MENSEN BURDE VÆRT GRATIS!

Tante rød er en legende en gang i måneden om det er ikke noe prevensjon i bildet da. P-piller kan man gå på i månedsvis og bare starte på nytt brett når det er tomt eller hoppe over sukkerpillene. Vi har spiral, p-stav, p-sprøyte.

Mensen er en kvinne greie og staten tjener rått på at vi har mensen. Det svin dyrt for noen tamponger og bind. Det koster skjorta.

Vi betaler rett og slett blodpris for mens som kommer en gang i året, som en kvinne kropp er bygget for å for få. Vi skal rense kroppen og kommer mensen kan man senke skuldrene og heller ikke være gravid.

At staten skal tjene så mye på at vi har det er hull i hode. Det burde vært mye billigere for tamponger og bind. Skal du ha rosa, blå og gule. Jeg sjonglerer mellom disse etter hvor mye jeg blør. Da blir det fort 100 kr bare fordi pakkene. Det er en gang i månedene. Ikke aller liker tamponger om natten og investerer da i bind til natten. Som har en gjennomsnitt pris på 30 kr. Tamponger og har en gjennomsnitts pris på på 30 kr.

Hvis du gjør som meg da og har rosa, blå og gul fordi jeg syns det er ubehagelig å gå med en tampong som nesten er tør, men blør lite om må kanskje avslutte mensen uken med gul, så må jeg kjøpe det. Det betyr at 90 kr for tamponger en gang i måneden er ran. Bruker man en pakke bind på toppen av det hele, så er det 120 kr.

120 x 12 = 1440 kr i året.! per person.

Skal vi ta den summen på antall jenter/kvinner som får mens. Det blir mye penger. Det er summer vi ikke kan tenke oss. Dette tjener de rått på. Det burde vært gratis egentlig siden det er en naturlig ting for jenter/kvinner.

1 kommentar
  1. Det finnes kjempebillige bind og tamponger blant butikkjeders egne merkevarer, og kvaliteten er helt ok nå i motsetning til hva det var for veldig mange år siden. 9-10 kr for en pk tamponger eller bind med vinger er ikke dyrt. Trenger man såkalte truseinnlegg en stund, fås de for en femmer hos Rema. Så..ikke klag på momsen som går til fellesskapets beste. Menn flest barberer seg og betaler også en del for ting der. Vil du ha det ekstra billig, er det jo bare å bruke menskopp.
   Begynner man å kreve gratis alt mulig, kan man jo ta toalettpapir også. Nok av ting man kan finne på. Hva med maten? Vi må jo spise for å overleve, så hvorfor er den ikke gratis?

   Vær heller takknemlig for utviklingen. Min for lengst avdøde bestemor måtte hekle kluter av bomullsgarn – det var datidens bind. Vasket på kokvask og hengt på snoren til tørk hver eneste måned. Min mor og deretter jeg opplevde Saba tykke bind med snor i begge ender som skulle festes til belte ..noe jæv** dritt. Så kom Saba med stor nyhet i mine unge dager….skumplastbelegg på undersiden av bindet så det ikke skled unna, og snorer og belter kunne droppes. Tamponger fantes, men de færreste brukte det den gangen.
   😁

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg