En brøk del skjønmer ikke at utdanning er viktig

Jeg får ofte høre ordene:  “Hvorfor gidder du å studere, du har jo jobb.” “Det er dyrt å studere.” “Det er kjedelig. Hadde jeg ikke giddi å brukt fritiden min på.”

 

 

Vi lever i 2019. Med jobb markedet idag og mangel på utdanning, så er det utrolig vanskelig å få seg en jobb. Nå må jeg bare understreke med en gang at jeg ikke drar alle under en kam het fordi det det finnes veldig mange grunner til at mange ikke gjør det og ikke kan jobbe.

Jeg er en person som elsker å klatre på karriestigen. Jeg jobber per dags dato som helsefagarbeider. Har full ført fagskole utdanningen i demensomsorgen og alderpsylistrien. Studere nå fagskole utdanning nr to. Helsekoordinator. Det handler om å finne noe man brenner for å i det hele tatt klare å klatre og finne drømme jobben. Det er ikke så mange som skjønner det. Veldig mange dropper ut skolen, vet ikke hva de vil bli og stopper det. Veldig mange låser seg til de enkle jobbene fordi de ikke gidder. Men syter å klager over arbeidsplassen. Det finnes så ufattelig mye gøy å velge i der ute.

Men det handler også å se hva jobbe markedet kan gi det. Er ikke noe vits å studere flyver om det er lite sannsynlig å få jobb etter utdanning liksom. Undersøke og kanskje for handle da. Går an å kombinere turnus og annen jobb f.eks. Det finnes et hav av muligheter og hvordan din arbeidsrelajson kan bygges. Det er nemlig det som gjør det gøy å spennende og studere. Finne noe du liker, undersøke, tenke for og i mot. Tilslutt søke.  Du kan velge så mye innen nettskole også om det vanskelig å dra fysisk på skolen pga hverdagen.

Nå skal jeg bruke resten av søndagen på å kladde en innlevering. Må lese og notere samtidig. Finne riktig fagstoff til tema. Tenkte å skrive og det tro, livssyn i forhold til eldre. Den åndelige biten. Kjempe spennende og et tema jeg sjelden hører om selv om det er en del av et 24-timers menneske.

#LiVET-ER-EN-FEST

 

Ha en super søndag:)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg