INGEN SELVFØLGE Å FÅ ET FRISK BARN

Noe jeg har tenkt over så langt dette året, er at det å få friske barn er ingen selvfølge. Du blir gravid, du går på ultralyd og får beskjed om at barnet ditt har en feil eller flere. Jeg sitter med en opplevelse, men vet ikke om jeg klarer å formidle det enda på en positiv måte og det uten å få masse kritikk ( det kommer kanskje en dag).

For ultra lyd er noe av det mest fantastiske som finnes i graviditeten og man gleder seg til neste for å se utviklingen av barnet. Her man kan hører hjerte rytmen, se barnets bevegelser og kanskje få greie på alt er bra. Stort sett så går alle graviditeter bra, men det er alt for mange som opplever at det ikke går så bra. Det er veldig, veldig, veldig kjempe trist. Det gjør vondt i mamma hjertet å få beskjed om at barnet som ligger i mage ikke har det bra og kommer kanskje aldri til å få det bra. Det er idag for mange som får beskjed om at barnet kanskje ikke overlever, har hjertefeil, mistanke om syndrom osv. Det er selvsagt veldig at det kan oppdages tidlig slik at mammaer og pappaer blir forberedt og tenke over det. Forberede seg på en annen måte. Det er veldig sårbart å ha begynt å forberede barnet rommet og få en annen beskjed som stikker så langt i hjertet at mammaer og pappaer at de bare har lyst til å rive det ut, fordi det gjør så vondt.

For å gå gravid er noe helt magisk i seg selv. Det gir mye ubehag på sin måte i kvalme, slapphet og trøtthet. Mens andre kanskje ikke har noe ubehag i det hele tatt. Begynner å merke bevegelser som press på livmoren fordi den utvikler seg og de første bokse sparkene i magen. Det er helt magisk. På ultralyd ser man barne strekker armer og ben. Barnet vokser fra uke til uke. Høre hjerterytmen er bare helt magisk, tårene triller av glede og hjertet blir så fantastisk glad (smiler av tanken for det er noe spesielt).

Jeg er utrolig glad for at jeg fikk sjansen og fikk gleden, men det er dessverre så alt for mange som opplever feil med barnet i svangerskapet og en stor del som opplever hjertefeil som er veldig vondt. Det finnes så utrolige flinke hjerteleger og barneleger idag. All kreditt til de legene og alle flinke jordmødre på dagen sykehus. Dere gjør en fantastisk jobb.

CA 19 UKER

Jeg har lært i graviditeten at sette pris på de minnene som blir skapt i magen, gleden rundt det og svangerskapskontroller at de mest dyrbare minnene som finnes før det er for sent. Ta mage bilder, lag minne bok og skap en positiv opplevelse. En dag kan det være for seint.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg