FÅTT BETENNELSE I BEINA- EN LITEN OPPDATERING

min mote
Outfit

Nå meg jeg tenke. Tenke over hva jeg har gjort før jeg rabler ned noe som ikke stemmer. Noen ganger så lurer jeg på om jeg har gullfisk hukommelse eller om dagene ikke har vært spennende nok til å gidde og huske.

Hva gjorde jeg i går? Hva gjorde jeg den forrige dagen? Når skrev jeg sist innlegg (kan for så vidt bare sjekke) ? Når løpte jeg sist? Når var jeg på butikken sist?

Jeg trur ikke jeg er den eneste (håper ikke). Innsett at jeg må bli flinkere til å skrive ting ned. Bruke min almanakk for det den er verdt. Hadde vært et håp og bli så strukturert, siden jeg er så strukturert ellers (prøver).

Jeg kan fortelle av enten mandag eller tirsdag var jeg i byen med mamma en tur. Fikk kjøpt meg noen sokker fordi jeg sliter dem ut. Er forbruksvarer i det huset her. Enten fordi jeg sliter dem ut eller fordi den andre halv delen aldri dukker opp. Ganske slitsomt, som at vaskemaskinen spiser dem opp eller et sted forsvinner de på veien. Så fikk jeg endelig i en alder av 29 år kjøpt meg nal til vinduet, jeg får vaska de. Jeg har vaska de før altså, men lånt mamma sin. Veldig kjekt, men fant ut at det var tide og investere i sin egen. “Nesten voksen.”

kanelbolle
Drit god kanel bolle fra ekspressohouse på sentrert
min mote
Outfit. Skinnbukse og teddy jakke

Jeg har den siste tiden hatt så vondt i bena, under føttene. Brennende, sviende, stikkende smerte under foten. Drar seg forover, baklengs oppover hæle, siden veis og hvor det ikke er vondt. Jeg har prøvd teip for å forebygge og gi støtte. Jeg har prøvd å bytte sko på jobb og trening. Det har fungert en periode også ble det være igjen. Jeg har liksom aldri gått til legen før jeg har måtte. Tanken på sykemelding og ikke være skade fri er deprimerende. Så jeg har endelig innsett at ingen takker meg senere fordi jeg stiller opp på jobb med smerter og kroppen tanker i allefall ikke. Så måtte trekke i den tråden og krype til korset. Da ble det ei litta 50% for å ikke gå så mye på jobb en 3 ukers tid. I tillegg ble den en liten voltaren kur i 5 dager (magen er så glad i disse). Jeg aner ikke hvorfor det har oppstått eller hva det kommer av.

God bedring til meg

Bare tanken på å få ikke få trent ordentlig, jobbet eller løpt. Jobbet. Gjort det jeg liker best, så får jeg bare smøre meg med tålmodighet og satse på at bena blir bra.

Grålig mote

I dag fikk jeg levert sykemelding og hatt en god samtale med sjefa. Prøve meg litt på seinvakter siden dem er det mindre gange. Fått bestilt fysioterapeut etter legens anbefaling. Gudene vet hva de kan gjøre, men de finner vell ut av noe.
I morgen er det jobb, i kveld er det slappe og la bena få god hvile. Søndag tenkte jeg å bake litt til tirsdag. I år skal jeg feire bitte litt, sjøl om jeg ikke liker min bursdag og liker ikke å feire. Jeg blir trossalt 30 i år så får gjøre litt ut av det. Hvis alle vil ha en bit av kaken så jeg lage bolker, fordi det er ikke smitte i kongsberg så kan det snu raskt og da ønsker jeg ikke ha får mange innom her i løp av dagen. Må begrense litt selv de har slept opp litt.

JEG KOM HJEM TIL NOE FINT OG SOM DU GARANTERT LIKER

Reklame | posterstore.no

Som du sikkert veit så er jeg en person som elsker å fornye litt hjemme. Jeg er alltid ute etter en god og lun følelse hjemme. Syns det er så fint når jeg kan slappe av og vite at jeg har det fint hjemme. Trenger ikke alltid være så komplisert å fornye litt. Trenger ikke alltid bytte vegg maling, møbler eller noen form for tunge ting.
Det går an å bytte ut små ting som putetrekk, gardiner, lys, figurer eller duker. Det kun fantasien som setter sine grenser på hvor vulgær man tør å være hjemme. Få inn litt farger i de mørke eller lyse tone hjemme. Jeg er veldig enkel hjemme fordi jeg liker det enkelt og ikke massivt. Når det gjelder vegger så er det veldig koselig med fine bilder på veggene og noe som er behagelig. Ikke noe som skriker deg i trynet.

Jeg har i samarbeid med poster store fått æren av å gi deg en rabatt kode på 35% ved bruken av koden lisamarieborgman35 ( gjelder ikke selection plakater og rammer). De har så sinnsykt mye fint og det er heller ikke dyrt. Jeg er alltid fornøyd med varene de leverer.

Denne gangen så har jeg gjort det enkelt med et par nye posters og satt fokuset på nye rammer i spisestuen. Det er så fint å kunne bytte ut bare små ting når jeg er fornøyd med resten

Før

bildevegg

Etter

plakat, poster store
Bare elsker denne plakaten i serien dyr

Før

Poster store

Etter

posterstore, bildevegg
Digger den sorte kroppen og munnen i kategorien illustrasjoner & abstrakt / Fashion

Før

Poster store

 

Etter med rammer i brunt som passer perfekt inni det interiøret jeg allerede har. Så fornøyd at det skaper en bedre helhet.

Bilde vegg, poster store
Rammer

Jeg velger alltid poster store  for de har både rammer og plakater med skandinavisk design som er super fine. Det er rimelig og flott design for en hver smak. På posterstore.no er det mye fin inspirasjon for å finne en perfekt bildevegg etter sin smak, ulike temaer, svart/hvit bilder, kart, byer, dyr, vintage og HVER tirsdag kommer det noe nytt og spennende inn. Ikke minst er dem trykket på en bærekraftig måte som betyr at plakatene er produsert av papir som gir høy kvalitet.

Da håper du får en strålende dag videre, for jeg koser meg her i heimen og er så fornøyd!

TANNLEGEN BRUDE VÆRT BILLIGERE OG HELGEN SOM GIKK

Dagens outfit

Så var helga over og det et jaggu ny uke. Det er faktisk mandag! Jeg elsker mandag like mye som fredag.  Mandag er nemlig en perfekt start på uken til å starte med noe nytt eller fortsette det som var bra fra forige uke.

Helgen har ikke gått til så mye spennende eller jo på en måte. Jeg har hatt en samarbeid som kommer ut i morgen, jeg har trent, jeg har pusset opp, spist godt mat og sett mye via play. En gammel serie jeg kan anbefale er hart of dixi. Fantastisk serie. Litt jentete og veldig fint historie. 4 sesonger.

Jeppes pizza
Beste lokal pizza som finnes

 

Mandager har jeg sluttet og trene eller må trene hjemme har jeg funnet ut av. Korona restriksjoner og mange vil trene mandag. Var en mandag jeg stod 20 min i kø for å komme inn på sense. De har bare maks 35 stk og det fyller seg fort opp. Spesielt når “kosen” fra helgen skal trenes vekk.

Helt vanlig start på uken. Brette klær

Tror jeg fant ut at jeg ikke hadde vært hos tannlegen  på 2 år. Det handler om at det er Satans dyrt, korona og tannlegeskrekk. Burde vært billigere og fikse tenna sine her i Norge. Det skal liksom være et “rikt” land. Er det rart tenna våres råtner når det bare er gratis som barn. Er så irritert på det systemet der. For man kan reise til andre land og fikse tenna sine for små kroner i forhold til Norge. Jeg har nå funnet en billigere tannlege så får jeg se. Er jo fort bortimot 1000 kr bare for å gape i 5 minutter.

Dagens irritasjon. Det tror jeg irriterer mange.

EN INTERVALLØKT SOM LAR DEG SVETTE

Hei og hopp din søte kropp (uansett størrelse). Arbeidshelgen var over i går, så jeg i går dro jeg og trente en liten styrke økt på overkroppen. Fokuset var mest skuldre og rygg, triceps og biceps. Det er begrensa var jeg rekker fordi jeg har bestemt meg for å holde meg innen for gratis timen på parkering. Det blir fort dyrt medlemskap om jeg skal betale etter en time siden jeg trener så billig som jeg gjør.

Ting tar tid nå på vinteren for alle ekstra klærne som er på og  må skifte før jeg drar. Da går minutteten fort og da må jeg trene raskt og effektivt. Derfor er super sett genialt og kjører tabata. Ligger masse kul musikk på Spotify om du søker “tabata.”

I dag dro jeg på intervall økt. Kjempe digg. Trodde jeg hadde tatt på meg sports bh i dag, men det hadde jeg ikke. Hadde vist tatt på meg en spileløs bh så ikke så komfortabelt å løpe i, men det gikk. Så ikke det før jeg kom på trening for jeg skifta bare bukse og tok med meg tøy på trening for å skifte der. Så tenkte ikke over det. Kan tru de puppene mine hoppa og spratt. Jeg driter nå i det. Pupper er pupper.

Først hadde jeg 10 minutter oppvarming i 6,5 km/t med 3% stigning. Etter på dro jeg på med 3 % stigning hele veien med 8 km/t, og det går som følgene.

1 minutt og 15 sekunder hvile 8 runder. 1,5  min moderat gåing som “hvile.2.
30 sekunder og 10 sekunder hvile. 8 runder.

Fikk jeg en god økt på mølla. Det blir i alle fall en ren ben økt og en løpe økt til denne uka. Jeg må bare bestemme for meg for antall kilometer jeg skal løp og stigning.

Fikk brøyta halve gårdsplassen fordi hun oppe hadde faktisk tatt resten i dag. Så var jeg snill og hentet hunden til pappa så han stod ute i bånd også målte jeg for han også før han kom hjem. Litt fordi jeg også ville holde bena litt i gang etter trening for å ikke stivne og bli støl i morgen.

Hvordan liker du å trene? Noen favoritter?

Vi hyller  fedme, og det sunne kroppsidealet er på tur i revers- INGEN SIER NOE.

Det har den siste tiden vært fokus på at vær som du er og du er “bra nok.”

Jeg ønsker av hele mitt hjertet at folk skal ha et sunt forhold til kroppen, det er ikke det som er greia og poenget her.

Poenget er at vi skal ikke sitter her å akseptere at det fint å fremme fedme og stor overvekt. Det er ikke bra eller sunt for noen. Vi må starte å fremme og skape sunne idealer. Ikke minst for de som unge mennesker og skal ut på sin største livsreise. Det er ikke så kult å være 15 år, veie 100 kg og skal nå gaustatoppen. Det er tungt og ubehagelig.
Jeg skjønner det er vanskelig å gå ned i vekt om det er kronisk overvekt, sykdom eller medisiner som stopper prosessen. Det er ikke gult å måtte unngå den flotte turen til gaustatoppen fordi du har påbegynt hjertesykdommer eller andre store skadelig helse relaterte sykdommer.

Debatten med at “du er bra nok som du er” må stoppe. Vi kan ikke sitte her å akseptere at Ola Normann sitter å gomler kake uten å få seg litt mosjon og endring i livstilen sin.

Vi har influcensere som dominerer skjermen med flat mage uten en form for valg, uten i rynke i trynet fordi at det er proppet med botox, sprett rumpe med inndytta silikon. Det er ikke virkeligheten. Det hjelper ikke se “bra ut” om du ikke klarer å bære 5 bæreposer med matvarer opp 5 trappe trinn og tungpusten som en kols pasient.

Går vi litt dypere i denne pandemien så var det greit for Bent Høye og Erna Solberg å stenge treningssenteret, men barer og polet skulle holde åpent. Hvor er logikken og de sunne levekårene som er helsefremmende i bilde her? For å droppe treningen var ikke krise, men at han stakkars alkoholikeren ikke fikk spriten sin var farlig! Tragedie.

Etter en liten hard, nei ikke har, men fin moral preken så kommer jeg med noen nydelig tips som er med å fremme en bedre helse.

  1. Start med å planlegg handleturen. Ta med grønnsaker, sunt kjøtt.
  2. Spis kun godteri i helgene, du trenger ikke spise alt selv om du kjøper en pose potetgull og stor plate sjokolade. Går an å spare til neste helg.
  3. unngå sukkerholdig drikker. Kjøp sukker fri!
  4. Gå en tur hverdag og prøv deg på noen enkle treningsøvelser hjemme om du syns treningssentert er ukomfortabelt.
  5. Dra med deg venn/venninne på turen eller økta. Det gir ekstra motivasjon og glede. Letter når man er to!
  6. Tenkt på at når du er i fysisk aktivitet, så er du sprekere en alle andre som velger sofaen.
  7. Progresjon er gøy og man bli lykkeligere.
  8. Du får mer energi, bedre konsentrasjon og bedre psykisk helse.

 

 

 

MIN MENING RUNDT KORONA VAKSINERING + GÅRSDAGEN

 

Winter wonder land

Nå er det jaggu meg helg! Jeg er like glad i fri helg som arbeidshelg og ikke nok med så sjekket jeg kalenderen min og det viser seg at jeg har en skikkelig lang helg. Skal ikke på jobb før onsdag. Nå skal jeg virkelig få tatt meg i nakkeskinnet og skrevet den moderne teksten. Måtte spørre læreren om det for jeg var helt på tur. Trudde jeg skulle analaysere også lage en konklusjon om nå tid. Det viste seg at jeg skal skrive teksten som jeg vil. La fantasien strømme på. En ting er sikkert at hadde jeg ikke kjøpt faget og fått på eksamen at jeg skal skrive en moderne tekst. Hadde stryki tvert på nytt og det ønsker jeg ikke.

I starta jeg dagen med å fjerne snø. Hadde jo trossalt kommet en del. Dro jeg videre på jobb (som om det skulle være unormalt), men sjefene diska opp med is til lunsj. Det var digg og en herlig fredag. Jeg må ærlig innrømme at jeg er ganske metta av munnbind og visir på jobb. Er en drøm å komme ut. Tror ikke noen setter mer pris på frisk luft en helsearbeidere om dagen. Det virker som dette viruset roer seg ned nå som vaksinen blir skyvet ut i hyppig bulker. Skal du ta vaksinene? Syns du det tar for lang tid?
Jeg syns det tar kjempe lang tid og begynner å bli utålmodig som veldig mange. Vi har jo holdt på et år og når først vaksinene kommer så tar det votter og vinter i hver eneste kommune. Burde vært mer effektivt ut i til byene.

Nå har regjeringen bestemt for en liten stund siden at det er opp til hver enkelt kommune og bestemme restriksjonene. I tillegg vil kommuneoverlegen oppheve påbudt med munnbind. Har de glemt at det kommer en vinterferie her og at det fortsatt er veldig mange i risikogruppen som er vaksinert. Selv om man blir vaksinert så betyr det ikke man ikke smitter andre. Kan fortsatt være smitte bærer. Men til slutt må vi bare stole på regjeringen og kommune overlege, eller må vi det?

Dro å trente bein økt etter jobb i går pluss løpe intervaller på 1,5 % stigning. hastighet 9. Kjørte 30 sekunder og 10 sekunder. Hyppig intervaller på 16 runder. Det er så gøy.
Ben økt: Knebøy med kettelbell forann. Bulgarisk utfall med manualer. Hip trush med vekt. Alle disse øvelsene med ble kjørt med 10 x 3. Tok jeg litt maskiner etterpå (ikke husker navnene på).

Jeg varmer alltid opp dynamisk. Det er så deilig å ta tøye øvelser med noen få repetisjoner for å bli god og varm i musklene.

Så toppa jeg det hele med brøyting av snøras og brøyte kant før jeg kom meg inn. Jeg avslutta dagen med 14 400 skritt og var god sliten i kroppen. Endelig fikk jeg tømt kroppen ordentlig. Det er litt godt innimellom det også.
Husk måking en trim det også.

Dagen idag vet jeg ikke helt hva bringer, må i allefall få unna noe jobb. Har jeg lyst til å kjøpe maling til gangen en fin grønn tone som passer til den brune trappa. Så snakka mamma om noe pizza her i kveld. Blir en rolig lørdag, men det er deilig det også.

 

MITT TRENINGSMÅL OG DERFOR TRENGER JEG

Sterk kvinne

Veldig mange av oss bruker store deler av fritiden på treningssenter og jeg er en av dem. Mange bruker alt fra 30 minutter til 3-4 timer av dagen sin der. Det jeg syns er så fint med det er at jeg ser alle mulig mennesker på en positiv måte som prøver, alt fra unge sprek mennesker til eldre pensjonister som driver i sett eget tempo for holde mobiliteten i gang for å hente helsegevinster.

Husker en gang satt jeg i front foran speilet og skulle ta skrå benk. Da kommer det en pensjonist bort å sier “Jeg gjør det bare for gøy.” Så herlig menneske. Han gjorde de ikke fordi han måtte, men fordi det var gøy. Det tenker jeg er noe å huske. For det var en positiv setning fordi det er veldig mange som trener fordi dem må av ulike årsaker, men det går an å snu den tanke gangen til at det gøy.

Jeg personlig trener fordi jeg henter helsegevinster, på grunn av ryggen min som har skeiv ryggrad slik jeg stabiliserer muskulaturen og senene rundt der, i tillegg syns jeg det er gøy. Det er gøy å teste kroppen, gøy å prøve å noe nytt etter hvert, det er gøy å utfordre seg selv og ikke minst havne uten for komfortsonen for å komme videre.

Trenings stang
Perfekt å bruke til biceps crul, skuldre, nakke

Ingen er like og det er bra. Vi alle har ulike mål og meninger. Det er det som er veldig fint. Tenk hvis alle skulle vært like da? Da hadde alle sittet med rumpa på rema 1000 og smilt til alle som hadde fri hele dagen eller Norge hadde kanskje ikke vært så fint som det er i dag. Det er godt vi ikke veit noe om det.

I går hadde jeg en økt på rygg, skuldre, nakke, triceps, biceps og bryst. Det var så godt. Sto foran speilet å følte meg fin. Litt i bakgrunn og litt i front. Kroppen gir progresjon med jevne mellomrom. Jeg har drevet den siste måneden med styrke x 4 i uka, en intervalløkt og en utholdenhets økt. Jeg må redusere litt fordi jeg forbrenner for mye i forhold til hva jeg får i meg. Så må gå ned på cardio trening. Jeg syns cardio er kjempe gøy. Det er gøy å løp og teste seg selv der. Jeg har et langt siktig mål og det er en gang å kunne klare 5 km på litte granne stigning. Innen sommeren er målet.

Inne kos

Nå koser jeg meg inne i herlige snøvær med kaffe, fyr i ovnen, skal gjøre en liten innlevering for hvor jeg skal modernisere Karens jul av Amalie Skram. Hvem ville Karen vært om historien hadde blitt skrevet i dag? Så skal jeg på jobb etter hvert. Tiden går så alt for fort på formiddagen. Så får bare lukke dette dyret av en data og reagere. Jeg jobber forresten med noe kult som blir postet til uken en gang.

FØLER OFTE DET VANSKELIG MED EN BALANSE GANG- ER JEG ALENE?

Livet handler om å finne en balanse gang og den er ikke lett. Vi leter etter den “perfekte” balanse gangen gjennom livet for å klare og mestre alt vi driver med fullt ut. Noen ganger føler meg seg bare ikke god nok fordi man ikke strekker til alt.

Jeg har det ofte sånn. Det siste halve åre har det gått i ett selv om det har vært nattstenginger og fullt smitte kaos rundt ørene. Kroppen og hode har vært slitent, men allikevel pusher jeg på litt til.

“Jeg klarer litt til.”

” Kom igjen, du orker å trene i dag.”

“Du klarer å lese en time eller flere norsk i dag”

” Du klarer den ekstra vakta.”

“Du må trene, snakk om en time av dagen.”

 

Noen dager er mer ork en andre, de setningene over er det som snakker til meg i hode for å klare det. Det er sånne tanker som gjør at jeg klarer å fokusere og mestre. Så kommer det negative om jeg ikke har tid og energi til å besøke mamma, venner, ringe mamma, venner, mormor, dra på besøk til mormor etc.

“Tar det i morgen”

“Tar det til uka.”

” sender en melding, koster så lite energi.”

“Orker ikke ut mer i dag.”

“Gidder ikke ut mer i dag.”

“Nå er det for seint.”

“Nå jobber jeg.”

Altså det noen setninger som bare er der, som aldri forsvinner. Hvor er prioriteringene mine og overskuddet til dette? Det gjennom en hele uke dag/kveld jobb og helg jobbing 3 hver. Det er studier som krever sitt for eksamen er i mai, skal holde treningen ved like for å ha helsegevinster til alt og jeg skal strekke til alle rundt meg i løp en tidsepoke.

Noen ganger føler jeg meg så dårlig fordi jeg ikke har snakket med et familie medlem på 1-2 uker, venner på flere uke, kanskje måneder. Husarbeidet da som topper det hele.

Jeg er bare et menneske, men tidsklemma er det. Balanse er ikke der innimellom og noen ganger er den der og fungerer helt utmerket. Andre ganger så ligger den langt nede i drøbakksund og må dras opp langt opp igjen.

SLIK FEIRET JEG MORSDAG- EN TØFF DAG

trening
Litta trenings økt

Den helgen håper jeg har vært fantastisk med både palmesøndag, morsdag og valentine. Trur om jeg ikke husker feil, så var alt dette på samme dag sist i 2010. Det er en stund siden. Jeg var jo såpass “liten” da at jeg husker ikke det.
Jeg vet jeg sikkert burde sagt dette i går, men velger å ta i det i stedet (dagen var tøff nok ).
I år så var morsdagen tøffere en i fjor, dere som har fulgt meg lenge vet hvorfor Jeg hadde håpet jeg hadde får det lenger på avstand, men i fjor var det såpass ferskt at jeg rakk ikke tenke tanken. Jeg fikk gratulasjoner og sånn, men som sagt så var det tøffere i år. Fordi det er som jeg har sagt før, det er ingen selv følge å få friske barn. Det blir nok min tur en dag også med friske eller friskere gener. Jeg ønsker jo kanskje å bli mamma igjen, men da må jeg ha en partner som jeg kan stole på og støtter meg gjennom det. Orker ikke samme dansen igjen. Jeg er så glad mamma var med meg gjennom hele prosessen og det ble en verdig avslutning.
Denne dagen vil alltid bli en påminnelse på godt og vondt og jeg er ikke den enste. Noen ganger føler jeg livet er urettferdig, men samtidig kanskje det en mening med det. Jeg vet ikke. Jeg tenker ofte på dem mødrene og fedrene som sitter med den samme klumpen som meg i magen og har det like lett. Det er jo ikke noe godt støtte apparat etter på, det er bare å føde og ut fra sykehuset så får du en oppfølingstime uker etter på og der slutter det.

Det er ingen som tenker på at det skje ting med psykisk og den store påkjenning det er. Det burde kanskje vært en kontakt person som fulgte det opp en gang i uken, hver 14 dag eller en gang i måneden i en 6 måneders periode for å se at alt gikk bra, og at eventuelt reaksjoner og depresjoner kan følges opp på en god måte og verdig måte.

Jeg startet gårsdagen med trening. Tok en jogge økt på 3 km med stigning 2% og hastighet på 7 km/t. Varmet først opp med en god dynamisk mobilitet og avsluttet med god uttøying. Fikk en god økt. Dro hjem og gjorde det klassiske husarbeidet for måtte slå i hjel tid til plantasjen åpnet tolv så jeg kunne kjøpe blomster.

Roser
Vakre roser

Jeg kjøpte hortensia til mamma fordi jeg vet hun ELSKER den blomster og syns det er så fin, så kjøpte jeg roser til meg selv fordi jeg rett og slett fortjener det. Jeg føler meg elsket av meg selv i allefall. Så satte jeg med å stri gråt før jeg dro opp til mamma som en avlednings manøver og få bort tankene. Godt å være to når byrden blir for stor.
Da lagde hun helstekt and med brunsaus, potet og rosenkål. HImmelsk!

Endelig mandag og ny uke. Jobb, og trenings økten ble i dag en times bæring med ved. Jeg hadde gått tom for det og måtte ha mer. Så dro jeg opp min kjære, vakre og nydelige mor som lagde reste middag. Bare kjente at jeg orket ikke laget noe og hadde endt med å sovne på sofaen, så kunne like greit bruke noen timer til sosialt med mamma.

I går takket jeg mamma for den hun er og alt hun har lært meg. Blant at annet at hun har gitt meg sinne og fornuftige levekår. Det er viktig. Bena på jorda og at det vi har er bra nok. I tillegg takket jeg hun for at hun latt meg gå de veiene jeg ønsket og ønsker å gå med god støtte. Det er viktig.

BOLLEHELG, MORSDAG, VALENTINE OG IKKE MINST TRENING

Sjå sola

Husker ikke sist jeg var innom her, men er nå her nå. Tenker litt oppdatering er på sinn plass. Dagene flyr og jeg karer ikke følge med selv  innimellom. Er det da det er på tide og bremse? Jeg er en person som ikke stopper før det er STOPP. Holder på til jeg stuper og glemmer meg selv. Jeg vet at jeg ikke er alene med den tanken.

Denne uker har jeg hatt fri jobben, men ikke fri fra skolen. Tok ut avspasering fra jobb for å få litt pause og avbrekk. Fått trent skikkelig så langt denne uken, fått fullført en innlevering og nå står ny for tur. Denne gangen skal jeg skrive en moderne versjon av Karens jul. Hvem er karen idag og hvem er politimannen i dag? Helt greskt for meg. Leste teksten, men regner med de mener dikt og analyse eller noe. Gudene vet.

I går var jeg uten komfortsonen på treningssenteret. Jeg har aldri likt å trene foran speilet med “pumpe” gutta. Følt at de har eid speilet og det området der med vekter og benker. I går var jeg tøff og stilte meg opp. Følte meg litt i fin og sprek først i bakgrunnne og når benken var ledig kunne jeg være fin i front. Jeg har innsett at ingen bryr seg om må man står å trener der eller bak en vekk hvor det ikke er speil. Fikk kjørt nye øvelser og endre opplegg etter måned. Deilig! Deilig å være sprek og bli sprekere. Deilig å føle seg mer energirik og full av positive endrofiner. Gud jeg koser meg gløgg med det og alltid gjort.

trening
De burde vaska speilene litt.
Perfekt vær på onsdag. Måtte jo nytes

Har allerede idag vært ei litta tur på xxl, jula, europirs og rusta. Føler jeg har gjort mitt idag. Trengte litt diverse at kosttilskudd, løpe sko, tennbrikketer, spyle og frostvæske (hater å bruke penger på bil, men må jeg så må jeg) og kjøpt sikkert ting jeg ikke trengte.

Fikk handle mat for en uke. Liker å handle en gang i uken og holde meg til det. Slippe disse unødvendig handlingene og all den impulsen på butikken som “den er kjekk eller den så godt ut” så var den i handle vogna. Bare tull!

Trenings utstyr og tilskudd
Proteiner og nye sko

I kveld skal jeg kjøre en kompis så hardt at han kjenner det i morgen i beina. Fredag og bein økt 2 denne uka for min del. Jeg er så stolt at jeg endelig klarer 100 kg i beinpress. I fjor på denne tiden tok jeg maks 60. Det er deilig. Han skal få varme opp med apparater med meg, så kjøre knebøy først med stang bak også forann så vi får trent både forann og bak på lårene. Så tenkte jeg å avslutte med beinpress. Om det er mer energi til slutt og mer styrke i beina så blir det en kjap løpe tur på mølla. Perfekt økt også for han som ikke har trent så mye bein.

Det er så digg at jeg kan lære andre noe og få noen til å bli god i noe. Her om dagen lærte jeg pappa en fin dynamisk øvelse som strekker ryggen og skuldrene samtidig. Som han kunne gjøre. Det er så gøy! Da koser jeg meg.

I helgen skal jeg bake boller. Det er jo den store bollefesten på søndag. Nemlig palme søndag. Boller med vanilje krem og syltetøy. Deilig! Det er morsdag, så får kjøpe en blomst til meg selv og mamma. Jeg er ikke så glad i morsdag lenger fordi det bare en nok en påminnelse om at barnet mitt ikke hadde overlevelses sangs og endte med full gravferd. Sånn er det. Bare gjøre det beste ut av det. Det er noen dager som vekker følelsene litt nærmere enn de burde være. Får sette pris på de mødrene og ikke minst mamma som gjør en fantastisk jobb og jobben hun faktisk gjør. Det er viktig.

Det er valentine også så får kjøpe roser til meg selv for kjærlighetens gnist er ikke her og så jeg får brine kjærlighet til meg selv og alle andre. Blir ikke mye romatikk i luften med rose blader på senga og sexy undertøy her nei.