EN FIN LØPE ØKT SOM GIR DEG OVERSKUDD

La meg ta deg med gjennom gårsdagens treningsøkt etter jogg. Når jeg var jobb i går, så var jeg litt sånn “skal, skal ikke” fordi det snødde ut så jeg så for meg flere timer med å måke. Det slutta til slutt og snø så tenkte at jeg polstrer meg selv og spinner på trening. Jeg har problemer med føttene når jeg løper, går på ski, står på ski. Blir sånn  brennende smerte underfoten, men jeg er nesten plattfot så jeg er avhengig av god støtte og såle. Da går det så det suser etter på.

Økten min i går var på mølla. Kondisjon og utholdenhet er viktig. Uten kondisjon så orker man heller ingenting. Det hjelper lite å se sprek ut om man ikke er det. Det handler å pushe seg gradvis og ikke ta i for hardt med en gang. Da kommer skadene og/eller man kan bli lei og miste motivasjonen for å trene. Jeg har funnet det som virker for meg opp igjennom årene og lytter til kroppen hva den orker den dagen. Har jeg en stemme i hodet mitt som sier “kom igjen, litt til.” For meg handler det om å finne en god balanse i trening og dagliglivet.

Her kommer en økten. Hvis du vil teste den ut så husk å ta det i ditt tempo og hva du mestrer. Jeg er nå i gang med å bygge en god løpe for fordi jeg vil ha et god grunnlag til sommerens ute aktiviteter og kan løpe ute.

Start med 5 min oppvarming i med god gange på mølla. Sett møllen på 0,5% stigning så får er cirka tilsvarende av det ute på flatmark.

2 min løping med 0.5% økning
1 min gåing på samme %
2 min løping med 0.5% økning
1 min gåing med samme %
2 min løping med 0.5% økning.
1 min gåing med samme %
2 min løping 0.5% økning.
1 min gåing med samme %
2 min løping med 0.5% stigning
1 min gåing med samme %
2 min løping med 0.5% stigning

Roe ned til moderat gåing. Alle gå minuttene skal foregå i moderat tempo, men du velger selv hvilket tempo som er passe for deg når du går og løper.  Økten tar tar totalt 22 min med oppvarming. Jeg valgte å roe ned å gå 5 min så jeg fikk 27 minutter.

 

Bilde er tatt i løpefart

Så avslutta jeg det hele med 10 min uttøying på hele kroppen. Da strekker jeg cirka 20-30 sekunder pr muskel. Bruker stoppeklokke på mobilen.

Etter denne økten er man litt sliten, men jeg hadde fint klart en styrke økt. I dag våknet jeg opp så mye mer energi og i går kveld kommer det mer overskudds energi så jeg fikk utført mer enn jeg vanligvis pleier etter jobb og en treningsøkt.

God trening økt!

Lisa:)

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg