Å være som alle andre er en trend

Du er person som ikke godtar noe andre gjør som er bra her verden. Du sitter å syter, klager, missliker vinteren, missliker sport, missliker trening, missliker fysisk aktivitet, missliker andres meninger, missliker andres mål. Skjønner ikke hvorfor man skal studere og må jobbe høytider. Du er en person som liker å sitte god stolen, kanskje ta en fiske tur på sommeren med camping, god mat og alkohol. Jeg skal bli som deg, du er mitt forbildet.

Du er en person som er dominerende, skal “eie” alle, du jobber 24 timer i døgnet (Sover aldri du eller?), du er alltid opptatt og aldri tid til noen (sier du), du har sterke meninger og ingen andre har rett, selv om vi har det. Du er selvgod og høy på deg selv. Du missliker det andre gjør, fordi det er ikke bra nok. Du har bedre jobb en andre, og bedre hobbyer. Du tåler ikke motstand og takler ikke konflikter. Du rømmer fra verden. Jeg skal bli som deg, du er midt forbilde.

Du har de perfekte klærne, du har det perfekte hjem, du har den perfekte økonomien, du gjør alt riktig. Du følger moten og alt er rett og slett perfekt. Jeg skal bli som deg, du er midt forbildet.

 

Jeg må følge alle og være som alle ander. Det kan ende jeg ikke blir godtatt om jeg ikke er som andre. Har jeg ikke den perfekte kroppen eller utsenet kan jeg bli utestengt fra din hverdag fordi du ikke godtar meg. Jeg må gjøre som deg og ha like meninger eller så blir jeg ikke godtatt. Jeg må enten jobbe 24 timer i døgnet fordi vi er 24 timers menneske, eller jeg må være lite og helst spise med feit eller blir jeg ikke godtatt. Hvis jeg går uten om rammene så blir jeg slått hånden av med en gang. Det ikke lov å gå uten for de rammene. Jeg må være selv godt, optimist, deilig, søt og skal helst ikke vite noen ting om noe fordi du skal ha rett og jeg skal følge meg dum og usmart. Må det ellers blir jeg ikke godtatt av deg. Jeg kan ikke seile min egen sjø, da seiler du i fra meg. Jeg må følge alle andre, hvis ikke blir jeg ikke godtatt.

 

Vi  lever i 2019 og den trenden er skremmende. Vi mister venner fordi vi ikke blir godtatt for den personen vi nettopp her. Vi skal forandre oss etter menneskene vi er med ellers vi ikke de godta oss. Har vi ikke råd til merke klær og dyre vesker så vil ikke de “fine” godta oss. Har vi ulike meninger og ikke liker det samme, så er det ramaskrik og nedlatende tone. Du blir sett ned fordi du kanskje like å holde deg i fysisk god form, mens vennen din vil bare sitte å slække hele tiden. Da blir du hakket på og får aldri ros. Det er farlig å rose noen idag. Det er farlig å skryte av andre, fordi dem er bedre enn deg uansett. Gjør du noe bra for miljøet, verden og for deg selv, er det feil fordi skjønner ikke hensikten. Mange lever etter ordtaket “vi lever bare en gang.” Det er det ingen fasit på om vi gjør. Ingen vet noen ting om det.
Jeg bare synd det blir for dumt at vi ikke ha vårt eget liv, uten at noen skal henge som oppi det og kan respektere andre som de er. Godt det livet ander har også kan andre leve som de gjør.

Det er trist å se at barn og unge blir mobbet og skviset ut fordi de ikke er som alle andre, ikke følger de dyre merkeveskene og bare har et trygt og godt hjem. Det er bare trist at også voksne ikke blir godtatt som de er og får gjennomgå fordi de ikke følger andre. Det er bare trist at mobbing og utestengelse i det heletatt eksisterer fordi vi ikke er like som andre. Det er bare trist at vi ikke kan være oss selv, og ikke gli godt tatt som personen vi er. Selv om mange har liten inntekt, kanskje ikke det dyreste huset og bare leier et sted, så betyr ikke det at de ikke gode mennesker. Det handler om trygge rammer og trygge vennskap. Det handler ikke om utestengelse, mobbing og drama. Det er synd at det skjer enda. Vi må klarer respektere andre, rose andre og det uten at det skal være noe nedlatende.

Jeg personlig tror mye av holdningene til andre handler om sjalusi. De er rett og slett sjalu fordi andre får til ting her og har det trygt. Har en koselig hjem å dra til, har hyggelig venner, snill familie, trygge rammer og har det det bra med selv. De som er sjalu har ofte det ikke bra med selv og må  hakke på alle andre for å få det bedre med selv. De må mobbe, stenge andre andre og være nedlatende for å følge seg bedre. Det er en relasjon man ikke kommer utenom. De er eget folke slag og klarer ikke glede seg på andres vegne.

 

Vi skal være stolte at vi er oss selv. Liker de oss ikke for det om, så er det ikke verdt. Da kan de bare seile sin egen sjø og det alene. Jeg kommer meg ikke opp og frem om jeg skal følge alle andre. Da står jeg på stedet hvile. Jeg har mine egne meninger, min egen stil, mine egne hobbyer og min egen sti jeg går.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg