NÅ SKJER DET- OPPDATERING AV MITT INNHOLDSRIKE LIV

Hjemmetrening
Deilig ute trening

Jeg føler nå at nå må jeg finne en ny innledning til dette innlegget, fordi alle og da mener jeg alle starter som regel med “Beklager fraværet.” Jeg kan fortelle at for det første at jeg ikke hatt noe å si selv om dette er som en dagbok. Noen av dagene mine er så like og ensformige at det blir jo kjedelig å lese om hver enste dag.

Som alle vet da så ble påsken ødelagt for mange på grunn av ny nedstenging av den norske regjering og ny lock down. Gud så kjedelig. Enste som preger min hverdag er at jeg ikke får trent inne på sense, men hva er vell det når jeg har funnet at hjemmetrening kan gjøres ute. 10 poeng til meg, som henger etter og følte meg smart. Det er så deilig når det er sol.

Tiden strekker ikke til, eller har nok av tid, men føler allikevel ikke at jeg har det.

Ute liv
Bare kose seg i solveggen

Jeg har vært fraværende også fordi jeg som sagt har vært litt tom på hjertet. Jeg har problemer med bena og mye smerter, men jeg trener og gjør det jeg kan inntil smertegrense. Går til behandling hos fysioterapeut, fått tilpassa såler og øvelser. Nå skal jeg i gang med noe annen behandling over påske. På jobben er jeg 100% sykemeldt fra avdelingen. Jeg har kun stilt opp på møter. Jeg har fått noe som heter plantar facit. Noe innvikla greier og legen bare “dette tar tid” og jeg har ikke tid.

stay safe

medisinsk treningssenter

min mote
Deilig å pynte seg for møte. Se litt fresh ut!

Må bare poengtere bilde over! Fordi det er så sinnsykt deilig for en gang skyld og freshe seg opp. Kle seg ordenltig, ha et møte, komme seg ut, føle seg vel, se bra ut og ikke bare gå i dasse klær med hottentott og tøffler.

Ikke Norge er kjedelig nok som det er akkurat nå med alle de strenge reglene, så er det også kjedelig på toppen av det hele og ikke få jobbe. Akkurat nå føler jeg med alle som er permittert og ikke har noe å gå tilbake til på en god stund. Alle oppsigelsene som blir til og alt som hører med corona. Nå er vi LEI!

Jeg kan fikk en sjokk med beskjed. Jeg tar opp faget norsk. Jeg trodde ikke muntlig eksamen var før i Mai. Det er jo sånn typisk eksamen måned og regna med den var i nærheten av skriftlig eksamen, men neida. Nå skal jeg opp om under en måned, så det er bare å pugge. Lese på! Pugge på!
Det er så ufattelig mage temaer i norsk og aner ikke hvor jeg skal starte å repetere eller hva jeg skal repetere på. Hva er en typisk eksamens oppgave i muntlig?

Barokken, norsk litteraturhistorie, språkdebatten, Ivar Aasen, norrønt, og bla bla bla.

Kjenner at nervene og stresset trenger seg på som en flytoget på jernbane linja.

Bare et sånt kjede bilde er på slutten og dårlig tids fordriv og selfier jeg sender til venner.

Det går mye tid til serier om dagen. 8 sesonger av frustrerte fruer er sett, Exit på nrk ( om du ikke har sett den, så SE den. Fy flate og bra.) og nå er på greys anatomi maraton. Snakk om å ha et innholdsrikt liv. Jeg burde at tid til å skrive litt her, burde engasjert meg bedre, jeg burde, jeg burde, jeg burde.

Tilbake til denne eksamen, det går nok bra. Trikset er vel å holde hode kaldt og stole på seg selv. Jeg har aldri vært oppe til muntlig eksamen så har ikke har ikke peiling på hva jeg gir meg ut på.

Så vil jeg avslutte med å håpe på en god alternativ påske for mange. Gjør noe hyggelig og stay safe!

VAKSINER DEG MOT KORONA

min mote

Jeg har den siste bare prioritert meg selv og mine behov. Jeg har prioritert det jeg må og ellers ligget rett ut.
De siste dagene har jeg rukket å blitt 30 år. Tenk på det. Nå er jeg “nesten voksen.” Det er skummelt. Det er litt skummelt, men samtidig spennende og vite at det er nå livet virkelig starter. Det er da bare ett tall.

Jeg har tatt et par dager med kurs for å kunne godkjenne turnus på jobben. To lange, men spennende dager og jeg har tatt første vaksine mot korona. Det må jeg bare fortelle om for hele greia var helt uvirkelig. Jeg dro som avtalt til gamle høgskolen er i byen. Fant parkering og var presis som stod i meldingen jeg hadde vått. Jeg følte skiltingen og køen. Munnbind var på.

hjemme kontor
Hjemme kontor

Kommer inn døren. Det var skyve dører. Foran meg var det personer på hver side fordi hadde to køer. Begge hadde gul vest, og et ark i hånden som de noterte at vi hadde kommet. Sa navnet mitt, spritet hendene som jeg fikk beskjed om. Fikk jeg videre beskjed om å gå rett ned til å høyre, så til avluk nr 4. Ja, her var det satt opp av luk. Jeg vet ikke hvor mange avluk det fantes. Sprita meg en gang til ved inngangen dit siden det var en dispenser der. Kom inn og det var stoler på rad og rekke. Var som et klasserom uten pulter. Stolene var nummerert og tallet var 26 på den siste. Vi fikk beskjed hvem stol vi skulle sitte på fordi dem hadde et system på å fylle opp stolene. Jeg satte meg om sider ned og kikket på min høyre side. Der satt det mennesker klare med over armen klar. De hadde tatt av seg den ene armen. De hadde nylig blitt vasket. Etter hvert som jeg satt der, så gikk det ei å gjorde klar venstre over arm. Veldig hyggelig dame som kom med tralle og vasket så den var klar. Så kom den annen sykepleier etter å satte vaksinen. De var ferdig lagd og alt skjedde fortløpende.

Rommet var helt stille. Noen knottet på telefonen, andre lest bok og noen kikket ut i løseluften. Personalet fulgte med på klokken for å si i fra når rad 1,2,3,4 kunne gå. Det gikk minutter før hver enkelt rar kunne gå. Vi måtte sitte i 20 minutter. Så gikk vi ut igjen når vi var klarert.

febril
12 timer etter 38,9

På kvelden etter vaksinen fikk jeg frysninger. Tenkte bare at jeg var sliten, så jeg pakket meg inni pysj og hentet dyna på sofaen. Satte på frustrerte fruer med noe snacks på bordet. En time senere sjekket jeg feberen og da var den 38,9. Bare  å hive i seg paracet. Aldri svettet så mye denne natta og jeg viste jeg skulle på seinvakt dagen etter. Satte på vekker klokken til klokken 08.00 for å ringe sjefen om feberen fortsatt var der, da hadde en synket til 38,1. Feberen gikk over utover dagen, men lå litt i grense land opp mot 37,8-37.9 gjennom dagen. Jeg sov i nesten to døgn før jeg endelig begynte å følge meg selv igjen.

Det er som jeg tenker. Jeg tar heller en liten feber knekk og noe forskjølelsessymptomer en korona. Jeg orker ikke være redd for det lenger og jeg har stått å sett det med egne øyne på jobb. Det er ikke noe gøy å se pasientene sine dårlig, må sitte på et lite rom på sykehjemmet hvor de er redde og ensomme. Jeg vil at dette nå skal bli over som veldig mange andre. Jeg skal ikke si du skal ta vaksinen men jeg råder deg, så vi kan få slått ned på viruset. Så vi alle kan ha det bra, leve normalt, klemme og ha etterlengtet selskaper som er utsatt. Ta igjen det tapte.

Bilde er tatt i pause, men bare se for deg arbeidsdager uten munnbind og/eller visir. Det blir bra igjen!

Beina mine er ikke bedre. Får ikke vært på ski, løpt, jobbet 100% eller gjort noe av det jeg liker. Voltaren kuren var et helvette og skapte mage trøbbel, men hjalp noe. Var hos fysio i går. Fikk vite at det er en blanding av delvis plattfot, overbelastning og betennelse. Hun sa “brennende sener.” Hva nå enn det betyr. Hun sa det kom til å ta tid før det blir bra. Planen nå er å gå gjennom sko skapet. Kaste dårlige sko selv om de se like fine ut, men sålen kan være slitt og lage såler, til slutt trene opp igjen føttene. Nå fil belaster jeg foten for å forebygge smerten, så må det må gjøres noen nå før jeg blir helt rar i disse beina.