DEN PERFEKTE FØDSEL

Alle sier at en fødsel er vondt, men at smertene glemmes fort etterpå. Det sies eller kan lese om det også at hva man burde ha med seg på til en fødsel på sykehuset fordi det tar så langt tid og vente tiden kan bli lang ( Jeg syns ikke det, fordi smertene skjedde så fort).

Du kan ta med deg en god bok, blad, kanskje et spill, lader til telefonen osv.

Jeg fødte mitt barn den 21.08.19 og hadde virkelig ikke tid eller mulighet til å lese en bok eller blad. Jeg fikk kjappe smerter og riene startet fort. Epidural ble satt 45 minutter før hun ankom verden, men jeg ble satt i gang. Jeg prøvde varm ris pose, ligge på alle fire og ruge. Jeg prøvde å gå, jeg prøvde å gå på do, ligge på siden, bli massert på ryggen. Enste som lindret var den varme ris posen som jordmor varmet opp titt og ofte.

Når press riene kom så, føltes det ut som jeg måtte på do. Skikkelig på do. Det var helt merkelig opplevelse, så jeg fikk gå på, men jeg måtte presse. Jeg pressa og med det ene presset kom frøkna ut i et brunt papp beger som lå i do. Jeg presset en gang til og der kom mordkaka som jeg var livredd for at de måtte skrape ut.

Jeg ble forberedt på å ligge til for natta for hun ene jordmoren trodde det. Jeg ble satt i gang 09.30 og hun kom til verden 16.30. Det gikk fort og jeg fikk høre at jeg hadde snille kropp, siden alt skjedde så fort. Riene startet 10.30. En time etter jeg ble satt i gang.

Det er sant det som blir sagt at smertene glemmes, når barnet har kommet ut. Det er ingen fleip. For nå har jeg opplevd det selv, så får du høre det, så stol på det. Det er riktig. Jeg ble en letta person over at alt var over og barnet mitt hadde kommet ut. Det var en så letta følelse og deilig å ikke ha vondt lenger. I tillegg hadde noe perfekt kommet ut.

Gode råd til fødselen er å puste, for jeg glemte det et par ganger og da ble smertene verre. Fant ut av viktigheten med å puste, jordmor og mamma pustet sammen med meg. Fordi jeg holdt pusten hver gang det gjorde vondt.

Nytt fødselen jenter, for smertene er glemt når barnet er ute. Husk at tålmodigheten må smøres i en slik opplevelse. Håper jeg det blir mange friske barn og lykkelige foreldre enten dere er par eller alene foreldre.

 

Slenger med at tannlege bilde fra i fjor, litt sånn jeg følte meg/ så ut under fødselen også.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg