 7
( her testet jeg meg selv, fordi jeg aldri hadde brukt et bein før. Syns det gikk fint jeg)

Glude bridge: 12,5 kg- 15 x 3.

Utfall bak: 6 kg i hver hånd. 10 x 3.

Rumpe hev: 10 x 3

2 Mage øvelser du liker best 10 x 3.

Viste du at notater på telefonen er kjekt for å skrive ned underveis og hva du lå på siste økt. Er du usikker så kan man bare slå opp notater og fortsette. Jeg bruker notater til alt. Jeg skriver så mye rart på de.

Trenings glede
Tommel opp for dagens økt

Nå skal jeg skrive litt, sende noen mail og hjelpe mamma å flytte noen materialer for det er tre i hagen som skal felles i morgen en gang.

 

8 GRUNNER TIL Å TRENE

Nå er det lenge siden jeg har laget liste. Jeg har sikkert nevnt det før, men nevner det igjen.

Det som er viktig for meg når jeg trener er ikke for å se bra ut, men for å holde meg i form og ikke bli sliten av 1 meter ellee sliten av en bærepose.

På tide og trene med pølsa jeg strevde for å lage

Mine grunner til å trene og holde deg i form som du helt sikkert kan ta nytte av.

1. Trene gir positive endtofiner i kroppen. Skaper en god lykke. Nesten bedre en nytelse.

2. Blir mer positiv og ikke et negativt menneske. Trening stabiliserer det psykiske.

3. Forebygger skader. Som er kjempe viktig

4. Kan bygge opp gamle skader og srabilisere dem.

5. Du får en økt mobilitet.

6. Du orker mere i hverdagen.

7. Du blir sterkere.

8. Bedre kondisjon og urholdenhet.

LIVET ER IKKE FOR AMATØRER

Sitter å jobber hjemme idag. Kontor tid, men blir så fort distrahert idag. Jeg gjør alt mulig annet å gjøre det jeg egentlig skal. Jeg sitter faktisk å perler, ser på bloggerne, driver med to samarbeid på en gang som skal publiseres her, jeg driver med å kanskje vurdere å få meg noe annet tøy. Ser ut som jeg gjorde på morgen idag og klokke er 13.30.

ADIDDAS
En nøytral person

Når det skjer så mye på en gang med bloggen, på fritiden, med jobben om dagen så kjenner jeg på den slitne følelsen og at ting på roes ned. Det betyr at jeg må ta noen hjemme dager og nyte fridagen. Det gir konsekvenser at jeg ikke orker å trene. Jeg tror nemlig selv noen ganger at jeg er robot. I tillegg vurderer jeg å ta opp igjen studierer og leve ut sykepleie drømmen.

BLOGGERNE
Sofie Elise klarte å snike seg inn i et klipp av årets sesong
HJEMMEKONTOR
Mitt kontor

Så alltid noe som skjer og jeg er ikke den eneste. Jeg gidder denne sesongen av bloggerne. Så mye personlig og fint, men samtidig mye dumt og bare “hallo, dette burde du vite.”

Jeg rakk en gå tur i går kveld, det så innmari deilig. Frisk og kald luft gjennom luftveiene, naturen, lydene, og alt som hører med. Deilig å slappe av. I skogen er man seg selv og ingen ser deg.

KONGSBERG
Kongsberg

 

 

KILLING SOFTLY

God ettermiddag. Denne kroppen har sovet 12 timer i natt. La meg klokken 22.00 i går for var så sliten og sov til ca 10.00 idag. Kjempe deilig. Har vært skikkelig sliten så trengte det nok. Ligner ikke meg. Klarer på en 6-7 timer om natta, og det er normal søvn her til vanlig.

Lunsj hos mamma
Håret på snei med to knekke brød hos mamma til lunsj

Jeg har satt på en klesvask, vært hos mamma, vært på butikken og et møte. Har ikke orker å trene idag og det kommer heller ikke skje. Kjenner kroppen trenger restitusjon og det er viktig for kroppen å hente seg igjen eller så har virkelig ikke treningen noen funksjon.

Jeg skal jobbe litt hjemme nå i sofaen, se på serie og bare kule. Skal bli deilig. En skikkelig søndag på en deilig mandag. Til deg som ikke liker mandag. Lær deg å lik de, lær deg å elske de. Lover at uken blir en drøm å ha før fri helgen eller arbeids helgen din.

Jeg forresten  si tusen takk for å lese, her kommer ukens mest leste innlegg fra forrige uke.

MEST LESTE INNLEGG
Tusen takk. Siste 7 dager av mest leste innlegg

Nå skal edderkoppene og alle andre insekter i det huset her drepes. For nå har jeg hamstra raid. Så det burde holde en stund. Raid har kjempe god effekt og hvis man sprayer den sånn type en gang i uken så demper insektene eller dør på veien inn der de ønsker. GENIALT

RAID
Nå skal det drepes
Instagram
Legger ut mye gøy her også